Fakultet za arhitekturu

3.8 | 6 ocena
Ulica: Cara Dusana 62-64, Beograd
Grad: Beograd
Opština: Stari grad
Fakultet za arhitekturu
Telefon: 011/
Mobilni: 060/
www.unionnikolatesla.edu.rs

O nama

Privatni fakultet "Univerzitet Union Nikola Tesla" je smešten na teritoriji Beograda u ulici Cara Dušana broj 62-64. Samostalna visokoškolska ustanova postoji i radi od juna 2011. godine. Sticanje visokog obrazovanja iz različitih oblasti ono je što naš fakultet može da omogući svojim budućim studentima.

Privatni fakultet "Univerzitet Union Nikola Tesla" poseduje organizacione jedinice:

 • - Fakultet za arhitekturu
 • - Fakultet za građevinski menadžment
 • - Faklutet za ekologiju i zaštitu životne sredine
 • - Fakultet za preduzetnički biznis
 • - Fakultet za menadžment nekretnina


Nastavni plan i program na fakultetu arhitekture prati nastavu određenu Bolonjskom deklaracijom i Zakonom o visokom obrazovanju Republike Srbije. Arhitektonski fakultet u sklopu kog studenti mogu pohađati osnovne studije, predstavlja prvi od 3 stepena studija arhitekture.

U toku četvorogodišnjih studija na fakultetu arhitekture, studenti stiču osnova saznanja o arhitekturi, načinu projektovanja i izgradnji objekata. Uz pomoć stečenog znanja, naši studenti će moći da nastave dalje školovanje i upišu post-diplomske studije, koje će ih visoko kvalifikovati prilikom traženja budućeg zaposlenja.

Nastavni program arhitektonskog fakulteta usklađen je sa sistemom ESPB bodova, što znači da je moguće upoređivanje sa srodnim studijima na fakultetima Evrope i sveta.

Ukoliko se posle osnovnih studija, naši studenti opredele za master studije, drugi od tri stepena visokoškolskih studija, pružamo im mogućnost da na našem privatnom arhitektonskom fakultetu iste upisu. Takođe studenti koji su završili osnovne studie srodnih fakulteta, mogu da upišu naše diplomske akademske studije.

Nakon završetka master studija, studenti dobijaju licencu za samostalno delovanje u struci, kao i za dalje usavršavanje na doktorskim studijama. Posebnu pažnju obraćamo na to da naši studenti svoja saznanja stiču putem timskog i samostalnog rada.
Pod vođstvom stručnih profesora naučiće i usavršiti metode savremenog stručnog i naučnog istraživanja i rada.

Fakultet arhitekture je akreditovan od strane Ministarstva prosvete i sporta R. Srbije rešenjem o akreditaciji za arhitekturu i urbanizam.

Izuzetno perspektivan poziv, arhitektura omogućava studentima da steknu neophodna saznanja i veštine, kako bi postali izvrsni graditelji naše zemlje i lepše budućnosti. Teoretska nastava i praktično usavršavanje, pomoći će našim studentima da postanu stručnjaci na svom polju rada.

Privatni arhitektonski fakultet "Univerzitet Union Nikola Tesla", Beograd.

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Neregistrovan korisnik
  29.06.2020 02:04

  Dopisna škola

  Milos Topalovic
  06.04.2017 09:44

  Izuzetno perspektivan poziv,arhitektura omogucava studentima da steknu neophodna saznanja i vestine,kako bi postali izvrsni graditelji nase zemlje i lepse buducnosti. Teoretska nastava i prakticno usavrsavanje,pomoci ce studentima da postanu strucnjaci na svom polju rada.

  Borislav Milic
  24.06.2016 07:53

  Savrsen obrazovni kadar i prakse u inostranstvu.Fakultet arhitekture je akreditovan od strane Ministarstva prosvete i sporta R. Srbije resenjem o akreditaciji za arhitekturu i urbanizam.Izuzetno perspektivan poziv,arhitektura omogucava studentima da steknu neophodna saznanja i vestine.

  Fuad
  04.07.2013 05:17

  Zdravo.Ja sam iz Novog Pazara kada mogu da se upisem na fakultet,dali ima prijamni i koliko studenata primate?

  Firme u blizini

  Fakultet za gradjevinski menadzment, Cara Dusana 62-64, Beograd, Stari grad, Beograd
  Visan visoka zdravstveno sanitarna škola, Tošin bunar 7a, Beograd, Zemun, Beograd