Vratite se na mobilnu verziju sajta
Poremećaj pažnje Poremećaj pažnje - ove logopedske ordinacije rade postavljanje dijagnoze i lecenje poremećaja pažnje. Saznajte sve o ADHD i kakva su iskustva dece i roditelja, kao i cene i akcije za postavljanje dijagnoze i lecenje poremećaja pažnje. www.navidiku.rs Poremećaj pažnjePOREMEĆAJ PAŽNJE Beograd - dijagnoza, lečenje poremećaja pažnje cena POREMEĆAJ PAŽNJE Novi Beograd - dijagnoza, lečenje poremećaja pažnje cena POREMEĆAJ PAŽNJE Čukarica - dijagnoza, lečenje poremećaja pažnje cena POREMEĆAJ PAŽNJE Palilula - dijagnoza, lečenje poremećaja pažnje cena POREMEĆAJ PAŽNJE Rakovica - dijagnoza, lečenje poremećaja pažnje cena POREMEĆAJ PAŽNJE Stari grad - dijagnoza, lečenje poremećaja pažnje cena POREMEĆAJ PAŽNJE Voždovac - dijagnoza, lečenje poremećaja pažnje cena POREMEĆAJ PAŽNJE Zvezdara - dijagnoza, lečenje poremećaja pažnje cena

Poremećaj pažnje

Poremećaj pažnje se često vezuje uz hiperaktivnost dece. Lekari bi poremećaj pažnje sa hiperaktivnošću nazvali ADHD, a samo poremaćaj pažnje ADD. Sve ovo bi značilo da dete ima niz problema koji su sa time povezani. Nemir, impulsivnost, nemarnost, su neke od osobina koje će se javiti, a koje pored toga, donose teškoće u učenju ali i druženju sa vršnjacima.
 

Karakteristike poremećaja pažnje

Najpre, on se kod dece rano javlja. Hiperaktivnost je često uključena, sa neistrajnošću pri izvršavanju zadataka. Poremećaj pažnje postoji u svim situacijama i traje kroz vreme.
Interesantna je činjenica da se hiperaktivnost češće javlja kod dečaka nego kod devojčica, međutim, devojčice češće imaju ADD, odnosno samo poremećaj pažnje koji ne prati hiperaktivnost. Zbog toga se kod klinceza ovaj neurološki poremećaj teže otkriva i dijagnostikuje.

Koji su znaci poremećaja pažnje?

Naravno, prvi znak je nepažnja. Dete ne može da se koncentriše, neorganizovano je, skače sa zadatka na zadatak, istovremeno ga interesuje mnogo stvari ali nijedna do kraja.
Hiperaktivnost je drugi znak, dete je stalno nemirno, ustaje sa mesta kada bi trebalo da sedi i sl.
Sledeći simptom je impulsivno ponašanje dece. Ona govore i obavljaju radnje bez razmišljanja, i ne mogu dočekati svoj red, pa ponekada mogu dobiti napade ljutnje.
Neko će možda sada reći da su sva deca nemirna, impulsivna, brza... To je svakako tačno, ali je razlika u tome da kod dece sa poremećajem pažnje takva vrsta ponašanja je ekstremna. 
Deca izazivaju probleme kod kuće i u školi, i to će primetiti svi koji su u kontaktu sa tom decom od njihovog najranijeg uzrasta. Neki mališani imaju izražen samo jedan simptom, kao što je nepažnja, drugi hiperaktivnost i impulsivnost, dok se kod nekih svi simptomi javljaju zajedno.

Problemi dece sa poremećajem pažnje

Pored navedenih, ovi mališani imaju i druge probleme, na primer, teškoće u učenju, posebno u matematici, ali i čitanju i pisanju. Deca su veoma nespretna i nedostaje im koordinacija pokreta, pri tome pokazuju i disocijalno ponašanje ali i lošu samoprocenu.
 

Kako lečiti decu sa poremećajem pažnje?

Važno je znati da za poremećaj pažnje niste krivi ni vi a ni vaš mališan. Veoma je bitno napraviti dnevnu rutinu za dete, na primer, kada se ustaje, ide u školu ili vrtić, kada je vreme za igru; potrebno je postaviti jasne i lako razumljive granice, recimo, koliko sati dnevno se može gledati TV; kada dete radi domaći zadatak, potrebno je ukloniti sve što može odvlačiti pažnju, kao što je televizor, i potrebno je da dete bude samo u sobi; u ophođenju sa detetom trebalo bi biti dosledan ali i dogovoriti zajedničku saradnju sa školskim pedagozima. 
Obavljena istraživanja pokazuju da lekovi značajno mogu da pomognu, a tu spadaju stimulansi koji mogu poboljšati usmeravanje i kvalitet pažnje, ciljem vođeno ponašanje, kao i organizacione veštine. 
Drugačiji terapijski pristupi mogu biti kognitivno-bihejvioralna psihoterapija, neurofidbek, trening socijalnih veština, edukacija roditelja, i modifikacija obrazovnog programa deteta. 
Na kraju, naglasićemo ohrabrujuću činjenicu, a to je da dete kome je dijagnostikovan poremećaj pažnje može imati produktivan i uspešan život, ukoliko se adekvatno leči, i ako je dijagnoza postavljena na vreme.

Poremećaj pažnje – dijagnoza i lečenje – cena:

Za tretman logopeda – psihologa – defektologa, u trajanju od 60 minuta, trebalo bi platiti 4000 dinara.
Pregled logopeda – psihologa – defektologa 4000 dinara za prvi pregled, a za kontrolne preglede, potrebno je izdvojiti u proseku 2500 dinara. 
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod teksta. 

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na postavljanje dijagnoze i lecenje POREMEĆAJA PAŽNJE

Neurofeedback procena (EEG procena)

popust 50%

Neurofeedback procena (EEG procena)

Neurofeedback procena (EEG procena) - 899 din! Govor i Jezik logopedski centar!...Pročitajte više

Cena kupona: 1.800din./899din.

Firma: Govor i Jezik logopedski centar
Bulevar Arsenija Čarnojevića 72, I sprat, stan 2,

25d:02h:45m

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Poremećaj pažnje
Napišite komentar:
Milica Markovic

Ponedeljak, 19.11.2018. 04:35

Poremecaj paznje je nesto sto se ipak u svakom slucaju prevazilazi bez problema. Poremecaj paznje je prema tome nesto u sta mozete da imate puno poverenje da se izborite u logopedskom centru Expressiva.

Jovana Milinkovic

Utorak, 09.05.2017. 07:09

Sa poremecajem paznje ocigledno postoji mnogo problema i stvar je naravno u tome da svi oni treba da se rese na jedan poseban nacin.

Janko Zivanovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 12:31

U svakom slucaju je ovo poremecaj koji nije za potcenjivanje kako pre tako i nakon sto pocne da se ispoljava.

Lea Stankovic

Utorak, 11.04.2017. 11:53

Po pravilu, moze on po meni da bude veoma naporan. Mada, za svaku bolest postoji i lek kako pre tako i kasnije.

Petar Jankovic

Ponedeljak, 27.03.2017. 12:36

U svakom slucaju je koliko samo mogu da vidim on nesto sto muci izgleda sve veci broj ljudi

Simona Vucinic

Petak, 10.03.2017. 10:52

U svakom slucaju je ovo posebno teska vrsta poremecaja koja nije ni malo naivna.

Ivan Stojanovic

Utorak, 07.03.2017. 06:58

nazalost, puno je bas takvih poremcaja u danasnje vreme.

Marta Dencevic

Utorak, 21.02.2017. 07:59

Kako god da okrenete, poremecaj paznje je opak nesto stzo zahteva jednu puno paznju. Sve druge stvari su inace mnogo losije resenje.

Marko Petrovic

Četvrtak, 02.02.2017. 02:23

Koliko mi se samo cini, poremecaj paznje je ipak nesto u sta ne treba da sumnjate.

Ljubinka Sreckovic

Ponedeljak, 23.01.2017. 01:14

Koliko se samo meni cini, sto se ovoga tice, logoped bi trebao da igra zaisat veliku ulogu.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 05.01.2017. 01:15

Mislim da je i vise nego ocigledno kada neko lice ima problem sa poremecajom paznje.

Dusan Markovic

Četvrtak, 15.12.2016. 12:19

Poremecaj paznje nije nesto sto sada treba da vas bas preterano brine ali svakako nije nesto sto i roditelji treba da zanemare.

Jana Stankovic

Utorak, 29.11.2016. 01:59

Po pitnju poremecaja paznje, samo treba da posetite ordinaciju Speak Up. Ukoliko to odlucite sigurno se necete pokajati.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 14.11.2016. 07:51

Poremecaj paznje je nesto sto se ipak u svakom slucaju prevazilazi bez problema. Poremecaj paznje je prema tome nesto u sta mozete da imate puno poverenje da se izborite u logopedskom centru Expressiva.