Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Prodaja kuća
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Prodaja kuća

Možda želite da prodate svoju kuću, jer se selite sa porodicom u inostranstvo radi posla, na primer. Drugi razlog može biti da želite da kupite još veću nekretninu, jer ste proširili porodicu, ili da se jednostavno preselite na drugi kraj grada.

prodaja kuća

 

Zbog čega god da ste doneli odluku da prodate kuću, najbolje je da se obratite agencijama za nekretnine, jer ćete na taj način najbrže i najlakše završiti ceo posao, odnosno naći kupca i bezbolno proći kroz pravnu proceduru.

Kako prodati kuću?

Kada pozovete odabranu agenciju, doći će agent koji će pogledati vaš dom, i proceniti koliko novca možete da dobijete za nekretninu. Cena naravno, zavisi od više faktora – lokacija kuće (nije svejedno da li je objekat na Dedinju, Bežanijskoj kosi, Rakovici ili u Sremčici, npr); drugi faktor je kvadratura kuće (neki objekti su prosečne veličine od sto kvadrata a pojedine kuće imaju i 350 m2); kuća može biti zidana ili montažna; na cenu utiče i spratnost, odnosno posedovanje podruma i tavana;

Koliko ćete novca dobiti za kuću koju prodajete uslovljeno je i time da li ona ima garažu, ili je luksuzna, pa poseduje i bazen, recimo.

Osim svega pobrojanog, pažnja se posvećuje stanju nekretnine, na koje često utiče starost, odnosno godina kada je kuća sagrađena, kao i podatak koliko se ulagalo u redovno održavanje kuće.

prodaja kuća cena

 

Ukoliko nekretnina ima novu ALU ili PVC stolariju, svakako će i cena biti viša nego da je u pitanju kuća sa dotrajalim drvenim prozorima i vratima. Kvalitetni podovi, uredno okrečeni zidovi i plafoni, kao i očuvana fasada i krovna konstrukcija – još su neki elementi na osnovu kojih se formira cena koju će vaša kuća imati na tržištu.

Pored toga, bitno je da kuća ima sve priključke, odnosno da je povezana na elektrodistribucionu i vodovodno-kanalizacionu mrežu. U našoj zemlji postoji dosta nelegalizovanih nekretnina, to jest kuća koje su nikle u takozvanoj divljoj gradnji. Svi znamo da je u toku postupak legalizacije, pa je korisno imati informaciju da uknjiženi objekti imaju veću vrednost.

Prodaja kuća – iskustva

Ukoliko ste se obratili agencijama koje prodaju nekretnine, tada ste sav mukotrpan posao prepustili njima, odnosno, pomoći će da se odredi realna cena koju možete da dobijete, i vaša kuća će biti oglašena u raznim medijima koje koristi odabrana agencija.

To može biti zvaničan sajt agencije, ili sajtovi koji grupišu ponudu nekretnina na jednom mestu, kao i razni časopisi, novine i druge vrste marketinga. Ova usluga je uračunata u cenu agencije, odnosno procenat koji plaćate tek po realizaciji, odnosno kada se pronađe kupac za vašu kuću.

Pored svega toga, bićete provedeni kroz celu pravnu proceduru, od strane advokata koji rade za agencije za nekretnine. To znači da će biti proverena sva papirologija i sastavljen kupoprodajni ugovor između prodavca i kupca, te overen na adekvatan način, pred nadležnim sudom.

Prodaja kuća – cena:

Cena kuća zavisi od njihove kvadrature, lokacije na kojoj se nalaze; zatim od starosti objekta, da li kuća poseduje garažu, bazen i slično.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za nekretnine koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

31.10.2018
Andriajana Simic

Profaja kuca u danasnje vereme nije ni malo laka. Ako zelite steucnu pomoc po ovom pitanju posetite agenciju demako i necete se pokajati.

26.11.2017
ANĐA TRIVIĆ

Ja bi imala pitanje ...pa u komentaru...Dali imate agenta za Dobanovce...kuca bi bila na prodaju sa placem 17a...

26.11.2017
ANĐA TRIVIĆ

Dali imate agenta za Dobanovce...kuca bi bila na prodaju sa placem 17a...kon...063413632

08.08.2017
Dusan Markovic

Kuce nemaju neku vrednost u danasnje vreme. Mada, mozda je na neki nacin siutuacija u Beogradu malo drugacija pa su cene nesto skuplje. Mada, kada pogledate realno, uglavnom se danas ljudima isplati da iznajme stan ili da kupe neki manji.