Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Poliuretanski lakovi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Poliuretanski lakovi

Drvo je izuzetno dekorativan, kvalitetan i postojan materijal koji se koristi u opremanju domaćinstva ili poslovnih prostora, međutim, njegov životni vek može biti relativno kratak, ako se ne potrudite da drvene površine održavate redovno i pravilno.

 

 

Kao što svoju kožu lica ili ruku, štitimo od štetnih uticaja sunca, vode i slično, tako je i drvetu, koje je izuzetno “živ“ i prirodan materijal, potrebna zaštita, da bi svakoga dana bilo lepo i da bi trajalo u dugom nizu godina.

Poliuretanski lakovi za drvo

U jednoj kući, stanu ili poslovnom prostoru, možete pronaći mnogo drveta, odnosno, na podu je parket, na ivicama lajsne, kuhinje su često od punog drveta, regali, vrata ili prozori, stolovi i stolice i slično. 

Poliuretanski polusjajni lak na vodenoj bazi pružiće zaštitu svim negaznim drvenim površinama u enterijeru. To mogu biti lajsne, paneli, određeni delovi nameštaja i slično. Najčešće se koristi za vrata i prozore, a dobra osobina je da se veoma brzo suši, tako da će vaš majstor posao moći da završi u jednom danu.

Kada nanesete poliuretanski lak, on će biti otporan na udarce i grebanje, neće vam smetati miris jer ga ni nema, a u sebi poseduje formulu protiv žutenja.

Vodeni lakovi

Ovde govorimo o ekološkim premazima, koji sadrže minimalne količine organskih rastvarača, i ne poseduju samozapaljive i otrovne materije.

 

Vodeni premazi imaju niz prednosti, kao što je veće zadržavanje nivoa sjaja, smanjena emisija rastvarača, izražena veća trajnost u spoljašnjim uslovima, film vremenom ne menja boju to jest ne žuti. Ostale dobre karakteristike vodenih lakova su da je njihova ujednačenost boje znatno veća, nisu podložni odlepljivanju filma od podloge, poseduju naglašenu elastičnost i popravke na završenim površinama su dosta jednostavnije.

Na kraju, oprema se veoma lako opere vodom. 

Možda se pitate kako to deluju vodeni lakovi za spoljašnju upotrebu? Oni zapravo predstavljaju vodenu disperziju akrilnih smola, koje prilikom nanošenja na drvo, stvore film u dve faze. Prva je isparavanje vode iz filma, a druga faza je mehanička fuzija čestica smole u disperziji.

Kako se nanosi vodeni lak?

Standardna oprema za nanošenje vodenog laka podrazumeva gravitacioni pištolj, ali i pištolj sa nadpritiskom ili membranskom pumpom. Kod vodenih lakova za spoljašnju upotrebu karakteristično je da se nanose u debelom filmu, do trista mikrona, pa je u tom smislu potrebno da sve ivice bude zaobljene da bi se mogla postići ujednačena aplikacija laka.

Preporučljivo je toniranje bezbojnog završnog laka, iz razloga što paste u sebi sadrže transparentne okside gvožđa koji su UV stabilni. Ako se površine izlakiraju pigmentiranim završnim lakovima, onda neće promeniti svoju boju a i dosta duže će trajati.

Kod vrsta drveta kao što su hrast ili jasen, obavezno je naneti bezbojni temeljni lak preko impregnanta. 

Vodeni lakovi ne bi trebalo da se nanose na temperaturama nižim od 15 stepeni Celzijusovih niti kada je relativna vlažnost vazduha iznad 70 procenata. 

Kao što vidite iz celog teksta, potrebno je dosta znanja i umeća i kod odabira materijala, a isto tako i kod rada sa njima. Prilikom kupovine, sve potrebne savete i informacije možete dobiti u odabranoj farbari, od strane stručnog i iskusnog osoblja.

Poliuretanski lakovi – cena:

Cene lakova se kreću u rasponu od 650 din. sve do 1900 dinara, koliko bi trebalo izdvojiti za bezbojni lak za spoljašnju upotrebu, u pakovanju od 0,75 litara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

08.08.2017
Todor Markovic

Poliuretanski lakovi su najbolji lakovi koji postoje u Beogradu. Sa cenama su takodje ovi lakovi i vise nego pristupacni. To je sve zbog toga sto u Beogradu postoji veliki broj farbara koje rade samo sa kvalitetnim materijalima.

10.05.2017
Marta Dencevic

Po meni, kako god da okrenete, oni nisu ni malo jeftini.

26.04.2017
Janko Zivanovic

Ukoliko nesto valja u celoj prici, onda su to upravo poliuretanski lakovi koji u svakom slucaju nisu ni malo jeftini.

13.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene licno tice, ako nesto valja u celoj prici onda su to poliuretanski lakovi. Sve drugo je onda po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

29.03.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, ovo su poprilicno nezahvalni lakovi.

14.03.2017
Nikolina Pantelic

Po meni su ovi lakovi zasta nesto posebno. Ukoliko se za njih odlcuite, sigurno se pre ili kasnije necete pokajati.

23.02.2017
Ivan Stojanovic

Licno smatram da su ovo lakovi sasvim zadovoljuavajuceg kvaliteta. Licno, ne smatram ni da je resenje da kupujete neki prosecan kvalitet.

06.02.2017
Jana Stankovic

U svakom slucaju je ovo posebna vrsta lakova. Ukoliko se za njih odlcuite sigurno je samo to da se necete pokajati.

26.01.2017
Marko Petrovic

Koliko je samo meni poznato, ovo je bas kvalitetna vrsta lakova i sto je jos vaznije nije bas ni toliko skupa.

09.01.2017
Biljana Brankovic

Ovo su ipak nesto bolje resenje kada pricamo o lakovima. Pre svega, manje vise su finansijski svima dostupni.

30.08.2016
Dusan Markovic

Moze li neko tacno da mi objasni sta tacno ova vrsat lakova podrazumeva, koja je njihova primena, prednost primene i cene. Hvala svima unapred na odgovorima.