Presoterapija se drugačije naziva limfna drenaža. Ukoliko vam je posao stresan, vodite uglavnom sedeći način života, imate manjak ili potpuni nedostatak fizičke aktivnosti, sve će se to odraziti negativno na vaše telo.

 

 

Limfna drenaža je zapravo postupak kojim se uduvava vazduh i stvara pritisak na tačno određene delove tela. Na taj način se mahanički potiskuje nataložena međućelijska tečnost.

Kako izgleda presoterapija?

Smisao presoterapije je u tome da se podstakne funkcija limfnog sistema, pa se na taj način brže izlučuju štetne materije iz tela kao i sva suvišna tečnost. Zahvaljujući tretmanu ući ćete u stanje relaksiranosti, nestaće natečenost i bol, ukoliko su postojali.

Mnogo ljudi ima lošu cirkulaciju u nogama, i slabu prokrvljenost zadnjice i stomaka, nakupljaju se štetne supstance metabolizma, noge otiču, pojavljuju se celulit i proširene vene. 

Uz pomoć presoterapije podstiče se razgradnja celulita, smanjenje obima, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema. Postiže se ravnoteža tečnosti u organizmu i bolje opšte stanje čoveka. Kako se to dešava? Limfa je bezbojna tečnost koja se sastoji od plazme, belih krvnih zrnaca, nešto crvenih (eritrocita), odnosno njeni limfociti vezuju za sebe strane ili kancerogene ćelije, materije, mikrobe i izbacuju ih iz tela. 

Sama limfa prolazi kroz mnoge limfne žlezde koje su veličine od tri do šest centimetara, a njihov zadatak je da pročišćavaju limfu od bakterija.

Prednost limfne drenaže ili presoterapije je u tome što se tom metodom prenose hranljive materije i kiseonik iz krvi do svake naše ćelije, a na povratku, skupljaju se štetne materije i vraćaju se u krvotok, pa se iz tog razloga preporučuje i posle hirurških intervencija, jer može ublažiti bol, pomoći kod dugotrajnih ožiljaka, zadebljanja kože i podići imunitet u tretiranom delu tela. 

Da li je presoterapija namenjena za vas?

Ili, da li ste kandidat za ovu metodu? Lako ćemo saznati, jer, ukoliko vaše noge otiču, imate celulitne promene, javljaju vam se nove proširene vene ili se stare pogoršavaju, ukoliko imate slabu prokrvljenost nogu, zadnjice i stomaka, svakako je presoterapija preporučljiva za vas.

Presoterapija – kako se radi?

Ukoliko smo vas u tekstu do sada zainteresovali da se podvrgnete ovoj metodi, verovatno vas interesuje i kako ona izgleda. Najpre, reći ćemo da nikakva posebna priprema nije potrebna, osim da se opustite i da uživate. 

 

 

Koristi se aparat za limfnu drenažu koji radi po principu isprekidane pneumatske kompresije, takozvane presoterapije rukava koji se pune vazduhom, u programiranim vremenskim intervalima. Masaža ruku i nogu događa se na osnovu kompresije rukava napunjenih vazduhom u koje se komprimovani vazduh uduvava iz baznog uređaja, to jest kompresora, kroz sistem cevčica.

Zanimljivo je napomenuti da se svaki rukav sastoji od više nezavisnih vazdušnih komora koje se naduvavaju u prethodno definisanim ciklusima, zavisno od vaše dijagnoze.  Pri tome se stvaraju talasi vazduha, a vazduh se izduvava nakon završetka ciklusa. Posle toga, osetiće se prijatno i olakšano. 

Presoterapija – iskustva

Ovim postupkom, kao što smo videli iz teksta do sada, uduvavanjem vazduha stvara se pritisak na određene delove tela, recimo na noge, i time se mehanički potiskuje nataložena međućelijska tečnost natrag u krvotok. 

Na ovaj način se postiže ravnoteža protoka hranljivih materija i kiseonika, vaša cirkulacija će biti bolja, sprečiće se upala vena, smanjiće se obim stomaka i bokova. 

Presoterapiju možete sebi priuštiti bilo kada, jer za proceduru pripreme nema, kao ni oporavka posle nje. Jednostavno možete skoknuti do ordinacije koja ovu uslugu pruža i počastiti svoje telo prijatnim tretmanom.

Presoterapija – cena:

Cene su u rasponu od 800 do 1200 dinara u zavisnosti da li tretman traje 20, 30 ili 40 minuta. 

*Cene su prikazane orijantaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod našeg teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Presoterapija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

10.11.2018
Zoran Milic

Presoterapija se nazalost ne moze na puno mesta kvalitetno uraditi. Ukoliko jos i nadjete neko mesto koje je provereno, odnosno dokazano u radu onda budite i spemni da kvaliteno platite.

19.05.2017
Milen Jovanovic

Po svemu sudeci, moze ona da se uradi bez nekih vecih problema.

08.05.2017
Jovana Milinkovic

U svakom slucaju ona moze i mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

24.04.2017
Filip Milutinovic

Koliko mi se samo cini, presoterapija moze da se uradi bez nekih vecih problema.

11.04.2017
Lea Stankovic

Koliko mi se samo cini, sigurno je samo to da sa presoterapijom moze da prestane veliki broj problema. Ukoliko se onda odlucite bas za nju, sigurno se ni pre ali ni kasnije necete pokajati.

27.03.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju sa njom postoji dosta problema.

24.03.2017
Simona Vucinic

Po mnogo cemu je ona po meni i vise nego dobro resenje. Sve drugo je manje vazno i bitno.

10.03.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju kako god da okrenete, treba da se dosta plati.

07.03.2017
Marta Dencevic

Kako god da okrenete, presoterapija je nesto sto treba i mora da se debelo plati pre ili kasnije.

20.02.2017
Janko Zivanovic

Mogu samo slobodno da kazem da ona moze da bude bas onako dobrog kvaliteta. Sve drugo je mnogo gore resenje.

02.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene licno tice, svaka presoterapija mora posebno da se plati. Sve drugo je manje vazno.

23.01.2017
Petar Jankovic

Koliko je meni poznato, po pitanju ove terapije, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo i nije bas toliko vazno.

04.01.2017
Nikolina Pantelic

Po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet.

15.12.2016
Ivan Stojanovic

Ako mene licno pitate, po pitanju presoterapije, samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete.

29.11.2016
Jana Stankovic

Kada pricamo o kvalitetnoj presoterapiji, samo treba da posetite ordinaciju Intermed Plus i da se bas na tom mestu odlucite za kvalitet.

10.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko se odlucte bas za presoterapiju, onda je ubedljivo najbolje resenje da posetite centar Tajna MM. To je centar u koji zaista po tom pitanju mozete da imate puno poverenje.

21.09.2016
Marko Petrovic

Laser plus je definitivno centar koji je potpuno profesionalan po pitanju presoterapije. To je centar u koji samim tim mozete da imate puno poverenje.

19.08.2016
Dusan Markovic

Nije to bas u potpunsoti tacno. Postoji dosat takvih mesta u Beograud ali je problme generalno u tome sto ne postoji dosta nekih dostupnih termina. Zbog toga morate dosta da cekate.

18.07.2016
Marina Zivkovic

Presoterapija se nazalost ne moze na puno mesta kvalitetno uraditi. Ukoliko jos i nadjete neko mesto koje je provereno, odnosno dokazano u radu onda budite i spemni da kvaliteno platite.