Dodaj firmu

Polen Beograd

Zlato u Tegli proizvodi od meda

Zlato u tegli su ručno rađeni proizvodi od meda sa raznim ukusima, kao i čist, prirodan med koji će ojačati vaš imunitet. Proizvodi “Zlato u tegli” dostupni su u Beogradu al ii u celoj Srbiji
Pročitaj više


Beograd

Polen je zapravo cvetni prah, i za njega možemo slobodno reći da ima mnogo izuzetno korisna dejstva na celokupni čovekov organizam. Mnogi stručnjaci čak izjednačavaju polen sa matičnim mlečom, a o ostalim dobrim osobinama možete da pročitate u našem tekstu, kao i da se upoznate sa pravilnim načinom korišćenja i upotrebe polena.

Prodaja polena

Na ovoj stranici su oglašene firme kod kojih možete da obavite kupovinu polena. Dakle, dostupan je i u prodavnicama zdrave hrane i u apotekama. Takođe, putem interneta je jednostavno obaviti naručivanje proizvoda koji će vam stići na kućnu adresu.

Kako pravilno koristiti polen?

Mnogi ljudi ne znaju kako da pravilno upotrebljavaju polen, pa ćemo sada navesti nekoliko najčešćih zabluda:

  • Ljudi uzimaju polen kafenom kašikom, žvaću ga i progutaju
  • Supenu kašiku polena razmute u vodi, nakon toga je zaslade i popiju
  • Melju granulice polena i tako dobijaju polen u prahu, za koga smatraju da mogu odmah da upotrebe...

Dakle, prvo i osnovno što treba da znamo jeste to da čovekov sistem za varenje nije u stanju da razbije celuloidnu opnu kojom je obavijeno zrno polena. U ovim primerima koje smo naveli kako ljudi pogrešno koriste polen, događa se da polen samo protrči kroz naš organizam, i da pri tome nismo iskoristili baš nijedno dobro svojstvo koje polen ima, dakle - džabe smo ga kupili i pojeli.

Zbog toga bi trebalo da naučimo da ga pravilno koristimo kako bismo iz polena izvukli sve ono najbolje, a toga ima u izobilju. Dakle, da bi ljudski ogranizam mogao da upotrebi polen, najpre je potrebno da se ta opna koja ga obavija, razbije, odnosno, da nabubri i da prsne.

U procesu sušenja polena, izgubi se oko dvadeset posto korisnih svojstava. Zbog toga se često preporučuje upotreba sirovog polena. Sirovi polen se odmah nakon čišćenja čuva u zamrzivaču, sušeni polen se nakon sušenja takođe stavlja u zamrzivač. Sušeni polen se čuva od početka sezone pa do Nove godine.

Dakle, pravilna konzumacija polena bi značila da se jedna supena kašika razmuti u mlakoj vodi i to je najbolje uveče, nakon čega se ostavi da odstoji oko osam časova. Posle toga, takav napitak je moguće zasladiti, razmutiti i popiti. Ako polen sladite medom, trebalo bi da dodate i kapi propolisa i to do 15-ak, i ovo je najbolji način da se polen koristi.

Takođe, polen se rastvara i u jogurtu, jer svi znamo da mlečna kiselina bolje od vode rastvara celuloidnu opnu.

Ukoliko imate nemleven sirovi polen, ili samleven sušeni, tada možete da ga umešate u med, a korisno je da dodate i malo limuna kako biste poboljšali rastvaranje opne.

Polen - cena:

Za 100 grama polena trebalo bi izdvojiti u proseku oko 250 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače sa ove stranice.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane