O nama - PRIČA O VILI CENTAR ZA DEČIJU PSIHIOTERAPIJU

Centar za dečiju psihoterapiju „Priča o vili“ postoji kako bi kroz različite programe pomogao porodicama da lakše prevaziđu probleme koji se pojavljuju na putu odrastanja dece i ojačao roditelje u roditeljskoj ulozi.

Kako bi razumeo, otkrio i pronašao prava rešenja Centar za dečiju psihoterapiju „Priča o vili“, okupio je visoko kvalifikovane stručnjake, sa bogatim iskustvom u radu sa decom i porodicama, koji primenjuju metode posebno prilagođene deci, ali i programe za roditelje, gde se kroz individualni ili grupni rad sa roditeljima i decom dolazi do pravog uzroka problema i adekvatnog rešenja.

Na samom početku, za koji god program da su roditelji zainteresovani, proces je isti. Prvi sastanak je rezervisan samo za roditelje, gde se kroz otvorenu komunikaciju dobijaju informacije o funkcionisanju deteta i porodice, postavljaju terapijski ciljevi i dogovaraju naredni koraci.

Nakon što je roditelj stekao poverenje u terapeuta, pristupa se radu sa detetom ili roditeljima u zavisnosti od razloga dolaska. Dinamika sastanaka zavisi od vrste problema, obično je jednom nedeljno u trajanju od 30-60 minuta. Kako bi se ostvarili terapijski ciljevi preporučuje se kontinuitet u dolascima.

Sve terapijske metode namenjeni deci bazirane su na igri, jer je to najadekvatniji i najprihvatljiviji način komunikacije sa detetom, što pomaže kod ostvarivanja dobrih rezulata:

Najčešći razlozi zbog kojih nas roditelji kontaktiraju:

U terapiju igrom uključuju se deca koja mogu imati emocionalne ili ponašajne poteškoće (anksioznost, depresija, strahovi, agresivno ponašanje, neuklapanje u vršnjačku grupu...), deca koja su prošla stresni ili traumatski događaj (hospitalizacija deteta ili člana porodice, razvod roditelja, dolazak prinove u porodicu...), usled razvojnih teškoća (ADHD, Autistični spektar, nezrelost opšteg razvoja), usled ispoljavanja telesnih simptoma bez organske osnove (enureza, opstipacija i enkompreza, glavobolje, bol u stomaku)

METODE U RADU SA DECOM:

PROGRAMI ZA RODITELJE:

  • Filijalna terapija
  • Radionice za roditelje
  • Program za mame

„Priča o vili“ je centar koji pomaže roditeljima i deci da nauče kako da prevaziđu probleme i bolje razumeju jedni druge, kako bi deca izrasla u zdrave i srećne ljude a roditelji bili adekvatna podrška svojoj deci.

Youtube: Priča o vili

Facebook: Centar za dečiju psihoterapiju "Priča o vili"

Instagram: @pricaovili

Website: pricaovili.rs

Radno vreme centra:

Ponedeljak-petak 9-21h!

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Psihološka savetovališta
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Priča o vili - centar za dečiju psihoterapiju
  • priča o vili centar za dečiju psihoterapiju,
  • priča o vili centar za dečiju psihoterapiju vracar,
  • priča o vili centar za dečiju psihoterapiju beograd,
  • priča o vili centar za dečiju psihoterapiju radno vreme