Prevoz pokojnika je usluga koju nude specijalizovane firme. Gde god se čovek nalazi, tu može i smrt da nastupi. Da li je to u kući, bolnici, staračkom domu, ili u nekom drugom gradu, gde je osoba bila na putovanju, na primer; smrt može nastupiti čak i u drugoj državi. Porodice obično poseduju porodične grobnice ili žele da pokojnik bude sahranjen na groblju koje je najbliže mestu stanovanja, kako bi se večno počivalište moglo obilaziti što češće. Iz svih tih razloga, neophodan je prevoz pokojnika.

Kako se obavlja prevoz pokojnika?

Pročitaj više

Izaberite neko od pogrebnih preduzeca gde mozete naci ponudu za PREVOZ POKOJNIKA

Beograd

Vrata Raja Pogrebna oprema i usluge
Vrata Raja Pogrebna oprema i usluge
Svetog Nikole 50
Zvezdara Pozovi

Pogrebna oprema i usluge “Vrata Raja” nalazi se u Beogradu. “Vrata Raja” će vam pomoći u teškim trenucima i umesto vas preuzeti sve obaveze oko preuzimanja pokojnika, pripreme sahrane i papirologije koja je njen neizostavni deo....
Pročitaj više

Oganj Udruženje
Oganj Udruženje
Sime Igumanova 14
Vračar Pozovi

Udruženje "Oganj" omogućava svojim članovima da uz značajne pogodnosti otplate troškove svoje sahrane ili kremacije na način koji bi oslobodio njihove bližnje svih obaveza, koje Udruženje preuzima na sebe u slučaju smrti člana...
Pročitaj više

Dianthus pogrebne usluge
Dianthus pogrebne usluge
Dalmatinske Zagore 1k, Batajnica
Zemun Pozovi

Duže od 25 godina bavimo se pružanjem svih vrsta pogrebnih usluga kao i prodajom pogrebne opreme...
Pročitaj više

Pavlović 2010 pogrebne usluge
Pavlović 2010 pogrebne usluge
Kosmajska 80
Mladenovac Pozovi

Pavlović 2010 pogrebne usluge pružaju sve vrste pogrebnih usluga, organizaciju sahrane, sređivanje dokumentacije, i ketering za daće i sahranu. Nalaze se u Mladenovcu ali imaju mogućnost online prijave podataka i odabira pogrebne opreme pre...
Pročitaj više

In Memoriam pogrebne usluge
In Memoriam pogrebne usluge
Drenovačka 1, Karaburma
Palilula

In Memoriam pogrebne usluge dostupne su na svim grobljima u Beogradu i Srbiji sa željom da Vam bar malo olakšamo teške trenutke. Naše usluge obuhvataju organizaciju sahrana i kremacija, prodaju pogrebne opreme, kao i prevoz pokojnika u zemlji...

Pan Man pogrebne usluge
Pan Man pogrebne usluge
Kosovska 22
Borča

Sa preko tri decenije iskustva Pan Man pogrebno nastoji da Vam pruži podršku i u najtežim trenucima. Na jednom mestu nudimo: organizaciju sahrana, prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu, sređivanje dokumentacije, prodaju pogrebne opreme...

Pogrebne usluge Kralj
Pogrebne usluge Kralj
Mladenovačka 11, Sretena Mladenovića Mike 14b
Čukarica

Sve usluge oko organizacije sahrane i prevoza pokojnika poverite Pogrebnom preduzeću Kralj, uz moguću refundaciju troškova od PIO fonda...

Sever Pogrebne usluge
Sever Pogrebne usluge
Put za koloniju 109
Voždovac

Pogrebne usluge Sever dostupne su svim klijentima u Beogradu ali i u celoj zemlji. Umesto vas organizujemo kompletnu sahranu i dokumentaciju, prodaju kompletne opreme za sahrane....

Pogrebne usluge Delić
Pogrebne usluge Delić
Borska 7
Rakovica

Firma za pogrebne usluge Delić nalazi se na opštini Rakovica u Beogradu i ima višegodišnje iskustvo u obavljanju pogrebnih usluga, organizaciji sahrana...

Karma medjunarodne pogrebne usluge
Karma medjunarodne pogrebne usluge
Ibarski put 90b, Meljak
Barajevo

Pogrebna oprema i prevoz na teritoriji Beograda, Srbije i cele Evropske Unije. Povoljno i ekspeditivno sa iskustvom dužim od 20 godina. 00-24h...

Neol-San
Neol-San
Marička 45
Rakovica

...

Prevoz pokojnika je usluga koju nude specijalizovane firme. Gde god se čovek nalazi, tu može i smrt da nastupi. Da li je to u kući, bolnici, staračkom domu, ili u nekom drugom gradu, gde je osoba bila na putovanju, na primer; smrt može nastupiti čak i u drugoj državi. Porodice obično poseduju porodične grobnice ili žele da pokojnik bude sahranjen na groblju koje je najbliže mestu stanovanja, kako bi se večno počivalište moglo obilaziti što češće. Iz svih tih razloga, neophodan je prevoz pokojnika.

Kako se obavlja prevoz pokojnika?

Da bi preminuli bio dostojanstveno ispraćen, prevoz će se obaviti specijalnim vozilima koja služe za prevoz posmrtnih ostataka. Ako je čovek preminuo u svom domu, biće prevežen do rashladnog uređaja, gde će biti smešten do dana sahrane, ili može iz bolnice direktno biti dovežen na groblje na kome će se obaviti sahrana. Ista je situacija i ako je osoba preminula bilo gde u Srbiji a trebalo bi da bude sahranjena u drugom gradu – pokojnik se doprema do željene destinacije.Malo je drugačija situacija kada čovek svoj život završi u nekoj drugoj zemlji, odnosno u inostranstvu.

Prevoz pokojnika iz inostranstva

Možda vam je neko drag na radu u stranoj zemlji, ili na odmoru, i tamo ga je, nažalost, zatekla smrt. Moguće je da i ne znate kako bi sada trebalo postupiti, kome bi se trebalo obratiti. U daljem tekstu ćemo objasniti korake koje bi trebalo preduzeti kada se ovakva nemila situacija dogodi.Ovde govorimo o međunarodnim pogrebnim uslugama. Preduzeća koja se bave ovom vrstom delatnosti, zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu, pružiće vam pravu pomoć u teškim trenucima. Sprovod će biti organizovan dostojanstveno, od samog nastupa smrti pa do ukopa. Sam prevoz pokojnika se vrši luksuznim klimatizovanim vozilima sa specijalnom namenom. Važno je znati da pokojnik može biti prevezen iz čitave Evrope.Biće pribavljena sva neophodna dokumentacija, a uz savremeni klimatizovani vozni park, možete pronaći i najveći izbor kompletne pogrebne opreme i crnine. Po vašoj želji, mogu biti napravljeni buketi od prirodnog cveća, kao što su ikebane, zatim suze, buketi i venci. Za vaše najmilije biće izrađene umrlice, i uz dogovor sa vama, objavljene čitulje u dnevnim novinama. Neki ljudi žele pogrebnu muziku, pa je na raspolaganju duvački orkestar.

Prevoz pokojnika u inostranstvo

Postoji i obrnuta situacija od gorepomenute, kada osoba premine u Srbiji, ali je želja porodice da ona bude sahranjena u nekoj drugoj zemlji Evrope. I u tom slučaju, takođe se možete osloniti na usluge preduzeća koje se bave organizacijom i prevozom pokojnika u inostranstvo. Sva papirologija će biti sređena, a pokojnik će dostojanstveno biti prevezen u zemlju po želji porodice.

Prevoz pokojnika – cena:

Cena za prevoz pokojnika u proseku kreće se od 56 do 81 dinara po pređenom kilometru, a u zavisnosti da li se radi u okviru granica Srbije ili u inostranstvu.*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate preduzeća za pružanje pogrebnih usluga, ispod teskta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Jovan Radosavljevic
  26.10.2018 07:12

  Ako je neko koristio od ovih usluge kakvi su? https://www.prevozpokojnika.org/ Kome se placa?

  Marina Dakic
  07.09.2018 03:14

  Cene za prevoz pokojnika se razlikuju od lsucaja do slucaja. Pre svega govorimo o duzini destinacije i da li potreban prevo u inostranstvo. Uglavnom se cene obracunavaju prema predjenom kilometru.

  Milen Jovanovic
  06.09.2017 10:25

  Kod prevoza pokojika je veoma vazno da vam taj posao odradi neko ko je u njemu bas onako strucan. Cene po kojima taj prevoz pokojnika treba da budu su naravno razlicite ali i nista vise od toga.

  Jovana Milinkovic
  18.05.2017 12:06

  U svakom slucaju ovaj prevoz treba i mora da se debelo plati.

  Filip Milutinovic
  05.05.2017 06:54

  Koliko mi se samo cini, moze on zaista da se uradi na jedan kvalitetan nacin.

  Lea Stankovic
  21.04.2017 07:46

  Nije po meni zaista prevoz pokojnika nesot sto je posebno neobicno.

  Mihajlo Nastasovic
  07.04.2017 07:56

  Po pravilu on u svakom slucaju treba i mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga sto se mene licno tice.

  Simona Vucinic
  22.03.2017 07:52

  U svakom slucaju je ovo nesto sto treba da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

  Todor Markovic
  08.03.2017 12:18

  Kako god da okrenete, ovo je nesto sto mora posebno da se plati. Sve drugo je sto se mene tice, daleko gore resnje.

  Marta Dencevic
  02.03.2017 08:29

  U svakom slucaju je i ovo nesto sto mora posebno da se plati.

  Janko Zivanovic
  02.03.2017 08:25

  Moje licno misljenje je takvo da je ovo prevoz koji mora puno da kosta i bez kojeg se ne moze.

  Ljubinka Sreckovic
  13.02.2017 12:55

  Sto se mene licno tice, svaki prevoz pokojnika moze da se uradi bez nekih vecih problema.

  Petar Jankovic
  17.01.2017 11:13

  Samo se opredelite za nekog ko pruza pogrebne usluge a da drzi do reci, ostali sarlatani vam ipak nisu pozeljni.

  Nikolina Pantelic
  28.12.2016 07:56

  Ovo je ipak posao koji treba da prepustite profesionalcima. Ako tako nesto budete uradili sigurno se necete pokajati.

  Ivan Stojanovic
  12.12.2016 07:25

  Licno mislim da je najbolje da se po pitanju prevoza pokojnika, opredelite za neki kvalitet u koji po mom misljenju mozete da imate puno poverenje.

  Jana Stankovic
  24.11.2016 10:05

  Po pitanju prevoza pokojnika, samo treba da posetite agenciju Rajkovic 011. To je agencija za pogrebne usluge, koja se inace u poslednjih nekoliko godina, bas specijalizovala za prevoz pokojnika iz inostranstva.

  Biljana Brankovic
  04.11.2016 01:29

  Bez obzira na to gde planirate da preveze pokojnika (da li u zemlji i inostranstvu), ubedljivo je najbolje resenje za vas da posetite Naidion.

  Marko Petrovic
  14.09.2016 08:54

  Ukoliko trazite neki kvalitetan prevoz pokojnika onda u svakom slucaju treba po ovom pitnjanju da se posavetujete sa nekim strucim licem u koje mozete da imate puno poverenje.

  Dusan Markovic
  11.08.2016 08:52

  U pricipu svaka radnja koja se bavi prodajom pogrebne opreme, pruza i uslugu prevoza pokojnika. Cene se naravno obracunavaju prema predjenim kilometrima i razlikuju se da li se radi o nasoj zemlji ili inostranstvu.

  Stojance Ristovski
  11.07.2016 12:22

  Cene za prevoz pokojnika se razlikuju od lsucaja do slucaja. Pre svega govorimo o duzini destinacije i da li potreban prevo u inostranstvo. Uglavnom se cene obracunavaju prema predjenom kilometru.