Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Plastifikacija papira
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Plastifikacija papira

Sasvim sigurno ste dolazili u kontakt sa određenim štampanim materijalom koji je plastificiran i onim koji to nije. Uzmimo za primer vizit karte. Neplastificirana vizitka je samo običan papir, tanji ili deblji, koji se lako može oštetiti ili pocepati. Sa druge strane, plastificirana vizit karta preko svoje površine ima tanku foliju, koja može biti mat ili sjajna i ona na određen način štiti karticu od habanja, naglašavajući intenzitet boje.

plastifikacija papira

 

Plastificiranje papira

Kao u našem primeru za vizit karte, plastificirati se može bilo koji materijal izrađen od papira ili kartona. Najčešća forma plastifikacije je plastifikacija papira iz formata. Za tu namenu se koriste veoma kvalitetne folije od 125 mikrona.

Istovetno kao što se radi plastificiranje papira, može se odraditi i plastifikacija kartona iz formata. Folije se nalaze u formatima A4, A3 i A5, koji se smatraju standardnim, ali ako su vaši zahtevi i potrebe drugačiji, ove folije se mogu iseći i na druge, nestandardne formate.

Kako se radi plastifikacija papira?

Pošto smo objasnili šta zapravo plastifikacija znači, hajde da se upoznamo ukratko sa samim postupkom. Između dve folije, ubacuje se štampani materijal, i potom se stavlja u mašinu koja radi plastifikaciju. Ova mašina pod pritiskom i toplotom sjedinjuje plastiku za sam štampani materijal. Na taj način, on dobija čvršći oblik, koji postaje otporan na mnogo toga, kao što je cepanje, habanje, prosipanje vode, pa čak i na UV zračenje.

To bi značilo da podaci koji se nalaze na štampanom materijalu, usled dugotrajnog izlaganja suncu neće izbledeti, što bi se sasvim sigurno dogodilo kada plastifikacije ne bi bilo.

Plastifikacija papira iskustva

Pored svega što smo naveli, plastifikacija ima još dosta prednosti. Naime, ona daje živost bojama koje se nalaze na štampanom materijalu, to jest, pojačava kontrast. Zahvaljujući tome, određeni dokument ili neka fotografija biće boljeg kvaliteta u odnosu na sam original i pri tome mnogo dugotrajniji.

plastifikacija papira cena

 

Fotografije ne mogu da izblede, dokument ne može da požuti, potamni i da se nakon nekog vremena ni ne mogu pročitati podaci. U ovom smislu, plastifikaciju posmatramo kao jednu vrstu zaštite vrednih štampanih materijala od neumitnog zuba vremena.

Ako prospete čašu koka kole ili šolju kafe na neku dragu sliku ili važan papir koji je zaštićen plastifikacijom, neće se dogoditi ništa strašno, dok bi u protivnom, vaše uspomene ili bitni podaci bili zauvek uništeni.

U postupku plastifikacije se koriste mašine koje su veoma savremene, što sve za posledicu ima uslugu vrhunskog kvaliteta, kao i vrlo kratko vreme za koje se ona pruža. Sve je to svojevrsna garancija da ćete imati plastificirani materijal koji je reprezentativan, ukoliko se koristi u marketinške i promotivne svrhe.

Plastifikacija omogućava trajnost fotografijama i dokumentima, koji postaju verniji i kvalitetniji od samog originala.

Plastifikacija papira cena:

Za uslugu plastifikacije štampanog materijala A5 formata, koji je 148 x 210 milimetara, potrebno je izdvojiti u proseku 50-60 dinara. Ako je neophodno sečenje ostatka folije, cena se podiže po komadu za nekih deset do petnaest dinara. Ukoliko je u pitanju veći format, recimo A3, tada je cena po komadu oko 120 dinara, kada je uključeno i sečenje ostatka folije za plastifikaciju.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

05.09.2017
Petar Jankovic
Nije svaka plastifikacija papira za svakoga. Nista tu po meni nema toliko neobicno. Mada, pojedine firme su od toga napravile odredjeni posao i sada ljudi misle da je to ne znam ni ja koliko komplikovano.
04.05.2017
Ljubinka Sreckovic
Svaka plastifikacija papira je nesto sto bi posebno trebalo da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
20.04.2017
Ivan Stojanovic
Sto se tice plastifikacije papira, odmah treba da znate da je veoma bitno da se to uradi najedan kvalitetan nacin. Sve je ostalo samo gubljenje vremena.
06.04.2017
Nikolina Pantelic
Po pravilu, ona mora d se lepo plati. Drugacije to ipak ne moze da funkcionise.
21.03.2017
Marko Petrovic
Po mom misljenju, moze ona da se uradi za relativno male pare.
13.02.2017
Jana Stankovic
U svakom slucaju je ono nesto sto u Beogradu ima zaista i vise nego posebne cene.
17.01.2017
Biljana Brankovic
Sto se tice plastificiranja, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve ostalo nije za mene toliko vazno.
27.12.2016
Dusan Markovic
Ovo je sigurno jedna posebna tehnika a i bas zbog toga sam sigurna da veoma puno kosta.