Sta podrazumeva poliranje teraca? Na italijanskom jeziku, „terrazzo“ znači terasa, tako da su teraco podovi koji liče na mozaik, zbog čega su veoma dekorativni i popularni. Oni su sačinjeni iz granulata koji je ugrađen u vezivo.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za POLIRANJE TERACA

Beograd

Fixed And Clean
Husinskih rudara 26
Palilula

Fixed and clean je specijalizovana firma za održavanje higijene u stambenim i poslovnim prostorijama uz korišćenje najbolje ekološke biorazgradive hemije koja nakon upotrebe ostavlja dugotrajnu čistoću i miris. Neka Vaš prostor zablista, pozo...
Pročitaj više

EliteShine profesionalno čišćenje poslovnog ili stambenog prostora
Zajcova 10
Voždovac

Obezbedite nikad jednostavnije čišćenje Vašeg stambenog ili poslovnog prostora, uz profesionalnu pomoć agencije EliteShine. Rad našeg stručnog i iskusnog tima radnika karakteriše pedantnost, preciznost i strogo poštovanje dogovorenih rokova...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Tanimi agencija za čišćenje
Bulevar Mihajla Pupina 205/73
Novi Beograd

Agencija TANIMI nudi širok asortiman usluga čišćenja i održavanja poslovnih, stambenih i ugostiteljskih objekata. Upotrebom profesionalne opreme renomiranih svetskih proizvođača i atestiranih sredstava, garantujemo visok nivo usluge, u najkra...
Pročitaj više

Pre 7 h poslednji put pozvana firma

Sta podrazumeva poliranje teraca? Na italijanskom jeziku, „terrazzo“ znači terasa, tako da su teraco podovi koji liče na mozaik, zbog čega su veoma dekorativni i popularni. Oni su sačinjeni iz granulata koji je ugrađen u vezivo.

Na podu se kreiraju različite šare, a posle izravnavanja i izlivanja teraca, sledi nega i održavanje. To bi značilo, da kada podloga postane čvrsta, uz pomoć specijalnih mašina teraco se polira dok se ne postigne određeni stepen glatkoće.

Kako se polira teraco?

Možda se pitate kako se izrađuju ovakvi prelepi podovi? Najpre se pripremi smesa veziva i agregata koja se izliva na podlogu. Teraco može da se ugradi na licu mesta ili se prethodno pripreme teraco ploče, koje su spremljene za oblaganje podloge.

Osobina teraca je da je vodootporan i lak za održavanje, pa se zbog toga često koristi za oblaganje zidova u kuhinjama, ali i za izradu radnih površina.

Teraco ćemo susresti i u prostorijama gde je neophodno imati podnu površinu koja se održava na lak način, ali i gde se voda dosta koristi. U današnje vreme, teraco se najčešće koristi u eksterijeru, jer se njime oblažu podovi terasa i balkona, na primer.

Ipak, vratimo se temi našeg teksta, a to je poliranje teraca. Poliranje uvek služi da bi se dobio visoki sjaj i istakla lepota tretirane površine. Ako je teraco pod dugo godina izložen uticaju ljudskog faktora ili raznim spoljašnjim uticajima, jasno je da on na taj način gubi svoju prvobitnu estetiku, najpre zbog raznih nečistoća koje ulaze u samu strukturu materijala.

Ovde bi trebalo da pažnju obratite na dve stvari: prva je da takav pod nije zdravo okruženje za osobe koje borave u tom prostoru, a druga je da se vaš sadašnji pod u značajnoj meri razlikuje od izgleda koji je imao prvoga dana kada je ugrađen.

Ipak, ne morate brinuti, jer stručna lica poseduju savremene mašine i alate, zahvaljujući kojima će teraco pod povratiti svoj nekadašnji sjaj i ponovo će pleniti savršenim izgledom.

Ako želite da se izgled teraco poda obnovi u potpunosti, to jest da se rekonstruiše, onda se kreće od kalibracije površine. To bi značilo da se sa teraca skida njegov površinski sloj, koji je najviše bio izložen prljavštini, bakterijama, nečistoći... Nakon toga se dolazi do čistog sloja, a interesantno je napomenuti, da se postupkom kalibracije, dolazi do dela kamena koji se ni po čemu ne razlikuje od sasvim novog, a to je zbog toga što je struktura kamena kompaktna.

Posle ovog postupka sledi brušenje, a nakon toga i poliranje, što predstavlja finalni postupak. To je jedno fino uglačavanje kamena, čime se postiže konačan izgled.

Nakon ovih postupaka ostaje samo da se teraco zaštiti, pa će se na taj način produžiti njegov vek trajanja. Zaštita se može obaviti tečnim silikonom ili tečnim voskom, što sve zavisi gde se površine nalaze (da li spolja ili unutra).

Na samoj površini kamena se stvara film, što dalje sprečava da teraco upija nečistoće i prljavštinu, i na taj način se zadržava lepota kamena koja je postignuta svim prethodno pomenutim postupcima.

Poliranje teraca – cena:

Za poliranje teraca, cena se kreće u proseku oko 600 dinara po kvadratnom metru. Da biste dobili tačnu cenu, trebalo bi da pozovete majstore da izađu na teren.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

Zoran Milic
01.09.2018 08:39

Poliranje teraca uvek služi da bi se dobio visoki sjaj i istakla lepota tretirane površine. Ako je teraco pod dugo godina izložen uticaju ljudskog faktora ili raznim spoljašnjim uticajima, jasno je da on na taj način gubi svoju prvobitnu estetiku, najpre zbog raznih nečistoća koje ulaze u samu strukturu materijala.

Ostavite komentar
Ocenite firmu