Dodaj firmu

Šta vam je sve potrebno za izradu nameštaja?

Šta vam je sve potrebno za izradu nameštaja?

Izrada nameštaja u Vršcu može biti veoma unosan biznis. Ali potrebno je da dobro poznajete posao i predvidite sve potrebne alate i materijale koje su vam potrebni kao i da svaladate ceo proces izrade. Šta podrazumeva izradu nameštaja po meri?

Izrada nameštaja po meri znači izradu unikatnog nameštaja po vašim dimenzijama i željama. U ovom slučaju vi birate boju, materijal i propratne delove koje želite u svom komadu nameštaja.

Ukoliko se bavite izradom nameštaja bavićete se izradom komadnog nameštaja po porudžbini. U ovom poslu je najvažnije da razumete materijale i da imate tačne dimenzije, kao i malo smisla za dizajn. Klijenti će obično želeti izradu kuhinje, plakara, stolova  po meri i drugog nameštaja.

Uzimanje tačnih dimenzija je pola posla, jer je često potrebno da ormari, kuhinja i set plakara idu od ivice do ivice u nekoj prostoriji. Kada izaberete materijal koji može biti različitog kvaliteta, potrebno je izabrati dezen i boju drveta u kome će se raditi nameštaj. Izrada nameštaja Vršac zahteva i dodatne elemente pored samo materijala, a to su alat i različiti dodaci.

Okovi i vijci:

Pored pločastog materijala koji je osnova za izradu nameštaja, postoje i dodatni elementi koji su potrebni za izradu.

Okovi za nameštaj služe da povežu sve elemente i da budu čvrsti i kvalitetni. Okov su svi oni dodaci koji su potrebni za funcionisanje nameštaja, kao što su šarke, klizači za fioke, nogice i ručice, kako bi element mogao da se postavi na pod.

Vijci i vijčana roba su svi oni elementi poput šrafova bez kojih elementi ne bi mogli da se povezuju. Pločasti materijal:

Poločasti materijal je osnova svakog komada nameštaja i zao je njegov odabir jedna od najvažnijiih stvari. Pločasti materijali mogu biti iverica, puno drvo, medijapan, Boje i dezeni pločastih materijala su posebna kategorija i potrebno je da možete da zamislite kako će vaš komad nameštaja izgledati.

Određeni dezeni izgledaju napadno u velikim dimenzijama i zato je potrebno da umete da uklopie boje i dezene nameštaja sa ostatkom enterijera.

Nameštaj po meri je veoma praktičan za male stanove, jer se može uklopitu prostor tako da vam ostavi dovoljno prostora koji možete iskoristiti.

Nameštaj po meri ima mnogo prednosti, a to je njegova trajnost, kalitet i mogućnost da se uradi po iindividualnim potrebama, dok je sa druge strane i skuplji nego nameštaj koji možete kupiti u salonu.

Firme povezane sa tekstom

DrvoArt proizvodnja nameštaja po meri

Proizvodnja, projektovanje i montaža nameštaja po meri. Kompletan materijal i repromaterijal možete nabaviti u našem salonu. Takođe, radimo i uslužno kantovanje i sečenje za druge stolare na teritoriji Vršca i okoline
Pročitaj više

Avijatičarska bb
Vršac
Idi na vrh strane