Ako ste završili fakultet u Beogradu, i želite da konkurišete za posao u inostranstvu, biće vam potreban prevod diplome. Pored same diplome, neophodan je prevod i dodatka diplomi, odnosno Diploma Supplement. U tom dokumentu se nalaze svi detalji koji su vezani za sam sadržaj studija za koje ste stekli određenu diplomu. 

 

Prevod diplome

Na svakoj diplomi postoje mesta koja se nikada ne prevode, a to su ime i prezime, naziv obrazovne institucije i slično. Iako se cena prilikom prevođenja obračunava tako što se tarifira 1650 slovnih mesta sa razmacima, ili 250 reči koje se nalaze na jednoj strani, prevod diplome, iako ona sadrži manje od broja pomenutih karaktera, računa se kao jedna strana. 

Sam prevod diplome nije dovoljan, da biste sa njom mogli aplicirati za radno mesto u željenoj stranoj zemlji. Neophodna je overa prevoda od strane sudskog tumača.

Sudski tumač je lice koje je ovlašteno od strane Republike Srbije, da može jamčiti da je prevod određenog dokumenta istovetan izvornom tekstu, odnosno originalu. Kada se na vašem prevodu diplome pojavi pečat i potpis sudskog tumača, tek tada dokument postaje validan, i sa njim možete konkurisati u željenim inostranim kompanijama.

Vrlo je važno istaći, da su sva dokumenta koja poveravate agenciji za prevođenje, u poptunosti zaštićena. Sudski tumač polaže zakletvu pred nadležnim Sudom, čime se obavezuje da će čuvati i poštovati sve podatke i dokumenta sa kojima se susreće u svojoj praksi. Na taj način ne može doći do bilo kakvog vida zloupotrebe, pa možete imati puno poverenje u tim stručnih prevodilaca i sudskih tumača odabrane agencije.

Prevođenje diploma – iskustva

Dakle, potrebno je da dostavite diplomu agenciji, a to možete izvršiti putem kurirske službe, odnosno preporučenom poštanskom pošiljkom, ili jednostavno doneti lično original diplome na uvid. 

Veoma je važno da se vidi izvorni dokument, odnosno original diplome, zato što se pre stavljanja pečata i potpisa sudskog tumača, još jednom proverava da li je prevod istovetan originalu.

 

 

Ako niste u mogućnosti da na drugi način pošaljete diplomu, možete je upututi i mail-om, ali i u tom slučaju se kasnije mora poštovati procedura opisana u tekstu iznad.

Možda vam se veoma žuri, odnosno prevođenje diplome neophodno vam je odmah? I tom prilikom ćete biti ispoštovani, jer ćete tu svoju želju naglasiti, sa tom razlikom što će se u ovom slučaju korigovati cena.

Prevodioci i sudski tumači mogu vašu diplomu prevesti na sve evropske i sve svetske komercijalne jezike, ali isto tako ne morate brinuti ako za posao aplicirate u Kini ili Japanu, na primer. 

Kada se prevod diplome završi i bude overen od strane sudskog tumača, isti možete preuzeti lično ili će biti poslat kurirskom službom odabrane agencije.

Ukoliko vam neki detalji u vezi prevođenja diplome nisu najjasniji, uvek možete zakazati konsultaciju sa osobljem prevodilačke agencije, te izneti neke posebne zahteve, ukoliko ih imate.

Prevođenje diploma – cena:

Diploma, kao i svaki drugi dokument se računa pojedinačno kao posebna strana, bez obzira koliko iznosi broj slovnih mesta. 

Za jednu prevodilačku stranu, sa overom, potrebno je platiti u proseku između 1600 i 1900 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prevodilačke agencije koje su oglašene ispod našeg teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Prevođenje diploma
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

07.09.2018
Nikola Majstorovic

Prevodjenje diploma se obracunava na potpuno identican nacin kao i svaki drugi dokument. Cene su od 1500 do 2000 dinara po strani. U svakom slucaju, treba da pitate nekog svog prijatelja da vam preporuci nekog pouzdanog prevodioca.

06.09.2017
Filip Milutinovic

Prevodjenje diploma je cesto koliko mi se cini samo jedno gubljenje vremena i nista vise od toga. Cene za prevodjenje diploma su kako god da okrenete i vise nego velike. Druge stvari ovde i nisu bas toliko vazne.

05.05.2017
Lea Stankovic

Moje je licno misljenje takvo da kako god da okrenete, prevodjenje diploma nije u svakom slucaju ni malo jednostavno.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Ni jedno prevodjenje diploma ne moze da bude bas toliko jeftino kao sto se mozda na prvi pogled cini.

07.04.2017
Simona Vucinic

Nije ovo toliko tezak posao koliko skup zbog toga sto se zahteva poseban licenca za obavljanje ovih poslova.

22.03.2017
Todor Markovic

Zaista ne mogu da shvatim zbog cega samo ljudi toliko kukaju zbog cena.

08.03.2017
Marta Dencevic

Ovo je jedna velika sramota. Em sto vas nateraju da zavrsite fakultet em na kraju morate I da prevodite diploma.

02.03.2017
Janko Zivanovic

Nostrifikacija je oduvek bio poduhvat koji je trebao da kosta dosta novca i zivaca.

14.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sigurno da u Beogradu mozete da pronadjete nekog bas profesionalnog da vam ovo uradi ali je osnovni problem u tome sto sve to jako puno kosta.

17.01.2017
Petar Jankovic

Licno mislim da je po ovom pitanju najvaznije da se opredelite za kvalitet.

28.12.2016
Nikolina Pantelic

Prevodjenje diploma, bas mora da bude onako kvalitetno. Ako se opredelite za tako nesot u tom slucaju se sigurno necete pokajati.

12.12.2016
Ivan Stojanovic

Proces nostrifikacije - prevodjenja diploma je bas oanko tezak, odgovoran i zahtevan posao. Pri tome, on zaista iziskuje jedno veliko znanje i strucnost.

24.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju kvalitetnog prevodjenja diploma, samo treba da posetite neko profesionalno mesto kao sto je to primera radi Magnus TMD.

04.11.2016
Biljana Brankovic

Ako vec trazite kvalitetno prevodjenje diploma, potrebno je po tom pitnjau da se psavetujete sa nekim strucnim licemkoje radi u agenciji MVG.

14.09.2016
Marko Petrovic

kvalitetno prevodjenje diploma je nesto sto ne moze svakao na jedan kvalitetan nacin da uradi. Prevodjenje diploma je jedna slozena i zahtevna aktinvost u koju mozete da imate puno poverenje.

11.08.2016
Dusan Markovic

Nisu to toliko skupe cene kao sto se moze na neki nacin mozda na prvim pgoeld uciniti. Potrebno je da se posavetujete sa nekim strunim lice i da se na kvalitetan nacin pozabavite ovom problematikom.

11.07.2016
Stojance Ristovski

Prevodjenje diploma se obracunava na potpuno identican nacin kao i svaki drugi dokument. Cene su od 1500 do 2000 dinara po strani. U svakom slucaju, treba da pitate nekog svog prijatelja da vam preporuci nekog pouzdanog prevodioca.