Presoterapija se drugačije naziva limfna drenaža. Ukoliko vam je posao stresan, vodite uglavnom sedeći način života, imate manjak ili potpuni nedostatak fizičke aktivnosti, sve će se to odraziti negativno na vaše telo. Limfna drenaža je zapravo postupak kojim se uduvava vazduh i stvara pritisak na tačno određene delove tela. Na taj način se mahanički potiskuje nataložena međućelijska tečnost.

Kako izgleda presoterapija?

Pročitaj više

Izaberite neku od ordinacija za fizikalnu medicinu gde mozete raditi PRESOTERAPIJU

Beograd

Profizikal ambulanta za rehabilitaciju
Profizikal ambulanta za rehabilitaciju
Bulevar Mihajla Pupina 10z, lokal 13
Novi Beograd Pozovi

Profizikal ambulanta za rehabilitaciju nalazi se na Novom Beogradu. Uz stručan tim i tretmane kao što je fizikalna terapija, kiropraktika, kinezi terapija i veliki broj masaža sve povrede e brzo saniraju a telo opet dostiže svoju punu formu....
Pročitaj više

Salon lepote My Little Secret
Salon lepote My Little Secret
17 oktobar 22f

U harmoničnom okruženju salona My Little Secret očekuje Vas veliki izbor profesionalnih tretmana za nokte, lice i telo. Stručno i edukovano osoblje, savremeni aparati i tehnike, kao i vrhunska kozmetika Primia i Mesmerie, garantuju maksimal...

Pančevo

Fizio Vitalis ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju
Fizio Vitalis ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju
Branka Anovića 2a Pozovi

Ambulanta Fizio Vitalis nalazi se u Pančevu i ona je mesto gde ćete dobiti kompletnu fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, od dragocenih saveta stručnog tima, do potpunog opravka povreda uz pomoć fizikalne terapije, masaža, rehabilitacije, zas...
Pročitaj više

Novi Sad

Fizikalna terapija Živanović tim
Fizikalna terapija Živanović tim
Rumenačka 35, Novi Sad Pozovi

Detaljan pregled, dobro uzeta anamneza, pravilna interpretacija nalaza, timski rad fizijatra i fizioterapeuta i individualno osmišljen plan lečenja - to je ono što je neophodno za upešno lečenje svih problema sa kičmom i zglobovima....
Pročitaj više

Kragujevac

Fizikalna terapija i rehabilitacija Physio Plus
Fizikalna terapija i rehabilitacija Physio Plus
Luja Pastera 19, stan 1 Pozovi

Fizioteraputi sa petnaestogodišnjim iskustvom ordinacije za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Physio Plus Vama na raspolaganju i na kućnoj adresi....
Pročitaj više

Fizioterapeutska ambulanta Andrić
Fizioterapeutska ambulanta Andrić
Miloja Pavlovića 9, TC Šumadija

Privatna fizioterapeutska ambulanta Dragan Andrić nudi sve fizikalne procedure na jednom mestu (20 godina isksutva)....

Beauty Centar Hipnotic
Beauty Centar Hipnotic
Save Badnjevca 8

Beauty & Massage centar Hipnotic svim damama u Kragujevcu nudi profesionalne tretmane za lice i telo, uz celovit pristup od strane stučnog i obučenog osoblja. Sa vrhunskim preparatima Thalgo, Ericson i Ella Bache, obezbeđena je najkvalitetn...

Presoterapija se drugačije naziva limfna drenaža. Ukoliko vam je posao stresan, vodite uglavnom sedeći način života, imate manjak ili potpuni nedostatak fizičke aktivnosti, sve će se to odraziti negativno na vaše telo. Limfna drenaža je zapravo postupak kojim se uduvava vazduh i stvara pritisak na tačno određene delove tela. Na taj način se mahanički potiskuje nataložena međućelijska tečnost.

Kako izgleda presoterapija?

Smisao presoterapije je u tome da se podstakne funkcija limfnog sistema, pa se na taj način brže izlučuju štetne materije iz tela kao i sva suvišna tečnost. Zahvaljujući tretmanu ući ćete u stanje relaksiranosti, nestaće natečenost i bol, ukoliko su postojali.Mnogo ljudi ima lošu cirkulaciju u nogama, i slabu prokrvljenost zadnjice i stomaka, nakupljaju se štetne supstance metabolizma, noge otiču, pojavljuju se celulit i proširene vene. Uz pomoć presoterapije podstiče se razgradnja celulita, smanjenje obima, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema. Postiže se ravnoteža tečnosti u organizmu i bolje opšte stanje čoveka. Kako se to dešava? Limfa je bezbojna tečnost koja se sastoji od plazme, belih krvnih zrnaca, nešto crvenih (eritrocita), odnosno njeni limfociti vezuju za sebe strane ili kancerogene ćelije, materije, mikrobe i izbacuju ih iz tela. Sama limfa prolazi kroz mnoge limfne žlezde koje su veličine od tri do šest centimetara, a njihov zadatak je da pročišćavaju limfu od bakterija.Prednost limfne drenaže ili presoterapije je u tome što se tom metodom prenose hranljive materije i kiseonik iz krvi do svake naše ćelije, a na povratku, skupljaju se štetne materije i vraćaju se u krvotok, pa se iz tog razloga preporučuje i posle hirurških intervencija, jer može ublažiti bol, pomoći kod dugotrajnih ožiljaka, zadebljanja kože i podići imunitet u tretiranom delu tela.

Da li je presoterapija namenjena za vas?

Ili, da li ste kandidat za ovu metodu? Lako ćemo saznati, jer, ukoliko vaše noge otiču, imate celulitne promene, javljaju vam se nove proširene vene ili se stare pogoršavaju, ukoliko imate slabu prokrvljenost nogu, zadnjice i stomaka, svakako je presoterapija preporučljiva za vas.

Presoterapija – kako se radi?

Ukoliko smo vas u tekstu do sada zainteresovali da se podvrgnete ovoj metodi, verovatno vas interesuje i kako ona izgleda. Najpre, reći ćemo da nikakva posebna priprema nije potrebna, osim da se opustite i da uživate. Koristi se aparat za limfnu drenažu koji radi po principu isprekidane pneumatske kompresije, takozvane presoterapije rukava koji se pune vazduhom, u programiranim vremenskim intervalima. Masaža ruku i nogu događa se na osnovu kompresije rukava napunjenih vazduhom u koje se komprimovani vazduh uduvava iz baznog uređaja, to jest kompresora, kroz sistem cevčica.Zanimljivo je napomenuti da se svaki rukav sastoji od više nezavisnih vazdušnih komora koje se naduvavaju u prethodno definisanim ciklusima, zavisno od vaše dijagnoze. Pri tome se stvaraju talasi vazduha, a vazduh se izduvava nakon završetka ciklusa. Posle toga, osetiće se prijatno i olakšano.

Presoterapija – iskustva

Ovim postupkom, kao što smo videli iz teksta do sada, uduvavanjem vazduha stvara se pritisak na određene delove tela, recimo na noge, i time se mehanički potiskuje nataložena međućelijska tečnost natrag u krvotok. Na ovaj način se postiže ravnoteža protoka hranljivih materija i kiseonika, vaša cirkulacija će biti bolja, sprečiće se upala vena, smanjiće se obim stomaka i bokova. Presoterapiju možete sebi priuštiti bilo kada, jer za proceduru pripreme nema, kao ni oporavka posle nje. Jednostavno možete skoknuti do ordinacije koja ovu uslugu pruža i počastiti svoje telo prijatnim tretmanom.

Presoterapija – cena:

Cene su u rasponu od 800 do 1200 dinara u zavisnosti da li tretman traje 20, 30 ili 40 minuta. *Cene su prikazane orijantaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Zoran Milic
  10.11.2018 11:20

  Presoterapija se nazalost ne moze na puno mesta kvalitetno uraditi. Ukoliko jos i nadjete neko mesto koje je provereno, odnosno dokazano u radu onda budite i spemni da kvaliteno platite.

  Milen Jovanovic
  19.05.2017 09:43

  Po svemu sudeci, moze ona da se uradi bez nekih vecih problema.

  Jovana Milinkovic
  08.05.2017 11:58

  U svakom slucaju ona moze i mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Filip Milutinovic
  24.04.2017 10:21

  Koliko mi se samo cini, presoterapija moze da se uradi bez nekih vecih problema.

  Lea Stankovic
  11.04.2017 08:19

  Koliko mi se samo cini, sigurno je samo to da sa presoterapijom moze da prestane veliki broj problema. Ukoliko se onda odlucite bas za nju, sigurno se ni pre ali ni kasnije necete pokajati.

  Mihajlo Nastasovic
  27.03.2017 09:44

  U svakom slucaju sa njom postoji dosta problema.

  Simona Vucinic
  24.03.2017 11:50

  Po mnogo cemu je ona po meni i vise nego dobro resenje. Sve drugo je manje vazno i bitno.

  Todor Markovic
  10.03.2017 08:50

  U svakom slucaju kako god da okrenete, treba da se dosta plati.

  Marta Dencevic
  07.03.2017 05:00

  Kako god da okrenete, presoterapija je nesto sto treba i mora da se debelo plati pre ili kasnije.

  Janko Zivanovic
  20.02.2017 02:11

  Mogu samo slobodno da kazem da ona moze da bude bas onako dobrog kvaliteta. Sve drugo je mnogo gore resenje.

  Ljubinka Sreckovic
  02.02.2017 08:55

  Sto se mene licno tice, svaka presoterapija mora posebno da se plati. Sve drugo je manje vazno.

  Petar Jankovic
  23.01.2017 08:53

  Koliko je meni poznato, po pitanju ove terapije, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo i nije bas toliko vazno.

  Nikolina Pantelic
  04.01.2017 12:15

  Po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet.

  Ivan Stojanovic
  15.12.2016 08:14

  Ako mene licno pitate, po pitanju presoterapije, samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete.

  Jana Stankovic
  29.11.2016 10:11

  Kada pricamo o kvalitetnoj presoterapiji, samo treba da posetite ordinaciju Intermed Plus i da se bas na tom mestu odlucite za kvalitet.

  Biljana Brankovic
  10.11.2016 11:05

  Ukoliko se odlucte bas za presoterapiju, onda je ubedljivo najbolje resenje da posetite centar Tajna MM. To je centar u koji zaista po tom pitanju mozete da imate puno poverenje.

  Marko Petrovic
  21.09.2016 09:58

  Laser plus je definitivno centar koji je potpuno profesionalan po pitanju presoterapije. To je centar u koji samim tim mozete da imate puno poverenje.

  Dusan Markovic
  19.08.2016 07:26

  Nije to bas u potpunsoti tacno. Postoji dosat takvih mesta u Beograud ali je problme generalno u tome sto ne postoji dosta nekih dostupnih termina. Zbog toga morate dosta da cekate.

  Marina Zivkovic
  18.07.2016 11:54

  Presoterapija se nazalost ne moze na puno mesta kvalitetno uraditi. Ukoliko jos i nadjete neko mesto koje je provereno, odnosno dokazano u radu onda budite i spemni da kvaliteno platite.