Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Postavljanje parketa
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Postavljanje parketa

Kada je reč o podnim oblogama, veliki broj ljudi se odlučuje upravo za parket. Da li ste se ikada zapitali zbog čega je to tako, i koje su prednosti parketa u odnosu na druge varijante, kao što je laminat, na primer?

 

 

Pre svega, odabirom parketa, vi dobijate topao enterijer. On će se veoma lako uklopiti u svaki stil uređenja prostora, pri čemu je veoma lak za održavanje. Još dobrih karakteristika su da poseduje razne antialergijske osobine, kao i da se kod korišćenja parketa manje zagađuje životna sredina.

Kako se postavlja parket?

U današnje vreme, kada nije tako lako renovirati stan, kuću ili poslovni prostor, svi gledamo da prođemo što jeftinije. Na kraju, parket je samo jedna stavka, jer tu su i zidne obloge, dakle morate staviti tapete ili krečiti, biće vam potrebne pločice i mnogo toga još.

Ipak, pomislite li, da to što ćete uraditi u toku renoviranja, ostavljaće utisak svakoga dana i na vas same, ali i na sve vaše goste koji budu prolazili kroz vaš dom ili kancelariju? Jeftinija varijanta često zna da bude i najskuplja, jer džaba ušteda novca ako vi na kraju niste zadovoljni. 

Iz tog razloga je odabir podnih obloga, u našem slučaju, parketa, od izuzetne važnosti. Parket možete pronaći u raznim vrstama i klasama, pa ga tako karakterišu veoma dobra mehanička i izolaciona svojstva, i biće veoma dugotrajan. Otporan je na habanje, što je jako važno, i uz pravilnu negu, koja pored čišćenja podrazumeva i periodično hoblovanje i lakiranje, zaista može potrajati duži niz godina, a da pri tome deluje kao nov.

 

 

Ukoliko je izbor za vaše podne obloge pao na parket, sada će vam biti potreban majstor koji će isti ugraditi. Možda ste na internetu gledali razne video klipove o tome kako se postavlja parket, šta je potrebno od alata i materijala, pa želite da se u tom poslu okušate sami, opet iz razloga da biste uštedeli.

To sa sobom povlači jedan veliki rizik, jer ako negde zabrljate, može da se dogodi da nepravilno postavljen parket morate da bacite, čime ste zapravo bacili svoj novac, te da kupujete ponovo i potom plaćate pravog majstora da ugradi parket.

Postavljanje parketa – iskustva

Dakle, najbolje je u startu odlučiti se za profesionalce, kojima je to svakodnevna rutina, tako da grešaka ne može biti. Kada se radi o postavljanju klasičnog (masivnog) parketa, nailazimo na više varijanti kako se kombinuje i slaže. 

Sve je to iz razloga što kod ove vrste parketa postoje letvice leve i desne, što se ne događa kod drugih vrsta parketa. Pre samog početka rada, majstor će obratiti pažnju na podlogu i njen kvalitet. U tom smislu će ravnija i čvršća podloga biti zahvalnija za kvalitetno postavljanje parketa. 

Postavljanje gotovog parketa

Gotov parket je višeslojan, i ima unapred obrađenu površinu, koja može biti nauljena, lakirana, ili fabrički obrušena pripremljena za završnicu. Postavljanje ovakvog parketa je sve više popularno, a u odnosu na klasičan parket, gotov parket se brže postavlja i u skladu s tim je i cena tog posla niža. 

Za koju god vrstu parketa da se odlučite, znajte da ste načinili dobar izbor, jer ova podna obloga svaki prostor čini dopadljivim, zanimljivim i jedinstvenim. U tom smislu, svoju primenu ne nalazi isključivo u kućama, stanovima i poslovnim prostorima već i u velikim dvoranama ili kongresnim centrima, na primer.

Postavljanje parketa – cena:

Kada se parket postavlja, on se pri tome lakira i hobluje, pa se cena, bez materijala, kreće od 8 evra i više po jednom metru kvadratnom. Ako se koristi materijal, a bez parketa, cena je od 13 evra i naviše po m/2. Za postavljanje lajsni, potrebno je da izdvojite od 0,5 do 5 evra po jednom dužnom metru. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

07.09.2018
Andriajana Simic

Postavljanje parekta u danasnje vreme zaista vise nije bauk. Pri tome, potrebno je da se oko toga posavatujete i obratite iskljucivo nekom strucnom licu.

06.09.2017
Lea Stankovic

Najvaznija stvar kod postavljanja parketa je u tome da sve to dobro platite. Cene su naravno i vise nego pristojne kada uzmete u obzir konacnu sumu.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Mora postavljanje parketa da se dosta plati. Jedina je koliko samo mogu da vidim, stvar u tome da se uklopi tacno onako kako bi trebalo.

07.04.2017
Simona Vucinic

Po pravilu ono mora da se uradi na jedan ozbiljan nacin. Drugacije to ipak ne moze da se uradi.

22.03.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju je ovo nesto sto i nije bas toliko jeftino.

08.03.2017
Marta Dencevic

Kako god da okrenete, ovo je nesto sto treba da se debelo plati pre ili kasnije.

02.03.2017
Janko Zivanovic

Sto se mene licno tice, ova vrsta parketa je nesto sto treba da se posebno plati. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

13.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se ovog parketa tice, veoma je vazno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

17.01.2017
Petar Jankovic

Licno mislim da je po ovom pitanju samo veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Ako suprotno uradite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

28.12.2016
Nikolina Pantelic

Samo po ovom pitanju treba da pronadjete nekog profesionalca i ako bas tako nesto budete uradili u tom pogledu se onda sigurno necete pokajati.

09.12.2016
Ivan Stojanovic

Po ovom pitanju samo treba da se posavetujete sa nekim strucnim licem. Mada, u danasnje vreme covek svasta nesto sam moze da nauci.

24.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju postavljanja parketa, samo treba da posetite firmu koja se zove Parkomax i da se tamo raspitate pod kojih uslovima i kojim cenama postavljaju parkete.

04.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko trazite nekog ko brzo ali pouzdano posatvlja parket. Onda je definitinvo najbolje resenje za vas parketar De Lux.

14.09.2016
Marko Petrovic

Postavljanje parekta u danasnje vreme zaista vise nije bauk. Pri tome, potrebno je da se oko toga posavatujete i obratite iskljucivo nekom strucnom licu.

11.08.2016
Dusan Markovic

Po pitanju postavljanja parketa, veoma je vazno da se posavetuje sa nemim strucnim licem. Hocu da kazem da je najbolje da vam parket postavi neko ko se u to stvarno razume a ne nekom ko povrsno i neodgovorno radi taj posao.