Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Protivklizne trake
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Protivklizne trake

Verovatno ste mnogo puta, na ulazu u prodavnicu, robnu kuću ili bilo koji drugi javni objekat, videli natpis: „Pazi – klizav pod!“ Naime, ovo upozorenje uopšte nije naivno, kada se zna da su upravo klizave površine jedan od najčešćih uzroka padova koji uzrokuju raznorazne povrede kod ljudi, naročito starijih i dece.

 

 

Međutim, klizave podove imamo i u svom domu. Dovoljno je da pločice kupatila, kuhinje ili terase budu mokre, pa da moramo pažljivo da hodamo.

Antiklizne trake

Koliko smo se puta spuštali klizavim stepenicama, što je bila veoma rizična avantura; klizavi mogu biti i bazeni, čamci, industrijski podovi, ali ćemo isto tako moći pasti i u poslovnoj zgradi, na sportskim objektima, u stambenim zgradama, trgovinskim centrima... 

Drugim rečima kazano, skoro svaka podna površina može biti klizava, ako je mokra, a posebnu opasnost predstavlja kada se takva površina zaledi u toku zime. Sve što smo nabrojali, samo su neka od mesta na kojima se povrede dešavaju, kao što su uganuća zglobova, prelomi kostiju kod starijih ljudi i slično. 

Pošto smo svesni koliku opasnost predstavlja klizav i mokar pod, svakako da nećemo sedeti skrštenih ruku i izlagati sebe i druge ljude opasnosti. U svrhu zaštite od padova, osmišljene su takozvane protivklizne ili antiklizne trake.

Protivklizne trake – prednosti

Ovo je veoma jednostavan način da hodate sigurno i opušteno, a da podovi budu čisti u isto vreme. Protivklizne trake predstavljaju efikasno ali i veoma jeftino rešenje za sprečavanje klizanja i padova, ma koji objekat da je u pitanju.

 

 

U ponudi na tržištu se mogu pronaći protivklizne trake vrhunskog kvaliteta, koje su prilagođene različitim površinama u više nivoa granulacije, različitih dimenzija i boja. To bi značilo da će se lako uklopiti u svaki eksterijer i enterijer, dodatno ga ukrašavajući, ali pre svega, čineći ga bezbednim.

Protivklizne trake za stepenice

Sasvim je sigurno da je bolje kupiti antikliznu traku, nego nositi gips na nozi. Zvuči kao crni humor, ali je u suštini to istina – ulaganje je veoma malo, a otklanjate potencijalno veliku opasnost. 

Stepenice su posebno rizične, jer smo tokom zime praktično celu sezonu izloženi klizanju sa snegom prekrivenim i zaleđenim strmim prostorima. Pri tome, rukohvati nam neće pružiti neku posebnu zaštitu, mogu samo da ublaže pad, ali ne i da ga spreče. 

Protivklizne trake za stepenice su izuzetno izdržljiv, dugotrajan i zahvalan proizvod, čemu svedoče mnogobrojna ispitivanja, testiranja, ali i dugogodišnja iskustva korisnika. 

Na primer, antiklizne trake su neophodne kod nagiba za invalide, zatim na mermernim i staklenim gazištima, igralištima za decu... 

Svako mesto na kome postoji bilo kakva opasnost od proklizavanja, zahteva da se na njega postave protivklizne trake, jer ipak, sigurnost i zdravlje nemaju cenu. 

Protivklizne trake – cena:

Cene protivkliznih traka zavise od njihovih karakteristika, kao što je veličina, na primer. U tom smislu, za standardne dimenzije, (širina 25 mm, dužina 5 metara), cene se kreću u rasponu od 1100 din. do 1560 dinara pa naviše. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

20.07.2018
Milica Markovic

Po meni su protivklizne trake u danasnje vreme sastavni deo izvodjenja svih radova. Pri tome, sve su to trake koje se u danasnje vrme mogu pronaci na razim mestima i po veoma pristupacnim cenama.

08.08.2017
Marta Dencevic

Protivklizne trake su nesto sto daje dodatnu sigurnost vasim prozorima i okvirima i nesto sto je potrebno da bude veoma kvalitetno da biste mogli da imate pun efekat. Sa cenama su naravno protivklizne trake nesto sto zaista moze da vam doprinese.

26.04.2017
Janko Zivanovic

Sve protivklizne trake su nesto sto bi posebno trebalo da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

13.04.2017
Ljubinka Sreckovic

U svakom slucaju su sto se mene licno tice, ove trake nesto sto posebno mora da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

29.03.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu su ove trake i vise nego idealno resenje.

14.03.2017
Nikolina Pantelic

Sto se mene licno tice, od ovih traka ne bi moglo zapravo da postojio nista bolje.

23.02.2017
Ivan Stojanovic

Sto se mene licno tice, ovo su trake koje mogu da budu bas onako dobrog kvaliteta.

06.02.2017
Jana Stankovic

U svakom slucaju su ovo i vise nego posebne trake. Sve drugo je sto se mene licno tice veoma vazno.

26.01.2017
Marko Petrovic

Naravno da su ove trake i vise nego korisne. Pri tome, one zaisat mogu da se pronadju po nesot manjim parama nego sto je to uobicajeno.

09.01.2017
Biljana Brankovic

Ovo su ipak posebne traka i zaista onda po tom pitanju nemate oko cega da se pokajete.

30.08.2016
Dusan Markovic

Po meni su ove trake u danasnje vreme sastavni deo izvodjenja svih radova. Pri tome, sve su to traka koje se u danasnje vrme mogu pronaci na razim mestima i po veoma pristupacnim cenama.