Dodaj firmu

Prodaja pčela i sve o njoj. Na latinskom jeziku, apis znači pčela, pa se pčelarstvo drugačije naziva apikultura. To je jedna vrsta poljoprivrednog zanimanja u kome se iskorišćavaju i gaje pčele koje daju med, odnosno, medonosne pčele.

Roj pčela

Rojevi pčela gaje se u košnicama, a samo mesto gde se one uzgajaju, naziva se pčelinjak. Od bavljenja ovim poslom postoje direktne koristi kao što su dobijanje meda, pčelinjeg voska, matičnog mleča, cvetnog praha ili polena, propolisa.

Prodaja rojeva pčela

Pčele mogu da se uzgajaju radi dalje prodaje. Gajenjem pčela se dobijaju matice i rojevi koji služe za reprodukciju u pčelarstvu.

Međutim, pčelarstvo daje i druge koristi, kao što je oprašivanje poljoprivrednog bilja. Ovakva korist se naziva indirektnom, i mnogo je veća, procenjuje se da je to od sto do sto pedeset puta. U prirodi, oko osamdeset posto biljaka su biljke koje moraju da opraše insekti.

Pčelinja društva

Pčelarstvo može da bude nekome samo hobi, ali i dodatni ili komercijalni posao. Pčelinja društva su u stvari košnice, i one mogu da se prodaju na ramovima, i možete da kupite društvo sa košnicom bez medišta, zatim društvo sa košnicom sa medišnim nastavcima i izgrađenim medišnim ramovima...

Prodaja rojeva pčela

Rojevi pčela i pčelinja društva se prodaju sa košnicama, a možete da ih nabavite u pčelinjacima. Da biste se bavili ovim poslom biće vam neophodan pribor za pčelarstvo.

Pčelinji rojevi

Pčelinji rojevi žive u pčelinjacima, a oni mogu da budu:

  • Stacionirani (to su pčelinjaci u kome su košnice na jednom istom mestu u toku cele godine)
  • Seleći pčelinjaci (ovo je vrsta pčelinjaka koji se sele tokom godine na određena mesta gde cvetaju medonosne biljke)
  • Ekopčelinjaci su mesta na kojima se pčele uzgajaju na poseban, ekološki način.

Pčelinja društva – prodaja

Kao što smo naveli, ako planirate da se bavite ovim poslom, i da dobijate različite proizvode od pčela (med, matični mleč, propolis, medovinu, medovaču, polen, pergu i sl), tada je neophodno da kupite pčelinja društva, tj. rojeve pčela zajedno sa košnicama. Moguće je da želite da proširite svoj posao sa još pčelinjih društava.

Prodaja se obavlja preko pčelinjaka, gde ćete dobiti i sve potrebne savete i korisne informacije.

Prodaja pčela – cena:

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane