Teatar 13 - škola glume

5.0 | 2 ocena
Ulica: Rajačićeva 3 (Zemun), Ustanička 125 (Šumice)
Grad: Beograd
Opština: Zemun
Teatar 13 - škola glume
Mobilni: 065/
www.teatar13.com

O nama

TEATAR 13 – ŠKOLA GLUME

Dramski studio “Teatar 13” poseduje tradiciju dugu preko 50 godina i domaćin je malih i velikih glumaca, uzrasta od 7-18 godina. Negujući ljubav prema dramskom stvaralaštvu, u našem dosadašnjem radu prikazali smo više od 2.000 predstava, realizovali preko 80 gostovanja i osvojili preko 350 nagrada i priznanja na festivalima. Možda je ipak, najveći od svih rezultata, što je u ovom periodu studio glume “Teatar 13” odnegovao više od 3.000 mladih vrsnih članova i zaljubljenika pozorišne umetnosti.

S neskrivenim ponosom ističemo da su naši članovi postali istaknuti profesionalni glumci, reditelji, scenografi, kostimografi, kako na filmu, tako i na daskama naših najpoznatijih pozorišnih kuća. Danas skoro i da nema uglednije pozorišne kuće u našoj zemlji i u kojoj nema bar jedan član iz glumačke škole “Teatra 13”.

Dramski studio “Teatar 13” ima za cilj okupljanje talentovanih đaka i omladine, podsticanje dečjeg dramskog stvaralaštva i njihovu afirmaciju kroz pripremu i izvođenje predstava. Pod tim podrazumevamo i razvoj slobodnog kreativnog mišljenja, podsticanje mašte, kao i oslobađanje svih dečjih kreativnih potencijala. Posebnu pažnju u našem radu posvećujemo edukaciji dece učesnika, tj. glumaca, u cilju sticanja osnovnih znanja kako o dramskoj literaturi, tako i o načinu stvaranja jedne pozorišne predstave.

Svi članovi našeg studija glume imaju priliku da rade na čitavom procesu stvaranja predstave. Pored savladavanja osnovnih elemenata pozorišnog i glumačkog jezika (dikcija, scenski pokret, tehnika glasa, pantomima, ples...), deca aktivno učestvuju i u izradi elemenata scenografije, kostima, muzike. Naravno da deca koja prođu takav proces postaju trajno zainteresovana za pozorišnu umetnost, tako da je ovakav rad ne samo ulaganje u budućnost pozorišnog umetničkog kadra, već i ulaganje u buduću publiku koja će biti u pozorišnom smislu edukovana.

Još jedan od ciljeva našeg rada je animacija. Decu gledaoce treba zainteresovati za pozorišno stvaralaštvo, bilo tako što će se i sama uključiti u dramski studio, bilo tako što će kao gledaoci ostati trajno zainteresovani za pozorišnu umetnost.

Studio glume “Teatar 13” otvoren je za osnovce i srednjoškolce tokom cele godine. Naš program rada obuhvata:

 •  oslobađanje deteta u govoru, prostoru i pokretu
 •  rad na govornoj kulturi i sposobnosti lepog izražavanja
 •  razvijanje koncentracije i pažnje
 •  razvijanje mašte
 •  uvođenje u kulturu dramskog stvaralaštva

Dobrodošli!

Teatar 13 – škola glume, Rajačićeva 3, Zemun, preko puta Madlenijanuma, Beograd.

Cenovnik

1. Mesečna članarina za dvoje (2 brata, dve sestre ili brat i sestra)
5.000 din
2. Mesečna članarina
3.000 din
Pogledajte ceo cenovnik
Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Neregistrovan korisnik
  14.09.2020 13:39

  10

  Neregistrovan korisnik
  09.09.2020 16:52

  Tradicija i kvalitet 50 godina.

  Sofija Katanic
  04.10.2018 03:40

  Upisite svoje dete u odlicnu skolu glume TEATAR 13!!Moja cerkica ide vec 2 godine i mozemo samo uputiti reci hvale!!!

  Maja Matic
  30.04.2017 01:11

  Dramski studio Teatar ima za cilj okupljanje talentovanih djaka i omladine, podsticanje decjeg dramskog stvaralastva i njihovu afirmaciju kroz pripremu i izvodjenje predstava.Pod tim podrazumevaju i razvoj slobodnog kreativnog misljenja, podsticanje maste kao i oslobadjanje svih decjih kreativnih potencijala.

  Milos Topalovic
  24.02.2017 10:01

  Pored savladavanja osnovnih elemenata pozorisnog i glumackog jezika,dikcija,scenski pokret,tehnika glasa,pantomima,ples,deca aktivno ucestvuju i u izradi elemenata scenografije.

  Zoran Josipovic
  13.07.2016 11:30

  Najpoznatija dramska sekcija za decu u gradu.Njihov program rada obuhvata,oslobadjanje deteta u govoru,prostoru i pokretu,rad na govornoj kulturi i sposobnosti lepog izrazavanja,razvijanje koncentracije i paznje.

  Borislav Milic
  25.05.2016 03:16

  Ova simpaticna skola glume prustupacna je svim malisanima koji imaju smisao za glumu ili je prosto vole.Vase dete ce se ostvariti na jedan poseban nacin uz pomoc raznih pedagoskih i glumackih radionica vodjenih iskusnim glumackim kadrom.

  Firme u blizini

  Narodno pozorište, Francuska 3, Beograd