Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Povecanje grudi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Konsultacije i pregled estetskog hirurga - BESPLATNO!

0 Din.
Konsultacije i pregled estetskog hirurga - BESPLATNO!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Povecanje grudi

Svaka žena želi da ima raskošan dekolte u koji će diskretno gledati svi pripadnici jačeg pola. Složićemo se svi da su grudi oličenje ženstvenosti. Zbog toga, pripadnice nežnijeg pola pridaju im poseban značaj. 

Posle uklanjanja masnih naslaga sa određenih delova tela, odnosno, liposukcije, uvećanje grudi je druga najpopularnija metoda estetske hirurgije. Mlade žene sa prirodno manjim grudima, najčešće žele ovu vrstu intervencije, dog gospođe u srednjim godinama žele podizanje grudi. 

Procedurom povećanja grudi uvećavaju se obe dojke, ili samo jedna, ukoliko je problem u asimetričnosti. Time se postiže željena veličina koja je u skladu sa celokupnom figurom žene.

Ogromne grudi želi manji broj žena, dok se većina odlučuje za veličinu koja će zadovoljiti njihove želje za savršenim izgledom. Međutim, veliki procenat žena su svojim grudima bile zadovoljne u mladosti, ali kroz život, nakon porođaja, dojenja, velikog gubitka težine, ili prosto – rezultata starenja, dolazi do promene oblika dojki i gubitka njihovog volumena. Postaju mekane i opuštene.

Augmentacijom grudi povećava se oblik i veličina vaših grudi i postiže se proporcionalni oblik kakav ste oduvek želeli.

Da li da povećam grudi?

Ovo pitanje sebi postavi dosta žena. Međutim, estetski hirurzi su sastavili listu indikacija, i ukoliko su odgovori potvrdni – da, trebalo bi da uradite povećanje grudi.

  • ukoliko previše razmišljate o veličini vaših grudi;
  • ako postoji nesklad u obimu grudi i obimu kukova; 
  • ukoliko su grudi asimetrične po pitanju veličine i oblika;
  • ako su vam grudi postale male, usled porođaja, dojenja ili velikog gubitka telesne težine;
  • ukoliko postoje određene kongenitalne deformacije dojki.

Ako ste odgovorili potvrdno na neko od gore navedenih pitanja, ostaje da odlučite kakvog tačno oblika i veličine želite da budu vaše nove grudi.

Uvećanje grudi – priprema za operaciju

Kao i kod svake hirurške intervencije, od vas će biti uzeta anamneza. To bi značilo da će vas estetski hirurg pitati od čega eventualno sada bolujete, uzimate li neke lekove, od čega ste bolovali od rođenja, te da li ste nekada operisani i da li je na vašim dojkama rađena biopsija. Porodična anamneza bi značila odgovore na pitanja da li je neko u vašoj porodici bolovao od raka dojki i kakvi su im bili rezultati mamografije.

Estetski hirurg će pregledati vaše grudi, obratiće pažnju na veličinu i oblik, kvalitet kože dojki, kao i poziciju bradavica i areole. Važno je znati: ako su grudi spuštene, podizanje grudi može biti urađeno zajedno sa povećanjem grudi. 

Ako imate predispoziciju za rakom dojki, estetski hirurg će zahtevati od vas osnovnu mamografiju i drugo mamografsko ispitivanje, nekoliko meseci pre operacije. Sve ovo će pomoći otkrivanju nekih budućih promena u tkivu vaše dojke. Naravno, nakon izvršene operacije podizanja i uvećanja grudi, vi i dalje možete kontrolisati vaše dojke od eventualnih patoloških promena, koje mogu nastati nezavisno od ugrađenog implantata dojke. Važno je znati da naučno nije dokazan rizik raka kod estetske korekcije grudi.

Vaš hirurg će vas upozoriti koje lekove ne smete piti pre operacije, kao što su lekovi koji bi prouzrokovali pojačano krvarenje. 

Implantati dojke

Po obliku mogu biti okrugle ili konturne (nisko ili visokoprofilne); razlikuju se po kubikaži, prečniku i visini; po površini mogu biti glatke, ili teksturirane koje se češće koriste, obezbeđuju odgovarajuću površinu za dodirivanje kolagena; po sastavu mogu biti ispunjene slabo ispuštajućim gel-silikonskim elastomerama, ili ispunjene slanim rastvorom – prvi metod se češće primenjuje u Evropi a drugi u Americi.

Povećanje grudi – kako se radi?

Implantat se stavlja u džep koji se isprepariše neposredno pozadi žlezdanog tkiva dojke ili ispod pektoralnog mišića.

Povećanje grudi se može uraditi u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Lokalnu anesteziju prati intravenska analgosedacija. Pre svega toga, dobija se premedikacija, kako biste bili potpuno opušteni.

Kada operacija bude bila završena, bićete prebačeni na odeljenje poluintenzivne nege, gde će biti propraćeno vaše stanje, a nakon nekoliko sati možete otići kući, ili u dogovoru sa hirurgom, provesti jednu noć u bolnici.

Povećanje grudi – prednosti

Vaše grudi će izgledati savršeno i biti onakve o kakvim ste oduvek maštali. Žene koje su obavile ovu operaciju, izgledaju dosta privlačnije nego ranije, i imaju daleko veće samopouzdanje. 

Bitno je znati, da su efekti i rezultati dobijeni povećanjem grudi trajni. Ipak, trebalo bi reći, da trudnoća i prirodni proces starenja, može eventualno izmeniti oblik i veličinu vaših dojki, a to se javlja kod svih žena, bez obzira da li su uradile ovu intervenciju na dojkama ili ne. U tim slučajevima, takođe postoji rešenje, a to je operacija podizanja grudi.

Povećanje grudi cena

Cena se kreće oko 2500 evra.

*Cena je prikazana orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta. 

 

Iskustva i preporuke posetilaca

10.11.2018
Zorica Simic
Ukoliko neka devojka nije zadovoljna svojim grudima, onda je svakako jedno od resenja da ih poveca. Danas u Beogradu postoji veliki broj estetskih hiruga koji se uspesno bave sa resavanjem tog problema. U proseku je cena oko 2500 eura.
19.05.2017
Marina Zivkovic
Koliko mi se samo cini, mora da moze ono da se uradi na jedan mnogo dobar nacin. Sve drugo je onda samo gubljenje vremena.
08.05.2017
Stojance Ristovski
U svakom slucaju treba da se posebno plati, kako god da okrenete.
24.04.2017
Jovana Milinkovic
Po pravilu, svako povecanje grudi treba i mora da se dobro plati. Sve drugo bi moglo da bude samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
11.04.2017
Milen Jovanovic
Sto se tice povecanja grudi, kvalitet je nesto sto je i vise nego bitno i sto sigurno pre ili kasnije treba da dodje do izrazaja. Kvalitet je tu onda nesto sto se podrazumeva.
27.03.2017
Lea Stankovic
U svakom slucaju treba da se pre ili kasnije dosta plati. Od toga sigurno ne moze da se pobegne.
24.03.2017
Filip Milutinovic
Po meni u svakom slucaju treba da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
10.03.2017
Simona Vucinic
Ovo je posebno popularna vrsta estetske kroecije, koja samim tim treba da se dosta plait da bi se bez nekih vecih problema organizovalo.
07.03.2017
Mihajlo Nastasovic
Svako povecanje grudi je nesto sto treba da se posebno plati. Sve ostalo je cisti gubljenje vremena.
20.02.2017
Marta Dencevic
Verovatno je povecanje grudi jedan od najpopularnijih estetskih zahvata koji postoje.
02.02.2017
Todor Markovic
Koliko mi se samo cini, po pitanju povecanja grudi je veoma bitno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve druge stvari su daleko manje vazne.
23.01.2017
Ljubinka Sreckovic
Sto se mene tice, ovde je najvaznije da se licno odlucite za kvalitet. Sve drugo i ne mora odmah da vam bude vazno.
20.01.2017
Janko Zivanovic
Mogu samo da kazem da je sto se ovoga tice, ovo povecanje koje moze bas onako puno da kosta tako da u svakom slucaju i nije bas za svaciji dzep.
04.01.2017
Nikolina Pantelic
Ako kao zena niste zadovoljni sa grudima, zaista ne treba da se nesto puno oko toga dvoumite. Treba da ih uradite.
15.12.2016
Petar Jankovic
Povecanje grudi je ipak nesto sto u danasnje vreme skoro sve devojke bas onako ozbiljno zele. Medjutim, treba da se ipak malo potrudite da sve to bude onako izgledno i da ne preterate.
29.11.2016
Jana Stankovic
Idealno resenje bi bilo kada biste po pitanju povecanja grudi odlucili da posetite ordinaciju Gracia Medica. Ipak je to nesto sto biste trebali da nosite do kraja svog zivota.
10.11.2016
Biljana Brankovic
Ukoliko zelite da na kvlaitetan nacin uradite povecanje grudi, onda je ubedljivo najbolje resenje da posetite ordinaciju Opal.
22.09.2016
Ivan Stojanovic
Priznajem povecanje grudi iskljucivo u situaciji kada zena ima izrazito male grudi. Samo to mi je u potpunosti opravdan razlog za povecanje grudi.
21.09.2016
Marko Petrovic
Mnoge zene koje izvedu ovakvu estetsku operaciju odu malo u krajnost i na kraju poprilicno povecaju grudi toliko da na kraju ne znaju ni same koliko su preterale.
19.08.2016
Dusan Markovic
U potpunosti podrzavam zene - devojke koje zele da povecaju grudi. Mislim da u estetskom smislu to za pojedine devojke moze da bude pun pogodak, narocito za one koje imaju izrazito male grudi.
18.07.2016
Marina Zivkovic
Ukoliko neka devojka nije zadovoljna svojim grudima, onda je svakako jedno od resenja da ih poveca. Danas u Beogradu postoji veliki broj estetskih hiruga koji se uspesno bave sa resavanjem tog problema. U proseku je cena oko 2500 eura.