Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Popravka retrovizora
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Tehnički pregled za putnička vozila

Akcija -20% 3600 Din.
Tehnički pregled za putnička vozila - 3.600 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Popravka retrovizora

Službeni naziv za retrovizore glasi – vozačka ogledala. Ponekad će dame – vozači iskoristiti unutrašnji retrovizor da se našminkaju na semaforu, međutim, nekada ćemo doći u tu situaciju da nam je neophodna popravka ovog malog, ali neophodnog dela našeg četvorotočkaša. 

 

 

Retrovizor je nezamenljivi deo svakog automobila, iako nam ne može pomoći kod mrtvog ugla, odnosno, kada moramo okrenuti vrat oštro ulevo. Ova ogledalca igraju značajnu ulogu kod naše bezbednosti u vožnji, posebno kod vožnje unazad ili kod skretanja.

Koje vrste retrovizora postoje?

Razlikujemo obične retrovizore, ali i preklopive, sa žmigavcima ili bez njih. Takođe, postoje kompletni retrovizori, ali i oni bez kućišta i stakla ogledala za taj deo. Noviji modeli automobila zahtevaju automatsko pomeranje kako celog dela, tako i samog ogledala. Sa druge strane, ako imate nešto starije vozilo, ona traže jednostavniju izradu i manje funkcija.

Kako se pravilno podešava retrovizor?

Pre nego što pređemo na deo priče koji se odnosi na popravku retrovizora, evo nekih pravila o tome kako treba pravilno namestiti vozačevo ogledalo. Dakle, spoljašnji levi retrovizor, mora biti podešen tako da u njemu morate videti približno jednu četvrtinu svog automobila. Dok vozite, taj deo auta ćete videti kao fiksni objekat, bez obzira na brzinu kretanja vašeg četvorotočkaša. 

Ovo je veoma važno, jer na taj način možete najbolje proceniti udaljenost i brzinu kretanja vozila u levoj traci. Kada se parkirate vožnjom unazad, na isti način možete tačno proceniti udaljenost do levog vozila uz koje se parkirate.

Kada je u pitanju spoljašnji desni retrovizor, on se podešava na isti način kao i levi, dok se visina podešava tako da vidite paralelu sa cestom. 

 

 

I na kraju, unutrašnji retrovizor, mora da bude namešten tako da u njemu vidite ceo zadnji prozor, a kroz prozor put. Ovde morate voditi računa o tome da prilikom noćne vožnje može da se dogodi da vas zaslepe jaka svetla automobila koji dolazi ili vozi iza vas. 

Na donjem delu retrovizora je poluga koja se gurne ili povuče. Tako se ogledalo pomera gore ili dole, pa svetla iza vas neće smetati.

Popravka retrovizora - iskustva

Ukoliko je vaš retrovizor oštećen, a znamo da on ima ulogu da nas zaštiti u saobraćaju, morate ga popraviti što pre, da ne biste vozili sa ograničenim pogledom. Tu se pre svega misli na spoljašnje retrovizore, a savet stručnjaka je, da ako su oštećenja prevelika, ne biste smeli odlagati zamenu oštećenog dela. Važno je naglasiti da retrovizore ne treba uvek menjati cele, često se dešava da se zameni samo staklo na retrovizoru, i to bude sasvim dovoljno. 

Potrebno je da znate da i najmanje oštećenje na spoljnom retrovizoru ugrožava, kako vašu sigurnost, tako i bezbednost svih drugih učesnika u saobraćaju. Znaci da treba da dođete u servis mogu biti brojni, kao što su: oštećeno kućište, pukotina na staklu spoljašnjeg retrovizora, slabiji rad jednog od električnih spoljašnjih retrovizora...

Jednostavnim odvoženjem vašeg ljubimca u servis, osiguravate sebi i drugima bezbednu vožnju. Majstori će proveriti sve vaše retrovizore, i u najkraćem roku obaviti popravku. 

Popravka retrovizora – cena:

Cena popravke retrovizora zavisi od njegovog oštećenja, pa se može kretati u proseku 1800 dinara, a zamena od 2500 do 3500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto servise koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

19.05.2017
Jovana Milinkovic

Kako god da okrenete, nije ona ni malo naivna i ne moze da bude.

08.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Kako god da okrenete ona u svakom slucaju treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

22.04.2017
Lea Stankovic

ovo su po pravilu sitne porpavke koje ne moraju da budu bas toliko skupe.

10.04.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju ona moze i mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

23.03.2017
Simona Vucinic

Ubedljivo je najbolje resenje da retrovizor nikada ne pokvarite ili ne razbijete.

09.03.2017
Janko Zivanovic

U svakom slucaju je ona sto se mene licno tice nesto posebno. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

06.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju, kako god da okrenete, popravka retrovizora je nesto sto treba da se debelo.

15.02.2017
Petar Jankovic

Sve anravno zavisi od stepena ostecenja ali je to ipak nesto sto u svakom slucaju mora posebno da se plati i casti.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene tice, svaka porpavka je nesto sto mora debelo da se plati. Sve drugo je inace manje vazno.

19.01.2017
Ivan Stojanovic

Zaista mislim da je po ovom pitanju najvaznije da se odlucite za kvalitet. Ostalo izvan toga ipak nije bas toliko bitno.

30.12.2016
Nikolina Pantelic

Moje licno misljenje je da se po ovom pitanju opredelite za kvalitet. Ako to budete uradili, sigurno se necete pokajati.

13.12.2016
Marko Petrovic

Po ovom pitanju samo treba da se posavetujete sa nekim strucnim licem u koje mozete da imate puno poverenje i vise nista po tom pitanju ne treba da brinete.

28.11.2016
Jana Stankovic

Idealno je resenje da se po pitanju retrovizora, opredelite za branik servis Toma i Nesa i da se po tom pitanju opredelite samo za kvalitet.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Po pitanju popravke retrovizora, ubedljivo je najbolje resenje da posetite servis koji drzi dejan Kuzmanovic u Beogradu.

19.09.2016
Dusan Markovic

Kada vam se retrovizor razbije ili tome slicno. Onda je u tom smislu najbolje da se posavetujete sa nekim ko se u to bolje razume ali tesko da tu moze da bude popravke. Uglavnom tu mora da se kupi novi retrovizor.