Polne bolesti Beograd

Adresa: Ilije Stojadinovića 20/5
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Vlajkovićeva 11, (Kolubarske bitke 8, Kruševac)
Beograd
Adresa: Deligradska 24, Beograd
Beograd

Polne bolesti Kragujevac

Adresa: Kopaonička 1II/2
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Polne bolesti
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Polne bolesti

Ukoliko ste seksualno aktivni, a verovatno jeste, čim čitate ovaj tekst, znajte da se polnim putem može preneti više od 20 različitih polnih bolesti. Milioni mladih ljudi, uzrasta od 15. do 25. godine života prvi put se inficira nekom polno prenosivom bolešću.
Postoje bolesti koje se prenose seksualnim odnosom, ali se ne manifestuju na polnim organima, kao što su hepatitisi ili AIDS.

Polne bolesti – iskustva

Ljudi su skloni svašta da misle kada su ovakve bolesti u pitanju. Najpre, utešiće se da se to uvek dešava nekom drugom, da su oni imuni na to, ili ako su jednom imali, drugi put neće dobiti. Naravno, sve su ovo predrasude i pogrešna mišljenja. Ono što je najvažnije, jeste biti informisan o tome kakve sve polne bolesti postoje, kao i podići svest o upotrebi prezervativa, te izbegavati rizična ponašanja, čime se znatno smanjuju rizici od oboljevanja.

Polne bolesti kod muškaraca

Dragi muškarci, hajde da počnemo sa vama, mada smo mogli i sa damama, zaista ne postoji pol koji drži primat kada su polne bolesti u pitanju. Najtačnije bi bilo reći da su to iste polne bolesti koje se kod različitih polova manifestuju na različite načine.
Dakle, ako ste imali seks sa zaraženom damom, osetićete prve tegobe u periodu od jednog do deset dana. Možete „zaraditi“ zapaljenje mokraćnog kanala, ili uretre. Ono što ćete osećati, nije nimalo prijatno, a to je gnojni ili bistri iscedak, otežano mokrenje, te pojava svraba ili bola tokom mokrenja. Postoje infekcije gonokokom i hlamidijom.

Polne bolesti kod žena

Kao i kod muškaraca, i dame mogu dobiti upalu mokraćne cevi, samo sa mnogo izraženijim tegobama. Period inkubacije, odnosno vreme od rizičnog seksa do pojave prvih simptoma, isti je kao kod muškaraca, znači od 1 do 10 dana. 
Upala grlića materice je najčešća tegoba, ali je začkoljica da ova bolest ne izaziva neke simptome zbog kojih biste se na vreme javili svom ginekologu. To naravno, pogoduje bolesti da uzme maha. Neke žene se požale na jači sekret, kao i na krvarenje van ciklusa, pa su prinuđene da posete lekara. Međutim, ako se ova infekcija raširi, može se dobiti upala materice, jajovoda i jajnika, sa veoma teškim opštim stanjem. Ono što je najzabrinjavajuće u celoj ovoj priči, jeste da može doći do pojave steriliteta, što je česta posledica upale materice i jajnika. 

Polne bolesti – lečenje:

Ohrabrićemo vas na samom početku, većina polnih bolesti se veoma uspešno leči. Mnogo je opcija koje stoje na raspolaganju, ali je najvažnije javiti se lekaru na vreme. 
Polne bolesti kao što su hlamidija i gonoreja (triper) mogu biti uspešno izlečene primenom različitih antibiotika. Sa druge strane, mikroorganizmi koji su izazivači genitalnih bradavica ili herpesa, ostaju prisutni u organizmu čoveka, ali se mogu kontrolisati primenom različitih lekova i medicinskih preparata. 
Uzročnici AIDS (HIV virus) i hepatitisa, mogu biti kontrolisani samo delimično. Odlazak na testiranje da se utvrdi da li ste zaraženi nekom polnom bolešću prilično može opteretiti osobu, pa sa tom odlukom ne bi trebalo odugovlačiti.

Test na polne bolesti - cena

Vaginalni bris  i uretralni bris, prosečna cena za ovu analizu je od 470 do 520 dinara.
Cene se kreću u rasponu od 1760 do 4350 dinara, za bris – hlamidija, mikoplazma, ureaplazma i uretralni bris.
Testiranje na virusne bolesti (iz krvi) HIV, hepatitisi B i C, sifilis, cena u proseku 5500 dinara, napomena da se kod uzimanja briseva uvek prethodno obavlja pregled, cena specijalističkog pregleda dermatologa je od 2000 do 3500 dinara, koliko u proseku iznosi i cena pregleda kod ginekologa i urologa.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacijee ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Katarina Perisic
Ako pricamo o nekim konkretnim teskocama, sve zavisi od vrste polne bolesti. U svakom slucaju, prevencija je najbolji lek, odnosno bolje spreciti nego lectiti.
Milen Jovanovic
U svakom slucaju, nisu one ni malo naivne. To je naravno jedan veliki problema.
Jovana Milinkovic
Ukoliko vec do ovoga dodje samo treba da znate da cete zaista potrositi gomilu para na lecenje.
Filip Milutinovic
Najvaznije je samo da se pacijent ne stidi bolesti koju je zaradio.
Lea Stankovic
Popravilu, sigurno je samo to da one nisu ni malo jeftine za lecenje. Nema tu po meni nista cudno i neobicno.
Mihajlo Nastasovic
Koliko mi se samo cini, ova vrsta bolesti i nije bas vise toliko cesta kao sto je nekada bio slucaj.
Simona Vucinic
One su u svakom slucaju nesto sto dosta kosta. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Todor Markovic
U svakom slucaju polne bolesti su ipak nesot sto zahteva posebno lecenje. Naravno, na kraju krajeva sve to kosta.
Marta Dencevic
Izmedju ostalog polne bolesti bez nekih vecih problema bi trebalo da mogu da se srede u nekoj proverenoj dermatoloskoj ordinaciji.
Janko Zivanovic
Koliko mi je samo poznato, sto se ovih bolesti tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko losije resenje.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, najvaznija stvar kod polnih bolesti i presudna je ta da se na vreme otkriju.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, veoma je vazno da se ovde samo odlucite za kvalitet.
Nikolina Pantelic
Problem sa polnim bolestima je u tome sto mogu bas da budu onako dosadne i uporne.
Ivan Stojanovic
Sto se mene tice, slobodno mogu da kazem da dosada za sve ove godine svog zivota nisam imao problema sa nekom od polnih bolesti.
Jana Stankovic
Mogu samo da kazem da je u slucaju polnih bolsti ubedljivo najbolje resenje da posetite ordinaciju dr. Gifing.
Biljana Brankovic
Najbolje je da se po oovm pitanju ne upustate previse sami u traganje i da se obratite nekom profesionalnom lekaru.
Marko Petrovic
Polne bolesti su nesto sto moze da bude neugodno i poprilicno problematicno. Polne bolesti su nesto zbog cega treba da idete iskljucivo kod nekog profesionalca.
Dusan Markovic
Svako na prvom mestu treba da vodi racuna o sebi i svom zdravlju. To ce na najbolji moguci nacin uraditi ukoliko odluci da pravi pravilna izbor partnera kako mu se ne bi desilo da spava se nekim ko ima neku od polno prenosivih bolesti.
Marina Zivkovic
Ako pricamo o nekim konkretnim teskocama, sve zavisi od vrste polne bolesti. U svakom slucaju, prevencija je najbolji lek, odnosno bolje spreciti nego lectiti.