Prosireni kapilari Beograd

Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Vladimira Popovića 52
Beograd
Adresa: Kralja Petra 71a
Beograd
Adresa: Prote Mateje 9
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Prosireni kapilari
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Prosireni kapilari

Ovo je više estetski problem, i kod žena i kod muškaraca i retko je znak nekog ozbiljnijeg oboljenja. To su sitni krvni sudovi koji formiraju vidan crtež na koži, a koji niko od nas ne želi da poseduje. Ovaj problem javiće se u većini slučajeva, kod žena – na nogama, a kod muškaraca – na licu.

Prošireni kapilari – uzroci

Kod pripadnica lepšeg pola, veliki uticaj ima hormonski status. Visoki nivoi estrogena i progesterona u trudnoći, kao i korišćenje kontraceptivnih pilula te druge vrste hormonske terapije povećavaju protok krvi u koži i kod osoba koje su genetski predisponirane za to, može doći do trajnog proširenja kapilara.
Oboljenje poput Rosacee dovodi do pucanja kapilara na licu ili dekolteu. Različite vrste virusnog hepatitisa mogu dovesti do pojave paukolikih kapilara na vratu, dekolteu i licu. Kapilare na nogama možete dobiti ukoliko se bavite poslom koji podrazumeva dugotrajno stajanje, ili ukoliko je vaša fizička aktivnost preterana. Do pojave ove tegobe može dovesti i agresivna masaža tela, pušenje, konzumiranje alkohola, ali i intenzivno izlaganje kože suncu. Naravno, genetika ovde ima veliku ulogu, i ukoliko nasledni faktor postoji, značajne su šanse da ovo oboljenje dobijete ako ste izloženi faktorima rizika.

Prošireni kapilari na licu

Oni se najčešće javljaju oko nosa ili na obrazima. Češće se javljaju kod osoba koje su svetlije puti, ili ukoliko su dugo bile izložene sunčevim zracima. UVA zraci su „glavni krivci“ kod pojave kapilara na licu osetljivih osoba. Međutim, zabrinjavajuće u ovoj priči jeste što prošireni kapilari na licu mogu biti manifestacija nekih drugih oboljenja.

Kapilari na nogama

Ovakvi kapilari su često znak slabosti vena, popuštanja venskih zalistaka kao i povišenog pritiska u venskim krvnim sudovima. Kao što smo naveli u tekstu iznad, češće se javljaju kod žena, a najugroženije su osobe između 18. i 35. godine, kao i između 50. i 60. godine života. Najčešće se dešava da trudnoća bude „okidač“ koji kod žena vodi slabljenju zidova vena te do pojave proširenih kapilara u vidu plavo-crvenog crteža na nogama. Povećanje fizičkih aktivnosti i smanjenje telesne težine su nešto što možete učiniti za sebe, jer ćete time poboljšati vensku cirkulaciju u nogama.

Uklanjanje kapilara

Već smo napomenuli da je ovo uglavnom estetski problem, a ne zdravstveni, međutim, i estetika je veoma važna u našim životima, zar ne? Stoga, vaše neželjene proširene kapilare možete ukloniti na nekoliko načina. 
Prošireni kapilari se mogu ukloniti laserom. Laser deluje tako što proizvodi snop određene talasne dužine koji zalepi zidove krvnog suda, čime je deo kapilara uspešno zatvoren, dok ostali kapilari postaju manje vidljivi. Tretman se može ponoviti kroz dva meseca.
IPL, odnosno Intensed Pulse Light, koristi se kada imamo crvenilo na licu, koje je sačinjeno od mnoštva sitnih kapilara. Da biste uspešno završili lečenje, potrebno je da uradite tri tretmana u razmaku od mesec dana.

Uklanjanje kapilara radiotalasima

Ovo je tehnika uklanjanja kapilara uz pomoć visokofrekventne struje, odnosno – radiotalasa. Duž kapilara se penetrira veoma finom medicinskom iglom koja je tanja od vlasi kose, uz impuls radiotalasa zidovi kapilara budu slepljeni nastalom toplotom. Time su oni trenutno i trajno uklonjeni sa vaših nogu ili lica. 

Uklanjanje kapilara – cena

Cene se kreću u rasponu od 8500 dinara  do 33 000 dinara za kapilare koji zahvataju veću regiju, za tretman duži od 30 minuta.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta. 

Iskustva i komentari posetilaca

Nikolija Milojevic
Ono sto je svakako dobra stvar je da su prosireni kapilari na prvom mestu estetski problem a ne zdravstveni. Ukoliko se odlucite da ih uklonite onda je za to potrebno da u proseku izdvojite 250-300 eura.
Milen Jovanovic
U svakom slucaju, nisu oni ni malo naivni kako god da okrenete.
Jovana Milinkovic
Prosireni kapilari su ono nesto sot posebno valja i sto posebno treba da se plati.
Filip Milutinovic
U svakom slucaju su ovo kapilari koji nisu bas nesto narocito jeftini. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Lea Stankovic
Po pravilu, problem sa njima moze da bude bas onako izrazen. Po meni licno tu nema nista bas zanimljivo. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Mihajlo Nastasovic
Oni u svakom slucaju predstavlja problem koji i ne moze da se bas tako lako resi.
Simona Vucinic
Oni su u svakom slucaju i vise nego dobro resenje. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Todor Markovic
Kako god da okrenete, ovo je posebno veliki problem. Sve drugo je mnogo gore i skuplje resenje.
Marta Dencevic
Zaista sto se mene licno tice, prosireni kapilari su nesto sto je jako osetljivo i posebno.
Tijana Stevic
Postovani,Problem prosirenih kapilara jeste estetski problem, ali ga zbog toga svakako ne treba zanemariti. Ja sam prosirene kapilare na nogama u velikom obimu i veoma izrazene dobila u trudnoci I to mi je zaista smetalo. Resila sam da ih uklonim I to sam uspesno I sa ne tako mnogo novca resila laserskim putem..bezbolno,i trajno kod zaista odlicnog doktora I strucnjaka za estetske probleme ., koga bi svakome preporucila. Bas sam zadovoljna postignutim rezultatima...kapilara vise nema. Veliki pozdrav svima
Janko Zivanovic
Koliko je meni poznato, pre svega je kod kapilara osnovni problem sot moraju dosta da se plate. Sve drugo je mnogo losije resenje.
Ljubinka Sreckovic
Sto se tice prosirenih kapila, odmah treba da znate da je veoma bitno das e odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
Petar Jankovic
prosiren kapilari su ipak nesto sto muci sve veci broj ljudi.
Nikolina Pantelic
Po pitanju ovih kapilara samo treba da se opredelite za kvalitet ako bas to budete uradili sigurno se necete pokajati.
Ivan Stojanovic
Prosireni kapilari su ipak problem sa kojim svako pre ili kasije moze da se suoci. Ukoliko vi sumnjate da imate problem sa njim veoma je vazno da pocnete da ga na vreme resavate.
Jana Stankovic
Prosireni kapilasu su jednostavno problem koji moze veoma brzo da se resi ukoliko odlucite da posetite dermatolosku ordinaciju Skinmedic.
Biljana Brankovic
Po pitanju prosirenih kapilara zaista je jedan od neprevazidjneih lekara Dr. Lazovic.
Marko Petrovic
Ako se vec desi da se problem sa prosirenim kapilarima drasticno pogorsa, onda je u svakom slucaju idealno resenje da odete pod noz-skalpel.
Dusan Markovic
Po pitanju prosirenih kapilara, situacija sa godinama siguron da moze da se pogorsa. Ukoliko se odlucite da se podvrgnete laserskoj operaciji sa ciljem resavanja ovog problema, onda je u svakom slucaju najbolje resenje da budete spremni da platite i vise od tih 300 eura.
Marina Zivkovic
Ono sto je svakako dobra stvar je da su prosireni kapilari na prvom mestu estetski problem a ne zdravstveni. Ukoliko se odlucite da ih uklonite onda je za to potrebno da u proseku izdvojite 250-300 eura.