Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Pleksiglas
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Pleksiglas

Za pleksiglas ste verovatno svi čuli, jer je to jedan popularan materijal, ali možda ipak ne znate o čemu se tačno radi, koje su njegove karakteristike, za šta se koristi...

pleksiglas

 

U ovom tekstu ćemo vam pružiti razne korisne i zanimljive informacije o pleksiglasu, kao i gde ga možete nabaviti, po kojim cenama i slično.

Šta je pleksiglas?

Pleksiglas ploče ili klirit, kako se još naziva, je jedan materijal koji nalazi veoma široku primenu pre svega zbog mogućnosti termo oblikovanja i raznih drugih dobrih osobina.

Gde se najčešće koristi pleksiglas?

Kada je reč o mehaničkim osobinama, pleksiglas ploče imaju prednost u odnosu na staklo, na primer, a pri tome je plesiglas i lakši od stakla.

Osobine pleksiglas ploča su:

  • Čak do devedeset dva posto transparentnosti
  • Navedena mogućnost termičkog oblikovanja
  • Laka i jednostavna montaža i ugradnja
  • Sadrže UV zaštitu

Primena i upotreba pleksiglasa je veoma široka i praktično neograničena, i to pre svega u enterijeru, na primer za izrade ispuna za klizna plakarska vrata, kupatilske i kuhinjske frontove, razne dekorativne elemente pultova...

Pleksiglas u boji

Pleksiglas možemo pronaći u zaista veoma širokoj paleti najrazličitijih boja, što ovaj materijal čini dodatno popularnim i zanimljivim. Ploče od pleksiglasa mogu da budu obojene, prozirne ili neprozirne, kao i različitih debljina, što sve zavisi od potreba i zahteva kupaca i korisnika.

Prodaja pleksiglasa

Firme koje se bave prodajom pleksiglas ploča imaju svoje lepo osmišljene web prezentacije na kojima su proizvodi predstavljeni kroz detaljan tekstualni opis i fotografije. Zainteresovani kupci su tako u mogućnosti da vide boje ploča koje su u ponudi, ali i da pročitaju o najvažnijim karakteristikama pleksiglasa, kao i o svojstvima.

pleksiglas cena

 

Pleksiglas ploče

Dimenzije pleksiglas ploča mogu da se rade po narudžbini, a postoje i one koje su već izrađene i njihove dimenzije mogu biti 2050 x 3050.

Boje u kojima nam dolaze su opal, led, crna, fluo zelena, fluo narandžasta, black&white, saten, roze, crvena, plava, zelena...

Koja je cena pleksiglasa?

Cena pleksiglasa zavisi od debljine ploče, njihove providnosti kao i od drugih karakteristika.

Pleksiglas cena m2:

Primera radi, za debljinu od jednog i po milimetara, spomenutih dimenzija 2050 x 3050, potrebno je platiti oko 10 evra u veleprodaji. Cena raste kako se povećava debljina ploče.

Pleksiglas ploče cena kvadrata:

Cena za opal dual saten, livenu ploču, debljine od deset milimetara, dimenzija 2050 x 3050, iznosi 85 evra po metru kvadratnom. Navedena je veleprodajna cena, a za maloprodajne, molimo da se raspitate kod firmi koje su oglašene kod nas.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

04.03.2020
Neregistrovan korisnik

cena za 1o mm debljinu po m2

24.04.2020 14:20
Neregistrovan korisnik

koja je to cena