Dodaj firmu

Kako prepoznati kvalitetan vatromet?

; Ažurirano 22.11.2022.
Kako prepoznati kvalitetan vatromet?

Kada planirate dobru zabavu na otvorenom, verovatno ćete poželeti da svoj dan učinite još glamuroznijim i zabavnijim. Vatrometi su odličan rekvizit koji jedan običan događaj može učiniti spektakularnim. Ali, vatromet nije igračka iako služi za zabavu i potrebno je malo znanja i par dobrih saveta kako bi kupili kvalitetan, ali pre svega bezbedan vatromet.

Važno je da znate da cena nije odlučujući faktor prilikom kupovine vatrometa jer je od velike važnosti da sam vatromet bude odličnog kvaliteta i bezbedan za upotrebu. Svedoci smo mnogobrojnih nezgoda, sa teškim fizičkim posledicama od upotrebe pirotehnike lošeg kvaliteta, pre svega petardi i druge pirotehnike, koja se mahom prodaje na ulici od strane neproverenih prodavaca. Ovakva kupovina može biti veoma opasna ukoliko na prvom mestu ne znate šta kupujete, a na drugom mestu ne znate kako se to na pravilan način koristi.

Većina ljudi ima poteškoća da prepozna kvalitetan vatromet i  ne zna koji su to sve parametri koji razlikuju kvalitetan vatromet od nekvalitetnog i nebezbednog vatrometa.

Na prvom mestu, sam izgled vatrometa puno govori o kvalitetu vatrometa. Vatromet koji je lošeg kvaliteta ima labavo vezane granate i minobacače. Njegov kompletni vizuelni izgled ne uliva mnogo poverenja. Na drugom mestu, primetićete da je fitilj suviše kratak i labavo postavljen što može dovesti do toga da do ekspozije dođe mnogo ranije nego što je predviđeno, a to može dovesti do toga da vatromet eksplodira pre vremena dok se još nalazite u blizini i to može dovesti do velikih nezgoda i povreda.

Kvalitetan vatromet ima više slojeva zaštite, a svi elementi su dobro pričvršćeni i povezani. Pirotehnika nije za igranje i potrebno je da njom rukuje osoba koja je obučena za to. Određene vrste pirotehnike zahtevaju da njom upravlja profesionalno obučeno lice, dok druge vrste pirotehnike mogu korstiti svi, uz određenu obuku koju možete dobiti od prodavca.

Posebno je važno da nikada ne ostavljate decu samu sa vatrometom bez nadzora starijih lica, a najbezbednije je da samo odrasle osobe rukuju pirotehnikom bilo koje vrste.

Ukoliko ste se već odlučili za kupovinu vatrometa i druge pirotehnike, najbolje je da pronađete specijalizovanu prodavnicu za prodaju pirotehnike, a da sa druge strane izbegnete ulične prodavce čija ponuda deluje sumnjivo i nekvalitetno.

Iako je cena pirotehnike kod uličnih prodavaca manja, neka vas to ne ohrabri da je tamo i kupite, jer sigurno ne želite da upropastite svoj rođendan ili venčanje lošim i nebezbednim izborom pirotehnike.

U slučaju da se pitate koliko košta vatromet, cena se kreće u rasponu  od 1.500 rsd za najjednostavnije opcije do 20.000 rsd za velike vatromete sa dodatnim efektima i produženim trajanjem.

Kada planirate poseban dan, a vatromet ga bez razmišljanja čini veličanstvenim, potrudite se da svaki detalj bude savršeno isplaniran, kako bi bez straha uživali u svom danu.

Firme povezane sa tekstom

Pirotehnika vatromet Beograd

Najkompletnija ponuda pirotehnike za vaše venčanje, event, rođendan ili korporativnu žurku u Beogradu ili putem online shopa
Pročitaj više

Glavna 18
Zemun, Beograd
Idi na vrh strane