O nama - BORBA PROTIV NARKOMANIJE – UDRUŽENJE IZLAZAK


Udruženje Izlazak je hrišćansko dobrotvorno udruženje osnovano 2009. godine sa ciljem da pruži pomoć i podršku u resocijalizaciji i rehabilitaciji zavisnika od opojnih i halucinogenih sredstava. Osnivač udruženja je grupa bivših zavisnika koji su želeli da svoje lično iskustvo u borbi sa narkomanijom prenesu onima kojima je pomoć neophodna, ali i da ukažu na važnost zdravog načina života, zaštite i unapređenja ljudskog zdravlja.

Tokom devet godina postojanja, kroz Udruženje Izlazak je prošlo preko 70 momaka i devojaka sada bivših zavisnika koji su završili neki od naših programa. U saradnji sa širokom mrežom organizacija, institucija i kompanija na lokalu i u regionu, trudimo se da bivšim zavisnicima pomognemo da se brže i bezbolnije uključe u “normalan” život.

U tom cilju, Udruženje Izlazak sprovodi sledeće aktivnosti:
-pružanje psihosocijalne pomoći osobama lečenim od zavisnosti bez obzira na njihov socijalni status, nacionalnu, rasnu i versku pripadnost
-pružanje vaspitne i psihološke pomoći lečenim i ugroženim korisnicima
-organizovanje stručnih savetovanja, predavanja, tribina, naučnih skupova, kao i objavljivanje publikacija na temu prevencije i otklanjanja posledica kod lečenih zavisnika
-sprovođenje propagandno informativne aktivnosti i izdavanje publikacija u svrhu prevencije i zaštite zdravlja uopšte
-učestvovanje u međunarodnoj saradnji i razmeni sa drugim nacionalnim i međunarodnim organizacijama koje se bave zdravstveno-socijalnom zaštitom i prevencijom zavisnosti od opojnih i halucinogenih sredstava.

Želimo da istaknemo da je Udruženje Izlazak član EURAD-a (Europe Against Drugs), WFAD (World Federation Against Drugs) i suosnivač RUN-a (Recovered Users Network). Posebno uspešnu saradnju, naša organizacija je ostvarila sa KoRSP (nacionalnom Koalicijom za razvoj socijalnog preduzetništva).

Kroz saradnju sa mnogim državnim ustanovama, privatnim ordinacijama, grupama samopomoći, kao i terapijskim zajednicama želimo da zavisnicima pružimo kvalitetno i sveobuhvatno lečenje i podršku da se otrgnu iz kandži droge. Do sada smo obavili razgovore sa preko 400 aktivnih zavisnika i njihovim porodicama.

Danas, Izlazak ima oko 20 aktivnih članova – bivših zavisnika koji su uključeni u brojne aktivnosti, naučne i druge programe koji imaju za cilj suzbijanje zavisnosti od opojnih i halucinogenih sredstava i njihovih posledica. Jednom nedeljno u prostorijama Udruženja organizuju se sastanci na kojima se okupljaju bivši zavisnici koji su prošli kroz neki od naših programa, kako bi se kroz razgovor i lični primer što bezbolnije uključili u normalne životne tokove.

Udruženje Izlazak svesrdno pomaže bivšim zavisnicima da završe srednju školu ukoliko je nisu završili, upišu fakultet, završe kurs jezika ili kompjutera, krenu sa terapijom lečenja hepatitisa C, da se radno osposobe i zaposle, što je jedan od najtežih zadataka za bivše zavisnike.

Upravo iz tog razloga, Udruženje Izlazak je pokrenulo više programa praktične resocijalizacije u kome je do sada bilo zaposleno više desetina bivših zavisnika. Naše udruženje je i inicijator projekta sa beskućnicima koji je pokrenut u oktobru 2014. godine. Tokom trajanja projekta podelili smo 10.000 obroka i ugostili blizu 200 beskućnika u našim prostorijama.

Od 2014. godine, Udruženje Izlazak pruža usluge odnošenja starih stvari, preseljenja stambenih i poslovnih prostora, kao i prevoza robe. Sa ciljem da obezbedimo posao bivšim zavisnicima koji su teško zapošljiva kategorija, 2015. godine otvorili smo i prodavnicu polovnog nameštaja. Takođe, pružamo usluge održavanja dvorišta i drugih zelenih površina.

Pronađite Izlazak iz sivila narkomanije u povratite svetlost u Vaš život!

Radno vreme:
ponedeljak – petak od 08-16h
vikendom ne radimo

Borba protiv narkomanije – Udruženje Izlazak, Simina 8, Beograd

Iskustva i preporuke posetilaca

07.06.2019 02:41
Miroslava Anastasijevic

Borba protiv narkomanije - udruzenje Izlazak, nam je puno pomoglo, kao psihološko savetovalište, kod problema koje je imao naš sin. On je sada drugi čovek, a ne smem ni da pomislim gde bi bio da se nismo obratili na vreme... Stoga savetujem svim zabrinutim roditeljima da se jave ovom savetovalištu za borbu protiv narkomanije.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Psihološka savetovališta
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Borba protiv narkomanije - udruzenje Izlazak
  • Borba protiv narkomanije,
  • Borba protiv narkomanije udruženje Izlazak,
  • Borba protiv narkomanije Beograd,
  • udruženje Izlazak Stari grad,
  • Borba protiv narkomanije udruženje Izlazak radno vreme