Izaberite neku od ordinacija gde mozete raditi uslugu POVECANjE GRUDI

Beograd

Plasticni i Estetski hirurg Dr Branislav Piscevic

Koste Racina 16
Savski venac

Plastični i estetski hirurg dr Branislav Piščević već više od dve decenije uspešno otkljanja sve nesavršenosti sa Vašeg lica i tela. U prijatnom ambijentu naše ordinacije dočekaće Vas vrhunski tim stručnjaka koji će rešiti svaki problem koji ...
Pročitaj više

Plastična estetska hirurgija Dr Milan Jovanović

Vojvode Stepe 323
Voždovac

Plastična estetska hirurgija Dr Milan Jovanović pruža vam kompletnu uslugu iz oblasti antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije...
Pročitaj više

Estetska i plastična hirurgija Medic Hill

Požeška 80, lok.18
Čukarica

Medic Hill je privatna ordinacija čiji je stručni tim specijalizovan za pružanje usluga iz domena estetske i plastične hirurgije. Hirurgija Medic Hill Banovo brdo pruža sledeće usluge: hirurgija lica (face lifting, korekcija ušiju, nosa, usan...
Pročitaj više

Gracia Medika poliklinika

Koče Popovića 7
Savski venac

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvu...
Pročitaj više

Pre 10 h poslednji put pozvana firma

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na POVECANjE GRUDI

Konsultacije i pregled estetskog hirurga - BESPLATNO!
4500
Konsultacije i pregled estetskog hirurga - BESPLATNO! AKCIJA ističe za 12d 10h 11m Pročitaj više
Povećanje grudi implantima
3000 Eur 2400 Eur
Povećanje grudi implantima AKCIJA ističe za 14d 12h 48m 23s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (+2)

Estetski hirurg Dr Branislav Piscevic

Koste Racina 16
Savski venac

Ukoliko niste zadovoljni izgledom Vašeg lica ili tela, estetski hirurg dr Branislav Piščević nudi različit spektar operacija iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije koji će uspešno rešiti svaki problem koji narušava Vaš fiz...

Plastična estetska hirurgija Elenoro clinic

Kostolačka 75
Voždovac

Ordinacija Elenoro Clinic nudi široku paletu usluga iz oblasti plastične i estetske hirurgije, kao i najsavremenije anti aging procedure. Mi smo tu da Vaš izgled učinimo savršenim...

Laser centar Diva

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd

Diva laser centar nalazi se na Novom Beogradu. Jedan je od najeminentnijih centara estetske medicine sa dugom tradicijom i stručnim timom na polju estetskih tretmana....

Dr. Milojevic - Hair transplant clinic

Generala Štefanika 19 ( naselje Stepa Stepanović )
Voždovac

„ dr MILOJEVIĆ „ HAIR TRANSPLANT CLINIC se čitavu deceniju uspešno i specijalizovano bavi Transplantacijom / presađivanjem kose. Dr MILOJEVIĆ je lekar sa licencom iz plastične i estetske hirurgije ali i licencom za transplantaciju kose sa ...

Hirurgija dr Đoković

Grčića Milenka 51, Beograd
Voždovac

Hirurgija dr Djoković se bavi operacijama opšte hirurgije, plastične i rekonstruktivne, vaskularne, uroloske i kolorektalne hirurgije. Bolnica radi 24 sata 7 dana u nedelji....

Povecanje grudi je jako cesta intervencija. Svaka žena želi da ima raskošan dekolte u koji će diskretno gledati svi pripadnici jačeg pola. Složićemo se svi da su grudi oličenje ženstvenosti. Zbog toga, pripadnice nežnijeg pola pridaju im poseban značaj. 

Posle uklanjanja masnih naslaga sa određenih delova tela, odnosno, liposukcije, uvećanje grudi je druga najpopularnija metoda estetske hirurgije. Mlade žene sa prirodno manjim grudima, najčešće žele ovu vrstu intervencije, dog gospođe u srednjim godinama žele podizanje grudi. 

Procedurom povećanja grudi uvećavaju se obe dojke, ili samo jedna, ukoliko je problem u asimetričnosti. Time se postiže željena veličina koja je u skladu sa celokupnom figurom žene.

Ogromne grudi želi manji broj žena, dok se većina odlučuje za veličinu koja će zadovoljiti njihove želje za savršenim izgledom. Međutim, veliki procenat žena su svojim grudima bile zadovoljne u mladosti, ali kroz život, nakon porođaja, dojenja, velikog gubitka težine, ili prosto – rezultata starenja, dolazi do promene oblika dojki i gubitka njihovog volumena. Postaju mekane i opuštene.

Augmentacijom grudi povećava se oblik i veličina vaših grudi i postiže se proporcionalni oblik kakav ste oduvek želeli.

Da li da povećam grudi?

Ovo pitanje sebi postavi dosta žena. Međutim, estetski hirurzi su sastavili listu indikacija, i ukoliko su odgovori potvrdni – da, trebalo bi da uradite povećanje grudi.

  • ukoliko previše razmišljate o veličini vaših grudi;
  • ako postoji nesklad u obimu grudi i obimu kukova; 
  • ukoliko su grudi asimetrične po pitanju veličine i oblika;
  • ako su vam grudi postale male, usled porođaja, dojenja ili velikog gubitka telesne težine;
  • ukoliko postoje određene kongenitalne deformacije dojki.

Ako ste odgovorili potvrdno na neko od gore navedenih pitanja, ostaje da odlučite kakvog tačno oblika i veličine želite da budu vaše nove grudi.

Uvećanje grudi – priprema za operaciju

Kao i kod svake hirurške intervencije, od vas će biti uzeta anamneza. To bi značilo da će vas estetski hirurg pitati od čega eventualno sada bolujete, uzimate li neke lekove, od čega ste bolovali od rođenja, te da li ste nekada operisani i da li je na vašim dojkama rađena biopsija. Porodična anamneza bi značila odgovore na pitanja da li je neko u vašoj porodici bolovao od raka dojki i kakvi su im bili rezultati mamografije.

Estetski hirurg će pregledati vaše grudi, obratiće pažnju na veličinu i oblik, kvalitet kože dojki, kao i poziciju bradavica i areole. Važno je znati: ako su grudi spuštene, podizanje grudi može biti urađeno zajedno sa povećanjem grudi. 

Ako imate predispoziciju za rakom dojki, estetski hirurg će zahtevati od vas osnovnu mamografiju i drugo mamografsko ispitivanje, nekoliko meseci pre operacije. Sve ovo će pomoći otkrivanju nekih budućih promena u tkivu vaše dojke. Naravno, nakon izvršene operacije podizanja i uvećanja grudi, vi i dalje možete kontrolisati vaše dojke od eventualnih patoloških promena, koje mogu nastati nezavisno od ugrađenog implantata dojke. Važno je znati da naučno nije dokazan rizik raka kod estetske korekcije grudi.

Vaš hirurg će vas upozoriti koje lekove ne smete piti pre operacije, kao što su lekovi koji bi prouzrokovali pojačano krvarenje. 

Implantati dojke

Po obliku mogu biti okrugle ili konturne (nisko ili visokoprofilne); razlikuju se po kubikaži, prečniku i visini; po površini mogu biti glatke, ili teksturirane koje se češće koriste, obezbeđuju odgovarajuću površinu za dodirivanje kolagena; po sastavu mogu biti ispunjene slabo ispuštajućim gel-silikonskim elastomerama, ili ispunjene slanim rastvorom – prvi metod se češće primenjuje u Evropi a drugi u Americi.

Povećanje grudi – kako se radi?

Implantat se stavlja u džep koji se isprepariše neposredno pozadi žlezdanog tkiva dojke ili ispod pektoralnog mišića.

Povećanje grudi se može uraditi u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Lokalnu anesteziju prati intravenska analgosedacija. Pre svega toga, dobija se premedikacija, kako biste bili potpuno opušteni.

Kada operacija bude bila završena, bićete prebačeni na odeljenje poluintenzivne nege, gde će biti propraćeno vaše stanje, a nakon nekoliko sati možete otići kući, ili u dogovoru sa hirurgom, provesti jednu noć u bolnici.

Povećanje grudi – prednosti

Vaše grudi će izgledati savršeno i biti onakve o kakvim ste oduvek maštali. Žene koje su obavile ovu operaciju, izgledaju dosta privlačnije nego ranije, i imaju daleko veće samopouzdanje. 

Bitno je znati, da su efekti i rezultati dobijeni povećanjem grudi trajni. Ipak, trebalo bi reći, da trudnoća i prirodni proces starenja, može eventualno izmeniti oblik i veličinu vaših dojki, a to se javlja kod svih žena, bez obzira da li su uradile ovu intervenciju na dojkama ili ne. U tim slučajevima, takođe postoji rešenje, a to je operacija podizanja grudi.

Povećanje grudi cena

Cena se kreće oko 2500 evra.

*Cena je prikazana orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

Zorica Simic
10.11.2018 10:53

Ukoliko neka devojka nije zadovoljna svojim grudima, onda je svakako jedno od resenja da ih poveca. Danas u Beogradu postoji veliki broj estetskih hiruga koji se uspesno bave sa resavanjem tog problema. U proseku je cena oko 2500 eura.

Ostavite komentar
Ocenite stranu