Dodaj firmu

Poliranje metala Mat i Sjaj

Mat i Sjaj je firma koja se nalazi u Malom Mokrom Lugu. Bavi se završnom obradom metala, svim potrebnim fazama obrade od poliranja, brušenja, skidanja plastifikacije, matiranja
Pročitaj više

Singidunumska 12, Mali mokri lug
Beograd

Poliranje metala je neophodno, jer je svaki metal sklon tome da vremenom, gubi sjaj. Poliranjem se postiže da određeni predmet od metala izgleda kao i kada je napravljen, dakle sa visokim sjajem i potpuno novo. Postoje firme čija je delatnost upravo poliranje metala.

Više o ovoj temi saznajte u nastavku, gde ćete pronaći razne korisne i zanimljive informacije.

Usluga poliranja svih vrsta metala

Firme iz ove branše nude poliranje svih vrsta metala, od inoxa, preko bakra, mesinga, zlata, srebra i svega ostalog.

Poliranje inoxa

Površina metala koji je spremljen za poliranje može da bude na više načina oštećena. Primera radi, ona može da bude zamašćena, izgrebana, hrapava, oksidovana. Ono što je prvo potrebno uraditi, jeste čišćenje ovih površina, pošto se samo čist metal može polirati i dovoditi do visokog sjaja.

Poliranje bakra

Dakle, važno je da se površine odmaste, operu, obruse, i nakon toga kreće rad poliranja. Takođe, pre samog poliranja, moraju se odstraniti sve ogrebotine i sva druga sitna oštećenja koja mogu da se pojave na metalu. Poenta je da dobijemo ravnu, čistu i glatku površinu, koja nema sjaja, ali će ga postupkom poliranja dobiti.

Poliranje mesinga

Mesing je još jedan materijal koji se polira. Interesantno je da postoji postupak koji se naziva predpoliranje. Sve za svrhu ima da se krajnji proces obavi što bolje, kako bi efekti poliranja bili maksimalni.

Poliranje zlata

Zlato je metal koji želimo da imamo u visokom sjaju, pa su stoga česti zahtevi da se upravo ovaj metal polira. Iako nije sklon oksidaciji, kao na primer što je to slučaj sa srebrom, uvek može da se poveća sjaj postupkom poliranja.

Poliranje srebra

Ukoliko imate nakit od srebra ili ako posedujete posuđe izrađeno od ovog metala, onda znate da je srebro veoma nezahvalno, i da će u kontaktu sa vazduhom, nakon nekog vremena, doći do toga da srebro potamni, tako da nema uopšte više onaj sjaj koji je imalo na početku, kada smo ga kupili.

Upravo zbog toga je proces poliranja jako važan i može da se obavi raznim sredstvima, kao što su paste, na primer.

Čišćenje metala

Kao što vidim iz celog teksta, svaki metal je moguće da se ispolira i očisti, te da se dovede do sjaja, kakav želimo da bude. Ako niste sigurni koja je cena za poliranje, tada je najbolje da se obratite firmama koje se nalaze na ovoj stranici našeg portala, i da se raspitate za svoj  konkretan slučaj.

Nije svejedno koji metal se čisti, niti koji predmeti su u pitanju, pošto se za sve može koristiti nešto drugačiji postupak. Najbolje je da pošaljete upit, putem mejla, telefona, ili na bilo koji drugi način, pa će vam biti odgovoreno i daće se tačna cena. Isto tako, možete doći i lično, sa predmetom koga treba ispolirati do visokog sjaja, pa tako na licu mesta saznati i cenu. Ujedno, dobićete dobre savete koji se tiču daljeg održavanja metala.

*Za sve dodatne i precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na istoj stranici našeg portala na kojoj čitate i ovaj tekst.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane