Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Projektovanje bazena
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Projektovanje bazena

Verovatno ne postoji čovek koji ne bi želeo kuću u čijem je sklopu bazen. Svakako, mali broj srećnika može ovaj san da pretvori u javu, a kada se odluče na taj korak, biće im potrebno projektovanje bazena.

 

 

Bazeni su građevinski objekti, ispunjeni vodom, različitih su dubina u zavisnosti od namene, i koriste se za plivanje, sport, rekreaciju, razonodu i relaksaciju. 

Podela bazena

Bazeni se dele na privatne, javne, otvorene i zatvorene, sportske i rekreativne, za decu i odrasle, prelivne i skimerske. 

Privatna kupališta mogu se pronaći u stanovima, kućama ili dvorištima. Praksa je da se u kompleksima svih namena nađu i bazeni za decu, koji se rade po posebnim standardima i dubinama, dok su ostali bazeni za odrasle najčešće sa vodenim atrakcijama. Ovakve atrakcije upotpunjuju doživljaj u bazenima. 

Njihova osnovna namena je održavanje zdravlja, ali i uživanje, zabava i relaksacija. Te atrakcije mogu biti hidromasaža u jacuzzi kadama, hidromasažni tuševi, biserna kupka ili vazdušno vrelo sa dna bazena, prelivi koji se formiraju visinskom razlikom između različitih nivoa delova bazena i kada. Spomenimo još i protivstrujno plivanje, vodenu pečurku i mnoge druge elemente koji osiguravaju dobar provod u bazenu.

Projektovanje i izrada bazena

Da bi bazen bio lep i funkcionalan, sa kristalno čistom vodom, osnovni uslov je dobro urađen projekat, kojim bi trebalo da se pozabave isključivo stručna lica. Profesionalni tim kreativnih i odgovornih inženjera projektnog biroa garantuje vam dobar kvalitet projekta. 

 

 

Stručnjaci koji će raditi ovaj posao za vas, poseduju višegodišnje iskustvo, kao i sve potrebne licence, ne samo u projektovanju već i u izvođenju radova. Licencirani projekat podrazumeva kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju, koja je predviđena zakonom, uključujući overu odgovornih projektanata.

Šta sadrži glavni projekat klasičnog bazena?

Spomenimo najpre, arhitektonsko-građevinski projekat, projekat hidrauličkih instalacija, projekat električnih instalacija, projekat ozelenjavanja (ovaj deo srećemo kod bio-bazena). 

Sve što smo naveli, odnosno svaki od pomenutih delova, praktično je zasebni projekat, koji udružen sa ostalima čini glavni projekat bazena. Sadržaji pojedinačnih projekata se delimično menjaju, zavisno od tipa kupališta koje se projektuje.

Projektovanje bazena – iskustva

Svaki bazen je novi i originalni projekat, prilagođen datom prostoru i okruženju, iz poštovanje želja investitora i pravila struke. Samo izvođenje se obavlja po projektu bazena i bazenske tehnologije, dok sama izgradnja obuhvata više faza.

Kada govorimo o kvalitetu bazenske vode, ona po svim normativima i propisima mora biti na nivou vode koju koristimo za piće. Kako se to postiže? Bazenska tehnika obuhvata sistem za prečišćavanje i održavanje kvaliteta vode mehaničkim putem preko filtera i pumpi, koji omogućavaju kruženje vode. Ona se tom recirkulacijom prečišćava, dok se hemijskim putem, odnosno dezinfekcijom voda čisti uz pomoć četiri vrste hemikalija. 

Ako imate želju za vodenim prostorom ispred svoje kuće, i posedujete budžet namenjen za to, onda vas ništa više ne sprečava da pozovete projektne biroe i zakažete planiranje i izradu vašeg novog bazena, posle čega vam ne preostaje ništa drugo sem da uživate.

Projektovanje bazena – cena:

Cene se kreću u proseku od 50 - 250 evra za idejni projekat, do 500 evra i više za glavni projekat, a sve zavisi od vaših zamisli, zahteva i ideja. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate projektne biroe ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

02.11.2018
Miodrag Kostic
Koja je uobicajena cena za projektovanje bazena? negde sam cuo da je uobicajena cena oko 300 eura. Sada mi kazu da su cene znatno skuplje i da sve zavisi od zahteva investitora.
10.05.2017
Jovana Milinkovic
U svakom slucaju mora da se debelo plati, kako god da okrenete.
25.04.2017
Milen Jovanovic
Moze ono u svakom slucaju da se uradi na jedan pravi nacin.
12.04.2017
Lea Stankovic
Sto se projektovanja bazena tice samo da znate da sve sami mozete da smislite i da po tom pitanju nista nije bas rpevise toliko vazno i bitno.
29.03.2017
Filip Milutinovic
Po meni je vam je za dobar bazen potreban uvek bas onako dobar projekat.
14.03.2017
Simona Vucinic
Sto se mene licno tice, projektovanje bazane je zaista nesto sto treba da se debelo plati. Nista tu posebo ne treba da vas cudi.
22.02.2017
Mihajlo Nastasovic
Sto se mene licno tice, projektovanje bazena je uvek nesto sto mora posebno da se plati. Sve drugo je daleko gore resenje.
22.02.2017
Marta Dencevic
Ukoliko vec planirate i bazen da uradite, onda je u svakom slucaju i to nesto sto mora dosta da se plati. Sve drugo je manje resenje.
06.02.2017
Todor Markovic
Koliko mi se samo cini, projektovanje bazena je ipak nesto sto ne moze svako bez nekih vecih problema da uradi.
25.01.2017
Ljubinka Sreckovic
Nema kod bazena sta da se projektuje, on se samo napravi.
09.01.2017
Janko Zivanovic
Kada pricamo o projektovanju bazena, odmah treba da znate da je veoma bitno da se po ovom pitanju samo odlucite za kvalitet i da vise nista oko toga ne treba da se brinete.
19.12.2016
Nikolina Pantelic
Najbolje bi bilo kada biste kucu gradili od nule da odmah predvidite i bazen. tako ce vam se to najbolje uklopiti u celinu.
01.12.2016
Ivan Stojanovic
Ako ste vec odlucili da tolike pare ulozite u bazen, onda je u svakom slucaju najbolje da vam onda to profesionalci i isprojektuju.
16.11.2016
Jana Stankovic
Ukoliko vam je potrebamn kvalitetna projekat za bazen, onda je svakako najbolje da posetite studio A2 i sigurna sam da se necete pokajati.
26.10.2016
Biljana Brankovic
Mozda bi najbolje bilo da za pocetak angazujete nekog profesionalnog arhitektu koji bi mogao da vam uradi plan kako da sve na sto bolji nacin uskladite.
29.08.2016
Marko Petrovic
Sto se tice projektovanja bazena to je posao koji zaista treba da vam uradi neki profesionalac koji je iskusan u svom poslu i koji ce tacno znati sta vam je potrebno.
22.07.2016
Dusan Markovic
Sto se tice bazena, veoma je vazno da projekat uradite kvalitetno kako bi vam se bazen na najbolji mogu nacin uklopio u sredinu. Mozete za pocetak makar da uradite i idejni projekat koji u proseku kosta oko 300 eura.
22.06.2016
Petar Jankovic
Koja je uobicajena cena za projektovanje bazena? negde sam cuo da je uobicajena cena oko 300 eura. Sada mi kazu da su cene znatno skuplje i da sve zavisi od zahteva investitora.