Šta je to što izdvaja nove od polovne knjige? I šta je to, u stvari polovna knjiga? Odgovor na prvo pitanje jeste da je jedina razlika između knjiga iz knjižare i onih korišćenih, u tome što je drugo pomenute neko već čitao, dok sama polovna knjiga znači upravo to – nije sa polica knjižare, već od nekog ljubitelja dobre pisane reči, koji je više, iz nekog razloga, ne želi i nije mu potrebna.

Gde se sve mogu kupiti polovne knjige?

Pročitaj više

Izaberite neku od antikvarnica koje rade prodaju POLOVNIH KNjIGA

Beograd

Antikvarijat Andja
Antikvarijat Andja
Jug Bogdanova 2, Beograd
Savski venac Pozovi

Antikvarijat Anđa nalazi se na Zelenom vencu i nudi veliki izbor polovnih i antikvarnih knjiga, rečnike, enciklopedije, kao i udžbenike za osnovnu i srednju školu. Sve ljubitelje stripa oduševiće naša ponuda stripova dobro poznatih junaka: ...
Pročitaj više

Šta je to što izdvaja nove od polovne knjige? I šta je to, u stvari polovna knjiga? Odgovor na prvo pitanje jeste da je jedina razlika između knjiga iz knjižare i onih korišćenih, u tome što je drugo pomenute neko već čitao, dok sama polovna knjiga znači upravo to – nije sa polica knjižare, već od nekog ljubitelja dobre pisane reči, koji je više, iz nekog razloga, ne želi i nije mu potrebna.

Gde se sve mogu kupiti polovne knjige?

Recimo da ste vi strastveni ljubitelj lepih misli i rečenica, da volite da provodite popodneva i večeri, uz mirisnu kaficu ili topao čaj, udobno zavaljeni u fotelju, dok vam je u rukama neko remek delo.Ponekad su nove knjige izuzetno skupe, naročito ako se radi o sabranim delima, od poznatih svetskih i domaćih pisaca, kao što su Dostojevski, Tolstoj, Andrić, Selimović, Dučić...Mnogi istinski ljubitelji pisane reči vole da prave svoje kućne biblioteke. Vremenom, broj knjiga koji se nalazi u njoj postaje sve veći i impozantniji, kao što je i vaše znanje o životu, svetu i ljudima, koje potiče upravo od pročitanih štiva. Ipak, pomislite koliko vam je novca potrebno ukoliko isključivo kupujete knjige iz knjižare da biste imali biblioteku od petsto ili hiljadu knjiga?U današnje vreme, gde je primat preuzela elektronska komunikacija, veoma je jednostavno doći do očuvanih, polovnih knjiga. Postoje sajtovi, tako zvane, internet antikvarnice, koje nude širok izbor korišćenih izdanja, pa se možete prošetati uz pomoć Google-a i pogledati njihove web prezentacije.One su tako lepo osmišljene, da su knjige najpre podeljene po žanrovima. Znači, neće vam se dogoditi da udjete u internet knjižaru a da ne možete naći ono što tražite, da se izgubite ili da se ne umete snaći.

Kako odabrati polovnu knjigu?

Dakle, pošto ste ušli na web prezentaciju odabrane antikvarnice koja prodaje polovne knjige, ostaje samo da pogledate meni, gde su uredno grupisane knjige i to: knjige iz društvenih nauka, knjige i slikovnice za decu, književnost, književnost na stranim jezicima, literatura o vojsci, monografija gradova i država, obrazovna literatura, periodika, pomorstvo, prirodne nauke, priručnici, sabrana i odabrana dela, umetnost, štamparstvo-katalozi izdanja, beletristika, a mogu se naći i knjige o Josipu Brozu Titu... Iz gore opisanog vidimo, da ne postoji to što vi želite da pročitate, nešto što tražite odavno, a da u web antikvarnicama takve knjige nema.

Kako naručiti polovne knjige?

Postupak poručivanja je vrlo jednostavan, kada ste pronašli knjigu koja vam je potrebna, samo je dodate u korpicu. Na taj način ste izvršili i rezervisanje, dok će prodavci dobiti obaveštenje o vašoj kupovini. Tom prilikom vi ćete ostaviti svoje podatke, pa će vas osoblje antikvarnice kontaktirati u najkraćem mogućem roku.Na ovaj način ste postigli da sprečite da neko pre vas kupi ili rezerviše izdanje koje vi želite, ali u isto vreme omogućujete osoblju internet knjižare da stupi u kontakt sa vama da biste se dogovorili oko načina isporuke, plaćanja...Obično se isporuka polovnih knjiga obavlja putem pouzeća, što znači da plaćate poštaru kada vam knjigu isporuči, pri čemu je cena knjige minimalno uvećana za troškove slanja.

Polovne knjige – cena:

Polovne knjige možete pronaći u rasponu cena od 5 do 100 evra, a sve zavisi od stanja očuvanosti knjige, žanra kome delo pripada i slično.*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate antikvarnice ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Neregistrovan korisnik
  31.07.2020 11:53

  pozdrav dali vas zanima udzbenik dr ivana simic menazment prvo izdanje knjiga je ostampana u 1000 primeraka .... druga knjiga je osnovi ,,..ekonomije ...drug o izmenjeno izdanje i dopunjeno izdanje prof dr dragoslav  kitanovic prof.. natasa golubovic ..doc ..dragan petrovic ..3 knjiga je upravljanje preformansama ..preduzeca 1 izdanje..dr bojan d. krstic 2007 nis ..4 ...nacionalna ekonmija  dr zoran arandjelovic  i istoriski atlas  ako vas zanima javi te mi srdacan pozdrav ..

  Marta Dencevic
  10.05.2017 01:22

  One su ocigledno nesto najbolje da sto postoji.

  Janko Zivanovic
  26.04.2017 06:47

  Koliko samo mogu da vidim, sto se polovnih knjiga ice, nisu one ni malo jeftine kako god da okrenete.

  Ljubinka Sreckovic
  12.04.2017 02:45

  Po pravilu, ako nesto valja onda su to polovne knjige.

  Petar Jankovic
  29.03.2017 10:15

  Po meni su ove knjige uvek bile nesto posebno i nesto sto treba da se posebno plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

  Nikolina Pantelic
  14.03.2017 09:01

  Samo je veoma vazno da znate da sve polovne knjige mogu i moraju da imaju veoma jaku cenu.

  Ivan Stojanovic
  22.02.2017 02:19

  Kada pricamo o polovnih knjigama mislim da je bitno da one imaju dusu i da bez toga nista ne moze da se uradi.

  Jana Stankovic
  06.02.2017 01:30

  Koliko mi je samo poznato, polovne knjige ipak mogu da budu dobro ocuvane i da budu skoro kao nove.

  Marko Petrovic
  25.01.2017 10:26

  Koliko mi se samo cini, polovne knjige i nemaju bas neku cenu.

  Biljana Brankovic
  09.01.2017 11:10

  Polovne knjige, uvek kostaju manje od novih knjiga ali to ne znaci da imaju manju intelektualnu vrednost.

  Dusan Markovic
  29.08.2016 10:12

  Zaista nema nista protiv polovnih knjiga. One su u svakom slucaju najbolje resenje za vas ukoliko nesto zelite da procitate a da pri tome ne daje dosta novca za kupovinu novih knjiga.