Cemu sluzi plesna radionica? Sva deca vole da đuskaju, međutim, neka su talentovanija od drugih, jer poseduju urođen osećaj za ritam. To se veoma brzo primeti, i najčešće su roditelji ti koji podstiču decu da se bave plesom, kako bi ovaj svoj talenat razvili do savršenstva.

Pročitaj više

Izaberite neku od plesnih škola gde možete pogledati ponudu za PLESNE RADIONICE

Beograd

Victory Dance Studio
Victory Dance Studio
Zemunska 5
Novi Beograd Pozovi

Victory Dance studio nalazi se na Novom Beogradu. Prvenstveno je škola hip hopa, urban streeta uz elemente drugih plesova. Kategorije plesnih timova čine mlađa deca, starija deca i odrasli....
Pročitaj više

Dance With Me škola plesa
Dance With Me škola plesa
Crnogorska 1
Savski venac Pozovi

Plesna škola Dance with me je mesto na kojem ćete brzo savladati sve vrste plesova uz naše iskusne instruktore. Na Vama je samo da izaberete koji ples želite: salsu, rumbu, sambu, cha cha cha, valcer, tango, hip-hop, komercijalne plesoveImamo...
Pročitaj više

Performa fitness & dance
Performa fitness & dance
Bulevar Arsenija Čarnojevića 94
Novi Beograd Pozovi

Zaplešite u ritmu omiljene muzike, posetite Performa fitness & dance. Zaljubljenike u igru u našoj školi na Novom Beogradu očekuju različiti grupni i individualni kursevi plesa za sve generacije. Takođe, nudimo časove plesa za mladence i team...
Pročitaj više

Plesni studio Bounce
Plesni studio Bounce
Strumička 2 Pozovi

U PROGRAMU SU ZASTUPLJENI RAZLIČITI PLESNI STILOVI: reggaeton(urban i cuban style), hip hop, dancehall&afro fusion (spoj jamajčanske i afričke kulture i plesa sa ostalim vrstama plesa), lady style, house, kao i fitness dance za odrasle(osim ...
Pročitaj više

AKCIJE koje možete iskoristiti za PLESNU RADIONICU

Škola Bolivud plesa Panna
Škola Bolivud plesa Panna
Milentija Popovića 1
Novi Beograd

Budite među prvima u našoj zemlji koji će zaplesati uz vesele ritmove indijske kinematografije u školi bolivudskog plesa Panna. Ovaj ples je izuzetno zabavan i pogodan za oba pola i sve uzraste. Časovi se održavaju na Novom Beogradu, a ples...

Cemu sluzi plesna radionica? Sva deca vole da đuskaju, međutim, neka su talentovanija od drugih, jer poseduju urođen osećaj za ritam. To se veoma brzo primeti, i najčešće su roditelji ti koji podstiču decu da se bave plesom, kako bi ovaj svoj talenat razvili do savršenstva.

Drugi razlog zbog koga je korisno upisati dete u plesnu radionicu jeste taj što je ples uvek poželjno znati – na raznim događanjima kasnije u životu (proslave Nove godine, kokteli, zabave, banketi...), često se praktikuje neka vrsta plesa, počevši od tanga do latinoameričkih ritmova.

Plesna radionica za decu

Dakle, da bi se vaše dete tokom odrastanja, puberteta i kasnije naravno, osećalo sigurnim u sebe kada se nalazi u velikom društvu, najbolji način je da savlada plesne korake. Plesne radionice vam nude sportsko-rekreativnu aktivnost kroz koju dete razvija jedinstven stil, pokret i gracioznost.

Osim jačanja samopouzdanja i boljeg snalaženja u većem društvu, ples je koristan i zbog pravilnog držanja tela, koordinacije pokreta, zbog izgrađivanja osećaja za ritam; takođe, bitno je i to što se mališani upoznaju sa raznim vrstama muzike, timski rade i druže se.

Učenje pokreta

Možete da se odlučite za razne vrste plesova od latino plesa, preko show dance-a, savremene igre i hip-hopa, klasičnog i modernog baleta, ili folklora i narodnih igara...

Šta god da je vaš izbor, na časovima se uče pokreti koji su svojstveni svakom plesu ili igri, i to na taj način da deca zavole vežbanje, pa često i kod kuće izvode iste pokrete, dovodeći time veštinu do perfekcije.

Plesni pokreti

Upravo plesni pokreti prave razliku između dobrih i lošijih plesača, i to mogu biti pokreti vratom, trupom, pokreti ramenima, kolenima, bokovima, pomeranje centralnog dela tela, širenje ruku...

Naravno, svi ovi plesni pokreti su u ritmu muzike i to je ono što daje posebnu draž kada posmatramo neki plasni par na podijumu.

Plesna radionica iskustva

Kao što smo naveli, deca dolaze u plesnu radionicu najpre da se druže, steknu nova iskustva, ali i da prošire znanja o muzici, vrstama plesova i slično.

Kada nauče plesne korake i pokrete, postaju značajno sigurniji u sebe, jer sada na nekoj školskoj proslavi ne moraju da stoje po strani ili da sede, već će biti u centru pažnje, dok svi okolo gledaju kako oni plešu.

Primera radi, ako se vaše dete bavi folklorom, ono će se upoznati sa kulturom svog naroda, izgradiće poštovanje prema tradiciji, oplemeniće sopstvenu duhovnost... Kao što smo naveli, kroz igru se razvijaju psiho-motorne spososbnosti, sinhronizuje se muzika i pokret, pa tako deca poboljšavaju držanje tela, kretanje, brzinu i preciznost.

Plesna radionica – cena:

Cene se u proseku kreću oko 1500 dinara, za časove dva puta nedeljno – u pitanju je plesni vrtić; za decu rekreativce, potrebno je platiti u proseku oko 2000 din. takođe za dva časa plesa nedeljno; kada je reč o takmičarima, cene su u rasponu od 2600 din. do 4800 dinara, u zavisnosti da li se održava tri, četiri ili šest časova nedeljno.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate plesne škole koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

    Iskustva i preporuke posetilaca

    Andriajana Simic
    03.12.2018 01:17

    Plesne radionice vam nude sportsko-rekreativnu aktivnost kroz koju dete razvija jedinstven stil, pokret i gracioznost.