Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Produženi boravak
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Produženi boravak

Živimo u vremenu koje je veoma brzog tempa, pa uz svu želju, ne uspevamo da se svojoj deci posvetimo onoliko koliko mislimo da je to potrebno. Na sreću, postoje mnoga rešenja ovog problema, a jedno od njih je i produženi boravak.

produženi boravak

 

Produženi boravak za decu

U pitanju je jedan oblik vaspitno obrazovnog rada, koji nije obavezan, a može da se odvija nakon ili pre početka nastave. Kada govorimo o vrednostima takve nastave i aktivnostima, one su vaspitnog, pedagoškog, zdravstvenog, obrazovnog i socijalnog karaktera.

Produženi boravak za decu može da se odvija u dve smene, sa početkom od sedam i završetkom u devetnaest časova. Aktivnosti se obavljaju u prostoru koji je za to namenjen, i usklađen sa dečijim potrebama.

Produženi boravak za decu školskog uzrasta

U toku produženog boravka, deca koriste tehnička i didaktička sredstva, zahvaljujući kojima uz pomoć stručnih lica ostvaruju zacrtane ciljeve.

Kada se radi sa decom, akcenat se stavlja na to da je svako dete individua za sebe i da je svakome potrebno drugačije vreme da postigne određene rezultate. Pored toga, pedagozi otkrivaju talente učenika i njihove sklonosti, pa ih dalje u toku rada razvijaju a svaki postignut rezultat se nagrađuje, što deluje izuzetno motivišuće na decu.

Ono što je najvažnije za roditelje, to je da se u produženom boravku rešavaju domaći zadaci iz redovne nastave, pri čemu se proširuju znanja vežbanjem. Takođe, sa roditeljima se redovno obavljaju informativni razgovori, pa oni mogu da prate napredak svog deteta, i što se tiče samog učenja i kada je reč o druženju sa vršnjacima, igri i zabavi, odnosno socijalizaciji.

Šta podrazumeva produženi boravak?

Pored svega što je navedeno u dosadašnjem delu teksta, korisno je znati da je produženi boravak organizovan najčešće u tri segmenta a to su:

-          Slobodno vreme

-          Vreme u kome se izrađuju domaći zadaci

-          Određene usmerene aktivnosti đaka – razne radionice (likovne, muzičke, govorno-jezičke, sportske, radionice u kojima se crta uz pomoć kompjutera, kao i radionice gde se uče strani jezici...)

produženi boravak cena

 

Privatni produženi boravak

Naravno, postoje i aktivnosti na otvorenom, tako da deca imaju odmor i zabavu koji se prilagođavaju vremenskim uslovima, odnosno, po lepim danima se šeta, koriste se spoljni sportski tereni, a u drugim slučajevima, na raspolaganju je fiskulturna sala, ili biblioteka za čitanje, digitalna učionica i slično.

Bitno je znati da sva deca učestvuju u obeležavanju nekih značajnih datuma, kao što je na primer, početak ili kraj školske godine, dan školske slave Sveti Sava, Novogodišnja priredba i vašar kao i druge prigode.

Na kraju možemo da zaključimo, da je produženi boravak veoma značajan, kako za decu, tako i za njihove roditelje. Dok su na poslu, mogu da budu opušteni, jer su deca u sigurnim rukama i svoje vreme provode na najbolji i najproduktivniji način.

Produženi boravak cena:

Cena produženog boravka  zavisi od ustanove za koju se odlučite, od 2800 din. do 3900 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

15.09.2018
Zeljana Jeremic
Produženi boravak je jedan oblik vaspitno obrazovnog rada, koji nije obavezan, a može da se odvija nakon ili pre početka nastave. Kada govorimo o vrednostima takve nastave i aktivnostima, one su vaspitnog, pedagoškog, zdravstvenog, obrazovnog i socijalnog karaktera.