Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Projektovanje građevinskih objekata
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Projektovanje građevinskih objekata

Projektovanje je operacija koja je sačinjena od nekoliko koraka, a to su:

- projektni zadatak

- skiciranje objekta

- idejno rešenje

- idejni projekat

- glavni projekat.

 

 

Projektni zadatak

Klijent formalno definiše svoje želje i ideje. Projektni zadatak podrazuemva i potvrdu o vlasništvu, lokacijske uslove, geodetske, geotehničke i druge podloge. Ovo je temelj izrade svakog projekta.

Skiciranje objekta

Ovo je faza koja se odvija paralelno sa projektnim zadatkom. Kada se utvrde želje i zamisli klijenta, projektant pristupa izradi 3D prikaza, što je zapravo skica. Na ovaj način će klijent videti detaljni prostorni prikaz, a ujedno se ovako mogu otkloniti svi eventualni nedostaci i mane.

Idejno rešenje

Ovo bi bila treća faza. Osnovni cilj izrade idejnog rešenja jeste da se definišu ključni elementi i faktori, kao što su pozicija objekta u prostoru, dimenzije objekta, veličine, namena i raspored prostorija objekta, konstruktivni sistem, kao i primena materijala.

Možemo videti prikaz izgleda objekta, osnove svih etaža, kao i preseke objekta, te pojedine detalje objekta.

Idejni projekat

Ukoliko idejno rešenje u potpunosti odgovara zahtevima klijenta, počinje izrada idejnog projekta. Idejni projekat je tehnički dokument čiji sadržaj se u slučaju predavanja za izvođenje radova mora uskladiti sa aktuelnim Zakonom o planiranju i izgradnji.

 

 

Glavni projekat

Glavni projekat je poslednja faza koja nastupa u procesu izrade tehničke dokumentacije. 

Potrebno je da se klijent i projektant usaglase oko projektnog zadatka, skiciranja objekta, idejnog rešenja kao i idejnog projekta. Sada sledi sumiranje svih detalja u glavni projekat. 

Glavni projekat svojom formom, sadržajem i sastavnim delovima mora biti u potpunosti usklađen sa Zakonom. 

Potrebno je da glavni projekat detaljno opiše svaki aspekt građenja, na takav način da se svaki pojedini element objekta precizno definiše kroz detaljnu grafičku dokumentaciju kao i tehničke opise. 

Glavni projekat će biti izrađen u četiri primerka. Tri primerka će se predati lokalnom Upravnom organu, a sve u cilju izdavanja građevinske dozvole.

Projektovanje građevinskih objekata – cena:

Idejno rešenje, do 100 m2 objekta, paušalno 250 evra.

Idejni projekat, za objekte površine do 100 m2, paušalno 300 evra;

Projekat za građevinsku dozvolu, do 100 m2 površine objekta, paušalno 500 evra;

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

02.11.2018
Snezana Aleksic
projektovanje gradjevisnkih objekata je veoma slozen i zahtevan posao. Ukoliko se odlucite za njega, onda je bolje da to prepustite profesionalcima sa licencom. Design N2 iz Zemuna je primera radi poznata po svom kvalitetu sirom Srbije.
10.05.2017
Milen Jovanovic
Po meni, kako god da okrenete, projektovanje gradjevinskih objekata mora da se posebno plati.
25.04.2017
Lea Stankovic
Moje je licno misljenje takvo da svako projektovanje moze da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
12.04.2017
Filip Milutinovic
Po pravilu ovo projektivanje mora da vredi i treba i mora da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
29.03.2017
Simona Vucinic
Nikada ono po meni nije bilo nesto preterano komplikovano. Samo na vreme treba da odlucite sta je to tacno sta zelite od sebe.
14.03.2017
Mihajlo Nastasovic
Kako god da okrenete, u svakom slucaju je projektovanje gradjevisnkih objekata nesto sto treba i mora da se posebno plati. Sve drugu je mnogo losije resenje.
22.02.2017
Marta Dencevic
U svakom slucaju je ovo i vise nego vazno projektovanje. Ukoliko se za njega odlcuite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati. Sve drugo je manje vazno.
06.02.2017
Todor Markovic
U svakom slucaju je koliko mi se samo cini ovo nesto sto zahteva posebno znanje i strucnost.
25.01.2017
Ljubinka Sreckovic
U proseku cena se krece od nekih 4 eura po kvadratu sto je naravno i vise nego prihvatljivo.
09.01.2017
Janko Zivanovic
Sto se tice ovih objekata to moze da vam uradi samo neko lice koje ima licencu za taj posao.
19.12.2016
Nikolina Pantelic
Po pravilu, ovo bi trebalo da bude veoma odgovorno projektovanje koje jednostavno nije za svakoga. Treba ovo pazljivo raditi.
01.12.2016
Petar Jankovic
Ukoliko vam je potrebno kvalitetno projektivanje gradjevinskih objekata, samo treba da posetite neki od mnogobrojnih proverenih biroa u Beogradu.
16.11.2016
Jana Stankovic
Ukoliko vam je vec potrebno kvalitetno porjektivanje gradjevinskih objekata, onda je definitinvo najbolje da posetite A i da se tamo licno uverite u kvalitet.
26.10.2016
Biljana Brankovic
U danasnje vreme neki iskusan gradjevinski inzenjer sa licencom, bez problema moze da vam uradi neki kvalitetan projekat cija je prosecna cena oko 4 eura po kvadratu. Tako da zaista nije nije previse novca u pitanju.
29.08.2016
Ivan Stojanovic
U danasnje vreme postoji veliki broj biroa koji se na kvalitetan nacin bave ovim poslom. Cene su naravon razlicite i mogu se obracunati po kvadratu.
22.07.2016
Marko Petrovic
Po meni kada pricamo o projektovanju gradjevinskih objekta, mislim da je ubedljivo najbolje resenje da konsultujete nekog profesionalca. Pre svega, ukoliko idete legalnim putem, za dobijanje gradjevinske dozvole je potreban i projekat. Zbog toga kazemd a je najbolje da angazujete nekog profesionalca.
24.06.2016
Dusan Markovic
projektovanje gradjevisnkih objekata je veoma slozen i zahtevan posao. Ukoliko se odlucite za njega, onda je bolje da to prepustite profesionalcima sa licencom. Design N2 iz Zemuna je primera radi poznata po svom kvalitetu sirom Srbije.