Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Prah za plastifikaciju metala
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Prah za plastifikaciju metala

Na početku ćemo se pozabaviti razlozima zbog kojih ljudi žele uslugu plastifikacije, kao i time šta taj postupak zapravo znači. U pitanju je bojenje metala ili metalnih delova i to uz pomoć posebnog praha.

prah za plastifikaciju metala

 

Kako se nanosi prah za plastificiranje metala?

Kao i za većinu poslova i procesa, neophodna je određena priprema. Kod plastificiranja radi se hemijska priprema, i to za čelik – fosfoodmašćivanje i ispiranje, dok za aluminijum se vrši hromatizacija/pasivizacija.

Površina metala se prevlači prahom za farbanje i to elektrostatskim putem. Posle toga, polimerni prah se topi pri temperaturi od 180 stepeni Celzijusa, i na taj način se sjedinjuje sa površinom metala na koju je nanesen.

Zanimljivo je i to da se plastifikacija metala obavlja u posebnim kabinama, specijalno namenjenim za to, a iz više razloga. Naime, pritisak u radnoj prostoriji i pritisak u kabini za elektrostatičko nanošenje praha nisu isti, jer u kabini postoji potpritisak, pa se zahvaljujući tome prah skuplja na jednom mestu, a ne leti svuda okolo po prostoriji.

Korisno je znati i to da kabina ima još jednu značajnu ulogu, a to je da prah koji se nije nalepio, sakupi u određenu posudu. Pri sledećoj plastifikaciji metala, to jest, njegovom farbanju, isti taj prah se može ponovo upotrebiti.

U kojim bojama je prah za plastifikaciju metala?

Najpre, krenimo od toga šta se sve može plastificirati ili zaštititi na ovaj način? Uloga plastificiranja jeste da određene proizvode od metala ili metalne površine, sačuvamo od koroziranja, to jest pojave rđe, ali isto tako i od habanja i raznih oštećenja.

prah za plastifikaciju metala cena

 

U praksi, obavlja se bojenje ili plastificiranje raznih proizvoda od žice, zavarenih proizvoda, čeličnih odlivaka, čeličnih limova, pocinkovanih limova, aluminijuma i proizvoda od aluminijuma...

Pored pomenutog, plastifikacija se radi i na takozvanim komadima - na šipkama, cevima, rešetkama, kutijama, limovima...

Vratimo se sada na boje praha koji se koristi za plastifikaciju metala. To su boje prema RAL paleti ili RAL karti, tako da se mogu dobiti različite nijanse, a sve prema željama, potebama i sugestijama naručioca posla.

Boje mogu imati razna svojstva, na primer, neko želi matirane površine, dok neko drugi preferira sjajne; postoje boje za razne nivoe hrapavosti materijala, kao i dvobojne varijante – crno-srebrna i zlatno-crna...

Prah za plastificiranje metala

Pri radu se koriste i poliester i epoxi-poliester boje. Na ovaj način obojen metal i metalne površine, otporne su na hemijska sredstva kao i na različite vremenske uslove.

Pored navedenih boja, u ponudi se nalazi i polumat, visoki sjaj, metalik, kao i razni specijalni efekti.

Kao što vidimo iz celog dosadašnjeg teksta, možete birati razne nijanse boje, kao i njene tipove, tako da se na taj način svi zahtevi klijenata mogu lako i kvalitetno ispuniti. Zaštita metalnih površina omogućava njihovu dugovečnost i uštedu, u smislu da se ne moraju u skorije vreme zamenjivati novim elementima.

Prah za plastifikaciju metala – cena:

Cena plastifikacije metala zavisi od nekoliko faktora kao što su: zakrivljenost površine, veličina predmeta, vrsta boje i slično. Cene su date po kvadratnom metru.

Okvirne cene su oko 5 evra za površine do 10 kvm, do 100 kvm računajte na cenu u proseku od 4 evra, dok za površine koje prelaze 100 kvadratnih metara može da usledi dogovor.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

21.07.2018
Zeljana Jeremic

Zaštite maksimalno vase metalne povrsine, izaberite Egrokorr Trade prah za plastifikaciju metala. U njihovoj ponudi nalaze se različite vrste praha za plastifikaciju, u zavisnosti od vrste smole koja je dominantna u samom prahu: epoksidni, poliestarsko-epoksidni, poliestarski, uretanski, poliestarsko-akrilatni i poliestarsko uretanski.

08.08.2017
Jana Stankovic

Mora prah za plastifikaciju metala da se dobro plati ukoliko zaista mislite da ima neki efekat ili utisak. Mada, ne mozete ovo sami da uradite. Bolje je da se oko toga posavetujete sa nekim bravarom.

26.04.2017
Ivan Stojanovic

Mora on u svakom slucaju da se dosta plati

13.04.2017
Marko Petrovic

Po pravilu je ovaj prah nesot sto posebno treba da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

29.03.2017
Biljana Brankovic

Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je on i vise nego idealno resenje.

14.03.2017
Dusan Markovic

U svakom slucaju je ova vrsta praha nesto posebno.