Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Prevoz pokojnika
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Prevoz pokojnika

Gde god se čovek nalazi, tu može i smrt da nastupi. Da li je to u kući, bolnici, staračkom domu, ili u nekom drugom gradu, gde je osoba bila na putovanju, na primer; smrt može nastupiti čak i u drugoj državi. 

 

 

Porodice obično poseduju porodične grobnice ili žele da pokojnik bude sahranjen na groblju koje je najbliže mestu stanovanja, kako bi se večno počivalište moglo obilaziti što češće. Iz svih tih razloga, neophodan je prevoz pokojnika.

Kako se obavlja prevoz pokojnika?

Da bi preminuli bio dostojanstveno ispraćen, prevoz će se obaviti specijalnim vozilima koja služe za prevoz posmrtnih ostataka. Ako je čovek preminuo u svom domu, biće prevežen do rashladnog uređaja, gde će biti smešten do dana sahrane, ili može iz bolnice direktno biti dovežen na groblje na kome će se obaviti sahrana. 

Ista je situacija i ako je osoba preminula bilo gde u Srbiji a trebalo bi da bude sahranjena u drugom gradu – pokojnik se doprema do željene destinacije.

Malo je drugačija situacija kada čovek svoj život završi u nekoj drugoj zemlji, odnosno u inostranstvu.

Prevoz pokojnika iz inostranstva

Možda vam je neko drag na radu u stranoj zemlji, ili na odmoru, i tamo ga je, nažalost, zatekla smrt. Moguće je da i ne znate kako bi sada trebalo postupiti, kome bi se trebalo obratiti. 

U daljem tekstu ćemo objasniti korake koje bi trebalo preduzeti kada se ovakva nemila situacija dogodi.

Ovde govorimo o međunarodnim pogrebnim uslugama. Preduzeća koja se bave ovom vrstom delatnosti, zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu, pružiće vam pravu pomoć u teškim trenucima. 

 

 

Sprovod će biti organizovan dostojanstveno, od samog nastupa smrti pa do ukopa. Sam prevoz pokojnika se vrši luksuznim klimatizovanim vozilima sa specijalnom namenom. 

Važno je znati da pokojnik može biti prevezen iz čitave Evrope.

Biće pribavljena sva neophodna dokumentacija, a uz savremeni klimatizovani vozni park, možete pronaći i najveći izbor kompletne pogrebne opreme i crnine. 

Po vašoj želji, mogu biti napravljeni buketi od prirodnog cveća, kao što su ikebane, zatim suze, buketi i venci. 

Za vaše najmilije biće izrađene umrlice, i uz dogovor sa vama, objavljene čitulje u dnevnim novinama. Neki ljudi žele pogrebnu muziku, pa je na raspolaganju duvački orkestar. 

Prevoz pokojnika u inostranstvo

Postoji i obrnuta situacija od gorepomenute, kada osoba premine u Srbiji, ali je želja porodice da ona bude sahranjena u nekoj drugoj zemlji Evrope. I u tom slučaju, takođe se možete osloniti na usluge preduzeća koje se bave organizacijom i prevozom pokojnika u inostranstvo. 

Sva papirologija će biti sređena, a pokojnik će dostojanstveno biti prevezen u zemlju po želji porodice.

Prevoz pokojnika – cena:

Cena za prevoz pokojnika u proseku kreće se od 56 do 81 dinara po pređenom kilometru, a u zavisnosti da li se radi u okviru granica Srbije ili u inostranstvu.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate preduzeća za pružanje pogrebnih usluga, ispod teskta.

Iskustva i preporuke posetilaca

26.10.2018
Jovan Radosavljevic

Ako je neko koristio od ovih usluge kakvi su? https://www.prevozpokojnika.org/ Kome se placa?

07.09.2018
Marina Dakic

Cene za prevoz pokojnika se razlikuju od lsucaja do slucaja. Pre svega govorimo o duzini destinacije i da li potreban prevo u inostranstvo. Uglavnom se cene obracunavaju prema predjenom kilometru.

06.09.2017
Milen Jovanovic

Kod prevoza pokojika je veoma vazno da vam taj posao odradi neko ko je u njemu bas onako strucan. Cene po kojima taj prevoz pokojnika treba da budu su naravno razlicite ali i nista vise od toga.

18.05.2017
Jovana Milinkovic

U svakom slucaju ovaj prevoz treba i mora da se debelo plati.

05.05.2017
Filip Milutinovic

Koliko mi se samo cini, moze on zaista da se uradi na jedan kvalitetan nacin.

21.04.2017
Lea Stankovic

Nije po meni zaista prevoz pokojnika nesot sto je posebno neobicno.

07.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Po pravilu on u svakom slucaju treba i mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga sto se mene licno tice.

22.03.2017
Simona Vucinic

U svakom slucaju je ovo nesto sto treba da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

08.03.2017
Todor Markovic

Kako god da okrenete, ovo je nesto sto mora posebno da se plati. Sve drugo je sto se mene tice, daleko gore resnje.

02.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju je i ovo nesto sto mora posebno da se plati.

02.03.2017
Janko Zivanovic

Moje licno misljenje je takvo da je ovo prevoz koji mora puno da kosta i bez kojeg se ne moze.

13.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene licno tice, svaki prevoz pokojnika moze da se uradi bez nekih vecih problema.

17.01.2017
Petar Jankovic

Samo se opredelite za nekog ko pruza pogrebne usluge a da drzi do reci, ostali sarlatani vam ipak nisu pozeljni.

28.12.2016
Nikolina Pantelic

Ovo je ipak posao koji treba da prepustite profesionalcima. Ako tako nesto budete uradili sigurno se necete pokajati.

12.12.2016
Ivan Stojanovic

Licno mislim da je najbolje da se po pitanju prevoza pokojnika, opredelite za neki kvalitet u koji po mom misljenju mozete da imate puno poverenje.

24.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju prevoza pokojnika, samo treba da posetite agenciju Rajkovic 011. To je agencija za pogrebne usluge, koja se inace u poslednjih nekoliko godina, bas specijalizovala za prevoz pokojnika iz inostranstva.

04.11.2016
Biljana Brankovic

Bez obzira na to gde planirate da preveze pokojnika (da li u zemlji i inostranstvu), ubedljivo je najbolje resenje za vas da posetite Naidion.

14.09.2016
Marko Petrovic

Ukoliko trazite neki kvalitetan prevoz pokojnika onda u svakom slucaju treba po ovom pitnjanju da se posavetujete sa nekim strucim licem u koje mozete da imate puno poverenje.

11.08.2016
Dusan Markovic

U pricipu svaka radnja koja se bavi prodajom pogrebne opreme, pruza i uslugu prevoza pokojnika. Cene se naravno obracunavaju prema predjenim kilometrima i razlikuju se da li se radi o nasoj zemlji ili inostranstvu.

11.07.2016
Stojance Ristovski

Cene za prevoz pokojnika se razlikuju od lsucaja do slucaja. Pre svega govorimo o duzini destinacije i da li potreban prevo u inostranstvo. Uglavnom se cene obracunavaju prema predjenom kilometru.