Dodaj firmu

Derma Style dermatološka ordinacija

4.9 | 152 ocena
Član 1 godinu

Venerologija je grana medicine, koja se bavi polno prenosivim infekcijama. Ove bolesti postoje od davnina, ali je njihova učestalost u populaciji u ekspanziji sa razvojem društva, ali i sve slobodnijim seksualnim ponašanjem.

Mnoge venerološke infekcije mogu biti asimptomatske, ali kasnije mogu da ostave posledice na plodnost (fertilitet), ali i zdravlje u celosti. Izuzetno je važno raditi i preventivne venerološke preglede, kako bi se u adekvatno vreme otkrile potencijalne bolesti i sprečile komplikacije koje one mogu da izazovu.

Kod veneroloških oboljenja, važno je lečiti i partnera, kako bi se infekcija u celosti kontrolisala, a njene posledice svele na najmanje moguće.

Razgovor o seksualnom ponašanju, kao i obraćanje lekaru kod potencijalnih veneroloških infekcija, je često za mnoge vrlo neprijatno, pa je važno izabrati lekara kome u potpunosti verujete, i sa kim možete da imate punu slobodu da razgovarate i podelite svoje probleme.

Takođe, savetovalište o prevenciji polno prenosivih bolesti je najbolji način za edukaciju, ali i prevenciju nastanka ovih bolesti, kako kod adolescenata, tako i kod odraslih.

Kategorija: Dermatolog Beograd
Podkategorija: Polne bolesti Beograd
Objavljeno: 28.04.2022.
# ID Oglasa: 081113
Firma: Derma Style dermatološka ordinacija
Website: dermastyle.rs
Idi na vrh strane