Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Poludisperzije
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Poludisperzije

Pomisao na sveže okrečen dom, koji blista punim sjajem i čistoćom, sasvim sigurno odagnava sve dileme oko uštede novca ili čišćenja posle krečenja, pa sa radošću planiramo kako će nove prostorije izgledati. 

 

 

Poznato je da boje u enterijeru utiču na raspoloženje, pa dobro razmislite kako ćete tonirati poludisperziju koju koristite za krečenje zidova u dnevnoj, spavaćoj, dečijoj sobi ili kuhinji, kupatilu... Možda imate u planu osvežavanje radnog prostora, pa pomislite uz kakve nijanse bi vaši zaposleni bili najproduktivniji... Uz zelenu boju, svakako bi im se budio radni elan, dok bi uz neku tamno braon nijansu verovatno zadremali za kompjuterom...

Poludisperzije za krečenje

Svi smo čuli za poludisperzije, ali i za disperzije. Mnogi ljudi ne znaju u čemu je razlika, osim u ceni, jer su poludisperzije dosta isplativije varijante. Dakle, ako niste „u fazonu“ da vam zidovi budu u punoj, intenzivnoj boji, već volite blage i nežne nijanse, ako za vas ne predstavlja problem to što ćete utrošiti nešto više materijala koji manje košta, a posebno ako jednostavno volite često da krečite i da osvežavate svoj dom – onda je izbor za vas poludisperzija.

Šta je to poludisperzija? U pitanju je zapravo, boja koju nazivaju EKO bojom za krečenje. Nastala je kao rezultat potrebe da se umanje cene molerskih radova, pa se u skladu s tim, naširoko koristi u raznim projektima sa skromnijim budžetom. 

Ono što pravi osnovnu razliku između poludisperzije i disperzije je količina i vrsta veziva, kao i količina pigmenta. Kao i kod disperzije, i kod poludisperzije možete nijansirati boje, s tim što ćete ovde dobiti svetlije nijanse.

Poludisperziju nećete moći da perete vodom i deterdžentom, a možda to neće biti ni potrebno, ako su vam prostorije takve da nisu previše frekventne, odnosno ako se u njima ne zadržava i ne prolazi mnogo ljudi.

To bi se stručnim jezikom molera reklo, „ako zidne površine nisu previše opterećene“, tada slobodno možete uštedeti novac i kupiti poludisperziju, koja će dobro odraditi svoj posao na zidu.

Poludisperzije – iskustva

Na primer, poludisperzije nalaze svoju čestu primenu kod krečenja plafona ili kod osvežavanja spavaćih soba. Takve površine se retko prljaju, pa vam periva boja neće biti neophodna. 

 

 

Kao što smo naveli, sa poludisperzijom dobićete nešto nežnije tonove nego uz pomoć disperzije, ali možda baš tako nešto vi volite, i baš takve boje odgovaraju za spavaću sobu – umirujuće i blage?

Dakle, ako ne planirate da izdvojite velika novčana sredstva da biste lepo uredili dom, izbor poludisperzije je prava odluka, jer ćete dobiti nov i okrečen stan, nijansiran u blagim tonovima. 

Ukoliko imate neka pitanja i nejasnoće u vezi ove boje za zidne površine, uvek se možete obratiti stručnom i ljubaznom osoblju odabrane farbare, koje će vam rado izaći u susret sa savetima i sugestijama.

Sigurni smo da ćete na kraju doneti pravu odluku i izabrati poludisperziju, koja će tonirana u lepim nijansama, uneti potpuno novu atmosferu u vaš dom ili poslovni prostor. 

Poludisperzije – cena:

Cene poludisperzije zavise od nekoliko faktora, kao što je proizvođač boje za krečenje, ali i od pakovanja u kome poludisperzija dolazi. Radi vaše orijentacije, navešćemo da se cene kreću od 900 din. sve do 1990 dinara za pakovanje od 25 kilograma poludisperzije. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

08.08.2017
Todor Markovic

Najbolje bi bilo da o poludisperzijama sve prepustite nekom iskusnom moleru koji definitivno ume kvalitetno da radi svoj posao. Sa cenama se takodje ne treba previse igrati i sve treba da se uradi kako treba.

10.05.2017
Marta Dencevic

Kako god da okrenete, one sigurno vrede.

26.04.2017
Janko Zivanovic

One u svakom slucaju treba da se dosta plate kako god da okrenete. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

13.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Kako god da okrenete, one moraju u svakom slucaju da se debelo plate. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

29.03.2017
Petar Jankovic

Po meni nikada one nisu bile narocito skupe. Samo je naravno bitno da znate zbog cega su vam tacno potrebne.

14.03.2017
Nikolina Pantelic

Naravno da su poludisprzije nesto sto treba i mora da se debelo plati.

23.02.2017
Ivan Stojanovic

Sto se njih tice, kvalitet moze da bude i vis enego vazan. Pre svega smatram da je ipak to nesto sto je potpuno normalno. Sve drugo je daleko losije resenje ako mene pitate.

06.02.2017
Jana Stankovic

Koliko mi se samo cini, sto se poludisprezija tice, osnovni je problem da pronadjete nekoga ko ume da vam ih odradi na pravi nacin.

26.01.2017
Marko Petrovic

Svako ko zeli da ustedi malo novca treba da se odluci za neku kvalitetnu poludisperziju.

09.01.2017
Biljana Brankovic

Ne secam se samo da mi je neko do sada rekao da poludisperzije mogu da se kupe po povoljnim cenama. Uglavnom je sve manje vise skupo.

30.08.2016
Dusan Markovic

Ukoliko planirate da posetite farbaru Dejan sa Vozdovca, imacete jedinstvenu priliku da se uverite u kvalitet poludisperzija koje mozete dobiti i to po veoma povoljnim cenama.