Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Prolećna putovanja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Prolećna putovanja

Proleće je za mnoge ljude najlepše doba u godini, i tada nas očekuju praznici poput Uskrsa i Prvog maja, pa obično želimo da otputujemo negde, i da osetimo čari drugih gradova, kultura...

prolecna putovanja

 

Vaš izbor mogu biti razni evropski gradovi, putovanja po Srbiji, ali i daleke destinacije, poput Maldiva ili Kariba, na primer.

Aranžmani za prolećna putovanja

Ako volite romantična putovanja, predlažemo da obiđete Dvorce Bavarske, koji su veoma bajkoviti i nalaze se na najlepšim predelima. Dvorci su nastali voljom bavarskog kralja Ludviga II, i satkani su od muzike Vagnera, stihova, romantike...

Možda ste zaljubljeni, pa je tada prava odluka da posetite prelepu Provansu, koja će vas očarati svojom lepotom, gde se prostiru nepregledna polja vinograda i suncokreta, lavande... Oduševiće vas kulturno-istorijsko nasleđe, kao i uživanje na blagom prolećnom suncu uz zvuke morskih talasa...

Ukoliko želite da u isto vreme budete na dva kontinenta, tada se odlučite za Istanbul, koji spaja Istok i Zapad, na najbolji mogući način. Glavni grad Turske se nalazi na obalama tri mora, pa ćete biti prijatno iznenađeni susretom orijenta i modernog; ljudi su ljubazni i gostoljubivi, a prelepe turističke znamenitosti ponećete zauvek u sećanju.

Jedna od zasigurno najposećenijih destinacija u Evropi svakako je Toskana. Nalazi se u centralnoj Italiji, na živopisnim brežuljcima, i predstavlja spoj umetnosti, istorije, vina vrhunskog kvaliteta i ukusne hrane. Firenca je glavni grad, a osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere. Krivi toranj morate videti, i to tako što ćete posetiti Pizu, a naša preporuka je da obavezno obiđete San Điminjano i grad Luka.

Ako želite da šopingujete i da vidite predivan romantični grad, tada se odlučite za Veneciju. Nalazi se u neposrednoj blizini naše zemlje, i nazivaju je još i „kraljicom Jadrana“. Kada budete stigli, uskoro ćete shvatiti i zašto nosi to ime. Poznato je da Venecija ima kanale umesto ulica i po tome je jedinstvena u celom svetu. Posetite i Veronu, koja je poznata po Romeu i Juliji, i  zbog toga je nazivaju gradom večne ljubavi...

Vaš put može voditi i ka Bolonji, Raveni i San Marinu. Bolonja je prelepi srednjovekovni grad, i nazivaju je Crvenom, Debelom i Učenom – razlozi za to su crvenkasto-smeđe građevine, najstariji univerzitet na svetu koji nikada nije prestajao da radi, i veoma dobra hrana i piće koje ćete zateći u ovom gradu.

Ne obići Budimpeštu je zaista šteta, naročito zbog toga što nam je u komšiluku, a važniji razlog je svakako njena lepota i istorijsko nasleđe. Glavni grad Mađarske čine bržuljkasti Budim i ravničarska Pešta, pri čemu su razdvojeni Dunavom, na kome se nalaze divni mostovi. Ovo je grad koga ćete najbolje upoznati ako ga budete prepešačili, jer je on kao stvoren za to. Naići ćete na brojne široke bulevare i mnoge poprečne uličice, pa ćete osetiti duh nekadašnjeg Austrougarskog carstva.

Prolećna putovanja – daleke destinacije

Vaše prolećno putovanje može vas povesti na Tajland, koji važi za jednu od najmističnijih zemalja sveta. Opčiniće vas fantastični budistički hramovi i kraljevski dvorci, egzotičnost, usporenost života i filozofija... Ako dođete samo jednom, ostaćete zauvek zaljubljeni u Tajland.

prolecna putovanja cene

 

Možda vas privlače zlatne peščane plaže, tropske večeri, i zemlja u kojoj se uživa u svakom trenutku života – tada odaberite Šri Lanku. Ovo je jedan mali komad zemlje nasred okeana, koji mami da bude istražen.

Vaše putovanje može da bude putovanje iz epohe u epohu, kroz vreme – i tada izaberite Liban, koji je zemlja ogromnih različitosti, koje se moraju videti, osetiti i doživeti.

Prolećna putovanja – aranžmani – cene:

Da biste obišli gradove Toskane, potrebno je platiti za 6 dana i 3 noćenja – u proseku oko 150 evra; da biste videli Dvorce Bavarske, za šest dana cena je oko 190 evra; Alzas – Švarcvald, cena je oko 230 evra za šest dana autobusom; ukoliko želite u Milano, za isti broj dana potrebno je izdvojiti oko 180 evra; ako vas privlači Transilvanija, cena je oko 100 evra za četiri dana autobusom...

Ako je vaša želja daleki Tajland, tada je cena aranžmana 1490 evra u proseku i u pitanju je 12 dana i 9 noćenja. Da biste posetili Liban u proleće, prosečna cena po osobi je 949 evra...

* Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate turističke agencije koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Ivan Stojanovic

Ove godine nisam bio na nekom prolecnom putoanju ali smatram da cu veoma brzo poceti ponovo da ga planiram. To je kako god da okrenete nesto sto mi pruza komfor i odmor i nesto sto bi svima trebalo da se svidi.

18.05.2017
Nikolina Pantelic

Koliko mi se samo cini, svako proloceno putovanje mora da se posebno plati. Sve drugo je licno ukoliko mene pitate samo gubljenje vremena.

04.05.2017
Marko Petrovic

Zaista postoje i vise nego prelepa mesta kao destinacije za prolecna putovanja. Jedino je po meni problem u tome sto takve destinacije vise nisu bas toliko znacajne posto prolece polako prolazi.

20.04.2017
Jana Stankovic

Po pravilu, tesko da od ovih putovanja moze da postoji nesto bolje. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

06.04.2017
Biljana Brankovic

Po meni su prolecna putovanja ubedljivo najbolja putovanja. Pre svega meni je veoma vazno da znam da ona mogu da se realtivno pristojno plate a da temperatura napolju nije previse velika.

04.04.2017
Dusan Markovic

Kada bih mogao gde cu da putujem ovog proleca, sigurno bih se opredelio za neku destinaciju koja ima umerenu klimu posto ova kod nas definitivno nije bas toliko povoljna.