Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Poliranje parketa
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Poliranje parketa

Pod je gospodar prostora, na određen način, a tome doprinose u velikoj meri, podne obloge. Ugradnja parketa je veoma dobra odluka, koja znači da će kvalitetno drvo ukrašavati vaš prostor kroz dugi niz godina.

 

 

Za razliku od drugih materijala, koje je neophodno zameniti, kako vreme odmiče i podovi se habaju, parket ima jednu znajačajnu prednost. Naime, pošto kroz prostoriju cirkulišemo, svakoga dana, normalno je da parket stari, gubi sjaj i boju, drvo tamni. Međutim, dobra vest u ovoj priči jeste što ne morate da ulažete u kupovinu i postavljanje sasvim novog parketa, već će biti dovoljno da ga majstori ishobluju i prelakiraju, to jest, ispoliraju, posle čega se njemu vraća stari sjaj, i bukvalno postaje kao nov.

Kako se radi poliranje parketa?

Ljudi se često odlučuju da, pošto vide da je parket oštećen, u smislu da je star ili da mu fali poneka daščica, zamene isti drugom podnom oblobom. Za tim zaista nema potrebe, pošto svako oštećenje može da se sanira.

Ako nedostaju daščice, one će se jednostavno zameniti. Nakon svih postupaka podmlađivanja parketa, vi ćete shvatiti da je drvo veoma zahvalan materijal, tako da svaki dinar koji ste uložili na samom početku, kada ste kupovali kvalitetan parket, sada se isplati.

Dakle, došli smo do toga da vam je zatrebala usluga poliranja parketa, kako bi on zablistao kao prvog dana kada je postavljen. Ovo je usluga koju moraju obaviti profesionalni majstori, iz prostog razloga što se na velikim površinama poliranja vrši mašinskim putem, dok na manjim ručno, ali svejedno, potrebno je znanje i iskustvo, kako biste na kraju bili zadovoljni rezultatima. 

A rezultati treba da glase: ujednačena boja i visok sjaj!

Postupak poliranja parketa

Parket može trajati veoma dugo, a to ne zavisi samo od kvaliteta materijala, odnosno od lepka i lakova, već i od načina na koji se parket obrađuje. To bi značilo, da se između svakog nanetog sloja na parket, on se brusi, odnosno polira.

 

 

Zašto je poliranje neophodno? Razlog je u tome da se treba postići da se slojevi laka na parketu izjednače, tako da cela površina bude podjednako glatka i sjajna, kao ogledalo. 

Zahvaljujući poliranju, ublažavaju se sve moguće neravnine ili se izjednačavaju eventualne različite nijanse drveta, koje prirodno postoje zbog njegove strukture.

Poliranje parketa – iskustva

Da bi vaši podovi zaista bili blistavi i predstavljali ukras prostorije u kojoj se nalaze, da li stambenog prostora ili poslovnog, neophodno je parket redovno održavati. Tek tada, drvo će vam pokazati svoju punu zahvalnost i vrednost.

Niko ne može očekivati da će postaviti parket, i da je time završio posao. Kao što se i sve drugo u našem životu mora održavati, poput automobila ili drugih delova stana, takvu pažnju je potrebno posvetiti i parketu.

Periodično pozovite majstore da odrade uslugu poliranja, kako bi vaš pod bio toliko sjajan da pogledom u njega, možete čak namestiti i friziru, kao da se ogledate u nablistavijem ogledalu.

Poliranje parketa – cena:

Za ovu uslugu potrebno je izdvojiti od 2 evra i naviše, kada je u pitanju poliranje i lakiranje, bez materijala, a po jednom metru kvadratnom; odnosno, od 4 evra i na gore, kada se radi sa materijalom koga nabave majstori, dok se cena takođe odnosi na m/2. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

07.09.2018
Matija Lukic

Po pitanju poliranje parketa, situacija je pomalo specifina u Beogradu. Poliranje je sastavni deo odrzavanja parketa i zajedno sa lakiranjem moze uciniit da vas parket potpuno moderno izgleda.

06.09.2017
Jovana Milinkovic

Kako god da okrenete poliranje parketa nije nuklearna fizika. Ima puno kvalitetnih majstora ali je najvaznije od svega da ukoliko pogodite posao sa nekim majstorom da vam on taj posao zaista i uradi na kvalitetan nacin.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju ovo u danasnje vreme radi dosta majstora, odnosno postoji dosta majstora.

07.04.2017
Lea Stankovic

Sto se poliranja parketa tice, sigurno je samo to da ono treba da se uradi kako pre tako i kasnije.

22.03.2017
Todor Markovic

Po meni i po pravilu treba da se ovo uradi po relativno povoljnim cenama.

08.03.2017
Simona Vucinic

U svakom slucaju poliranje parketa je nesto sto je uvek dbelo kostalo ali ipak bez toga na kraju krajeva ne moze.

02.03.2017
Janko Zivanovic

Kako god da okrenete, u svakom slucaju je ovo nesto sto debelo kosta.

13.02.2017
Marta Dencevic

Koliko mi se samo cini, u svakom pogledu je poliranje pakreta nesto sto posebno mora da se plati. Sve drugo je manje vazno.

17.01.2017
Petar Jankovic

Sto se mene licno tice, poliranje parketa uvek moze da se uradi bez nekih vecih problema.

28.12.2016
Ljubinka Sreckovic

Posle poliranja parketa, prvi naredni sledeci korak bi trebao da bude poliranje parkete. To je vec nesto sto u svakom slucaju treba da prepustite profesionalcu.

09.12.2016
Ivan Stojanovic

Kada vam se parket bude ispolirao,svaki put moze da izgleda kao nov a u vama da izazove odusevljenje.

24.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju kvalitetnog poliranja parketa, samo treba da posetite agenicju De Lux i gotovo mozete da budete sigurni da se po tom pitanju necete pokajati.

24.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju poliranja parketa, samo treba da posetite SZR Andjelka i gotovo sam sigurna da se necete pokajati. Jednostavno, ovo je majstor koji je i vise nego poznat i koliko mogu da bidim ima as dosta posla.

04.11.2016
Biljana Brankovic

Po pitajnu poliranja parketa, u ovom trenutku mogu da imam samo reci hvale za parketara Cornus Co. Zaista su momci fenomenalni i rade veoma brzo.

14.09.2016
Marko Petrovic

Nakon hoblovanja parketa uvek obavezno sledi i poliranje parketa. To je jedan poseban postupak koji omogucava da taj parket izgleda lepo i zaista pozeljno.

11.08.2016
Dusan Markovic

Po pitanju poliranje parketa, situacija je pomalo specifina u Beogradu. Poliranje je sastavni deo odrzavanja parketa i zajedno sa lakiranjem moze uciniit da vas parket potpuno moderno izgleda.