Dodaj firmu

Burgund servis i popravka auto klime

Auto servis Burgund pruža široku paletu usluga iz različitih oblasti za sve tipove vozila. Nalazimo se u Beogradu nedaleko od Vukovog Spomenika, opština Zvezdara
Pročitaj više

Vojvode Brane 4, Beograd
Zvezdara, Beograd

Servis i popravka auto klime AC Opačić

AC Opačić iz Obrenovca se već dugi niz godina bavi servisom i popravkom auto klima. Pružamo Vam sledeće usluge: punjenje, popravka, dezinfekcija i servis auto klime, vakumiranje sistema i remont kompresora klime. Kvalitetna usluga po pristu...
Pročitaj više

Cara Lazara 3g
Obrenovac, Beograd

Servis i popravka auto klime Dača i Dubonac

Profesionalno i kvalitetno održavamo i popravljamo sve modele putničkih automobila, kombi vozila i druga laka teretna vozila.
Pročitaj više

Vinogradska 35
Novi Beograd, Beograd

Auto Deki - servis i dopuna auto klime

Da bi klima na vašem četvorotočkašu radila kako treba, neophodno ju je redovno servisirati, dopunjavati je freonom i sl. O tome ne morate da brinete vi, o tome se staramo mi, a vaša obaveza je samo da dovezete automobil u prostorije servisa ...
Pročitaj više

Svete Milutinovića 2
Čukarica, Beograd

Elpolcar auto klime

Uživajte u svežem vazduhu u Vašem automobilu, posetite specijalizovani servis Elpocar auto klime. Domen našeg rada odnosi se na popravku, održavanje i punjenje klima uređaja za sve tipove putničkih automobila. Takođe, pružamo usluge u obla...
Pročitaj više

Stanislavskog 3
Čukarica, Beograd

Servis i popravka auto klime SmartPro

Punjenje klime i popravka kompletnog sistema klime za Smart vozila u našem servisu u Beogradu.
Pročitaj više

Milorada Jovanovica 4a
Čukarica, Beograd

Servis i popravka auto klime Proffesional Car Clinic

Efikasno i stručno otklanjamo svaki mogući kvar na automobilima, lakim teretnim vozilima i kamionima. Rešavamo sve mahničke, limarske, električne i elektronske probleme.
Pročitaj više

Sutjeska ulica 1. 22A
Palilula, Beograd

Popravka auto klime Eco Motors

Bilo da Vam je potrebno punjenje auto klime, dezinfekcija auto klime ili zamena hladnjaka i kompresora auto klime, Eco Motors je prava adresa za Vas. Kompletan servis auto klima vrši se na najsavremenijim mašinama sa propratnim štampanim izv...
Pročitaj više

Preševska 96
Zvezdara, Beograd

Servis i popravka auto klime Djole

Mitsubishi i Hyundai servis Đole nalazi se u ulici Cara Dušana 262, na teritoriji opštine Zemun. Nudimo servisiranje Mitsubishi i Hyundai automobila.
Pročitaj više

Cara Dušana 262, Zemun
Zemun, Beograd

Popravka auto klime Auto klime Sale

Profesionalni servis auto klima Sale poseduje dugogodišnje iskustvo u servisiranju auto klime na putničkim i teretnim vozilima, kao i vozilima specijalne namene. U našem radu koristimo digitalne servisne stanice, a sve u cilju kvalitetnijeg ...
Pročitaj više

Majevička 2b (preko puta SC "11. April")
Novi Beograd, Beograd

Servis i popravka auto klime Auto klime Mirkovic

Auto servis Mirković nalazi se u Železniku i vrši kompletan servis auto klima za sve tipove vozila. Kod nas možete izvršiti efikasno i profesionalno čišćenje i dezinfekciju unutrašnjih ventilacionih otvora kako bi zaštitili Vaše i zdravlje V...
Pročitaj više

Đorđa Radaka 8a, Železnik
Čukarica, Beograd

Auto centar Makedo Gas - auto klime

Auto centar Makedo Gas iz Beograda vrši ugradnju, servis i dopunu auto klima na svim tipovima automobila
Pročitaj više

Smederevski put 22e
Zvezdara, Beograd

Servis Studio - auto klime

Od 1990. godine vodimo brigu o Vašim vozilima. Servisiranje i ugradnja svih vrsta auto klima, remont kompresora, popravka kompletne instalacije klima uređaja
Pročitaj više

Aleksandra Dubčeka 56
Zemun, Beograd

Servis i popravka auto klime Čupa Ford

Paštrovićeva 10
Čukarica, Beograd

Servis i popravka auto klime Bebe

Sve na jednom mestu! Popravka i punjenje auto klima, servisiranje kompresora, zamena ulja u kompresoru, dezinfekcija rashladnog sistema.
Pročitaj više

Zadrugarska 3c
Zemun, Beograd

Treba vam popravka auto klime? Da li vam je lepo kad vas hladi klima u vozilu? Da. Da li možete da zamislite duže putovanje tokom leta bez klima uređaja u autu? Ne. Ako je tako, i ukoliko se vaša auto klima pokvarila, pravo je vreme za posetu odabranom servisu automobila.

Majstori će vam reći, da ako želite da se rashladni uređaj u vozilu pravilno održava, klimu morate uključivati barem jednom nedeljno na desetak minuta, i to tokom cele godine, pa čak i zimi. Međutim, kada krenu letnje temperature, bez klime u autu „ne može da se živi“, pa se preporučuje da proverite svoje klima uređaje tako što ćete odvesti vozilo u servis.

Kako se radi popravka auto klime?

Servisiranje klima uređaja se vrši ako ne svake, onda bar na dve godine. Svaki dobar i iskusan automehaničar će vam reći da se automobil nikada ne vozi sa visokim brojem obrtaja sa tek upaljenom klimom i nakon startovanja, jer se tako može dogoditi da se raspadne ležaj na kompresoru.

Zbog čega sve može da se pokvari klima u autu? Jedan od razloga je smanjena količina rashladnog gasa, zbog čega ni klima neće raditi kako bi trebalo. Ako nedostaje mnogo gasa, radi se i provera ostalih komponenata. 

Vrlo lako može da se pokvari i kompresor. Ponekad je potrebno samo zameniti gumice, a nekada se mora menjati ceo kompresor, isparivač ili neki drugi element vaše auto klime.

Šta su uzroci kvarova auto klime?

Možda se pitate, zašto se moja klima pokvarila? Iznenadićete se kad čujete odgovor stručnjaka koji glasi da je za mnoge kvarove na auto klimama glavni uzrok nemarnost vozača. Razlog tome je što vozači idu kod majstora tek kada se klima pokvari, a trebalo bi imati na umu da popravka uvek više košta nego redovno servisiranje.

Auto klimu je potrebno na vreme servisirati i menjati filtere. Vozači često ne rade ni bio-čišćenje, a neretko se dešava da biraju nestručna lica da im odrade posao oko održavanja klime, da bi uštedeli novac, pa time naprave sebi, zapravo – dupli trošak.

Popravka auto klime – iskustva

Klima smanjuje vlagu u automobilu, dok u zimskim uslovima vožnje može da odmagli unutrašnja stakla. Majstori preporučuju da tokom leta ne uključujete klimu kada motor nije zagrejan, ili kada vaš auto stoji ili mili u kilometarskoj koloni drugih vozila.

Popravka i dijagnostika kvarova kod auto klime se vrši najmodernijim uređajima, koji kompjuterskim radom vakuumira čitav sistem, reciklira freon i ulje. Sav taj proces se radi prema fabričkim normativima dopune freona i ulja, kako bi vaša klima kvalitetno radila.

Može se desiti da propušta freon iz sistema, da kompresor klime ne radi, da je isparivač zapušen;  takođe može se dogoditi da je crevo visokog pritiska pokidano, ili da je aluminijumska cevčica oštećena ili naprsla.

Sva ova stanja na vašoj klimi mogu se otkriti i identifikovati, te otkloniti na licu mesta, uz pomoć odgovaraućih alata koje poseduju specijalizovani auto servisi. Freon je gas koji je ređi od kiseonika, pa mu je dovoljna veoma mala rupica da iscuri i da smanji potrebnu količinu za kvalitetan rad vaše klime u vozilu. 

Automehaničari će vas uvek posavetovati da svake druge godine izvršite proveru freona i ulja u klima sistemu vašeg automobila, tako što ćete dovesti vozilo na servisiranje, i time uštedeti značajan novac da ne bi došlo do nekog većeg i ozbiljnijeg kvara.

Servis auto klime je najbolje uraditi blagovremeno. Koncentracija prilikom vožnje je svakako ključna da bi se izbegle sve potencijalne opasnosti. Međutim, ako vozite pod uslovima gde je u vozilu plus pedeset stepeni, jer je auto stajao par sati na vrelom suncu, od zapare i toplote, nećete moći da se fokusirate sto posto na vožnju.

A voziti sa pola pažnje, to baš i nije najsigurnija varijanta. Srećom, ovaj problem se rešava ugradnjom auto klime, a ako kupujete novo vozilo, u njemu takav uređaj već postoji. Zahvaljujući auto klimi, vaš četvorotočkaš će biti prijatno rashlađen a vi sveži i orni za vožnju.

Kako se radi servis auto klime?

Naravno, da bi vaša auto klima radila kako treba, povremeno ju je potrebno servisirati u vašem omiljenom auto servisu. Kod klima uređaja, svi parametri moraju biti u granicama koje su neophodne za normalno funkcionisanje. 

Svi proizvođači automobila preporučuju interval od dve godine za redovni servis, a to bi značilo da bi ga trebalo obaviti pred početak svake druge sezone korišćenja. 

Ako se pitate kako sam postupak servisiranja auto klime zapravo izgleda, reći ćemo vam da se on radi mašinski i traje veoma kratko, biće gotovo za svega dvadesetak minuta.

Šta podrazumeva redovni servis auto klime?

Najpre, tu je pražnjenje celokupne instalacije, a potom vakuumiranje kako bi se iz sistema izvukla sva vlaga, koja je nastala kao posledica zasićenja sušača, ili raznih intervencija na automobilu pri čemu je instalacija klime bila otvorena i na taj način izložena atmosferskim uticajima. 

Pošto su majstori vašeg odabranog servisa izvršili vakuumiranje i testiranje na eventualna curenja u instalaciji mašina, u narednoj fazi rada sledi ubacivanje u sistem sintetičkog ulja koje se pri radu klime meša sa freonom praveći tako smešu od ulja i gasa, što je sve neophodno za rad sistema klime.

Pored ulja, u sistem se ubacuje i UV marker boja, koja obeležava mesta mogućih curenja u sistemu auto klime.

Servis auto klime – iskustva

Koliko će se freona ubaciti, to je propisano od strane svakog proizvođača automobila. Sam freon se ubacuje na kraju i sistem se pušta u rad uz proveravanje pritisaka u njemu. 

Kada svoj automobil dovezete u servis da bi se obavilo servisiranje auto klime, obaviće se i zamena filtera kabine (polenski filter), ukoliko on već nije zamenjen prilikom redovnih servisa vozila.

Ako vaš automobil vozite po gradu, preporučuje se da menjate polenski filter na svakih šest meseci.

Dezinfekcija auto klime

Iz ventilacionih kanala, vremenom, ukoliko se ne vrši dezinfekcija, počeće da se šire neprijatni mirisi. Klima uređaj u vašem vozilu vremenom prikupi bakterije, gljivice, plesni, pa su oni „glavni krivci“ za to. Miris je naročito jak kada klima ne radi neko vreme. Jer, dok je klima u stanju mirovanja, ovi mikroorganizmi se sasvim neometano razvijaju, pa možete doći u situaciju da se razbolite ako udišete ovakav vazduh. 

Ne samo što je vazduh neprijatnog mirisa, on je i nezdrav, jer možete dobiti razne alergijske reakcije i mnoge druge tegobe. 

Uz pomoć dezinfekcije klime, uzročnici tih problema će nestati, pa će vaše vozilo ponovo postati prijatno. Savet je da dezinfekciju auto klime radite svake sezone, a sam postupak se obavlja ultrazvučnom metodom pri čemu se koriste aktivne komponente. 

Popravka auto klime – cena:

U proseku, cene se kreću od 1500 dinara za freon 1 kg, preko 2800 za čišćenje i dezinfekciju ventilacije, sve do 3000 dinara za servis, čišćenje i punjenje auto klime. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto servise ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane