Pirelli gume ne trebaju neku posebnu najavu. Zaista nije svejedno kakve gume imate na svom mezimcu. Stručnjaci savetuju da kod kupovine pneumatika ne bi trebalo štedeti, pošto oni direktno utiču na bezbednost u vožnji, kao i komfor koji ostvarujete.

Letnje Pirelli gume

Pročitaj više

Izaberite neku od vulkanizerskih radnji gde mozete kupiti PIRELLI GUME

Beograd

Auto gume - Mutata Auto Bulevar
Auto gume - Mutata Auto Bulevar
Bulevar kralja Aleksandra 501
Zvezdara Pozovi

Mutata Auto Bulevar se bavi prodajom guma za sve tipove vozila (putnička, teretna i građevinska). U ponudi ćete naći gume najboljih svetskih proizvođača: Michelin, Dunlop, Goodyear, Tigar, Lassa, Sava, Riken, Hankook, Pirelli, StarFire, Cordi...
Pročitaj više

Auto gume Panter
Auto gume Panter
Darvinova 23a
Voždovac Pozovi

Auto centar Panter pruža Vam kompletne vulkanizerske usluge veoma kvalitetno. Radimo sa auto gumama 20. Stručnost i profesionalizam su naše glavne odlike....
Pročitaj više

Pneumaster
Pneumaster
Zrenjaninski put 120/7 Pozovi

Pneumaster d.o.o je uvoznik i prodavac auto guma i opreme poznatih svetskih proizvođača: Nokian, Kumho, Bridgestone, Dunlop, Firestone, Goodyear, Kleber, Michelin, Pirelli, Sava, Tigar, Kormoran, AutoSock, WSP...
Pročitaj više

Pirelli gume ne trebaju neku posebnu najavu. Zaista nije svejedno kakve gume imate na svom mezimcu. Stručnjaci savetuju da kod kupovine pneumatika ne bi trebalo štedeti, pošto oni direktno utiču na bezbednost u vožnji, kao i komfor koji ostvarujete.

Letnje Pirelli gume

Postoje i takozvane gume za sve sezone (all season), ali je potrebno da znate da one ne mogu imati iste performanse kao prava zimska guma. Sa druge strane, letnje gume su tako izrađene da se odlično ponašaju kada vozite po užarenom asfaltu, dok bi se zimske gume u tim uslovima „ispekle“, „oćelavile“ i ne bi više bile sposobne za sledeću sezonu.

Zimske Pirelli gume

Iz svega što smo naveli sledi da je potrebno prilagoditi pneumatike godišnjem dobu. Samo na taj način će biti očuvane dobre karakteristike i produžen njihov životni vek. Zvuči možda nelogično, ali samo na prvi pogled, da kupovinom skupljih pneumatika, vi zapravo štedite, kada se pogleda dugoročno, jer nećete morati uskoro da ponovo menjate gume.

Pirelli gume od 13’

Da se nadovežemo na priču šta se sve dešava kada vozači žele da uštede, pa voze sa zimskim gumama po vrelom asfaltu. Jasno je da između letnjih i zimskih pneumatika nije jedina razlika u dubini i vrsti šare, već u materijalu od koga su izrađeni. Tako su letnje gume sačinjene od takve mešavine koja će se na hladnoći stvrdnuti. Pri tome će veoma loše kočiti i skretati, čak i ako je kolovoz sasvim suv.

Pirelli gume od 14’

Zimske gume, karakteriše mekša smeša, koja se pri vožnji preko leta, usled zagrejanosti asfalta, još više razmekša. Na taj način, one ne mogu da „drže put“, kao što to mogu letnje gume. Zimski pneumatici pružaju veći otpor kotrljanju, a tokom leta to još više dolazi do izražaja.

Pirelli gume od 15’

Spomenimo i jednu veoma bitnu stavku, a to je pritisak u gumama. Da bi vožnja bila bezbedna, auto mora biti tehnički ispravan. Gume koje su propisno napumpane predstavljaju jedan od bitnih elemenata od kojih zavisi vaša sigurnost. Pritisak u gumama se mora podesiti na preporučeni pritisak proizvođača, i to se obavlja kada su gume hladne, odnosno, kada je spoljna temperatura oko plus dvadeset stepeni. Ovu uslugu je najbolje zatražiti od vulkanizera.

Pirelli gume od 16’

Kada već spominjemo vulkanizere, još jedna korisna usluga koju možete da iskoristite, jeste čuvanje pneumatika van sezone. Vozači često nemaju mesta gde da odlože gume, a one ipak moraju da se čuvaju po određenim pravilima.Na primer, gume bez felni nećete slagati jednu na drugu, ili one sa felnama ne mogu da se čuvaju vertikalno. Takođe, gume bez felni moraju da se rotiraju par puta mesečno, kako se ne bi deformisale.

Pirelli gume od 17’

Sve što smo iznad pobrojali, su te “male tajne velikih majstora“, a kojima je isti cilj – da produže vek vašim pneumaticima, što odlaže ponovnu kupovinu. Ali, baš u tom smislu, kada se odlučite za nabavku, odaberite najbolje, a to su Pirelli gume.

Pirelli gume od 18’

Na kraju, istaći ćemo da ste i po zakonu obavezni da koristite zimsku opremu, u periodu od novembra do aprila, u uslovima kada je na putu sneg, led ili poledica. Ako je vaše vozilo bez zimskih guma, možete platiti ogromne kazne, a ukoliko uzrokujete štetu, materijalnu ili nematerijalnu, sav teret nadoknade pada na vas, jer osiguranje nije dužno da isplati novac.

Pirelli gume – cena:

Na cenu Pirelli guma utiču karakteristike samog pneumatika, kao i širina, visina i prečnik gume. Takođe, bitno je i za koju sezonu je guma namenjena. Tako za letnje Pirelli gume trebalo bi izdvojiti od 10500 din. do 53300 dinara. Za zimske gume, potrebno je platiti između 8135 din. i 72000 dinara. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Uros Filipovic
  23.10.2018 10:48

  Pirelli gume su u svakom slucaju porfesionalne gume u koje mozete da imate poverenje da vas nikada nece izneveriti na putu.

  Filip Milutinovic
  14.09.2017 07:43

  Pirelli gume jesu na nasem trzistu jedne od najboljih guma ali je problem u tome sto nisu ni malo jeftine. Mada, problem je u tome sto takve pireli gume sigurno da mogu da opravdaju kvalitet ali je pitanje zapravo koliko detaljno.

  Jovana Milinkovic
  05.05.2017 11:15

  Ukoliko pricamo o kvalitetnim gumama, onda su one u svakom slucaju pravo resenje za vas.

  Mihajlo Nastasovic
  21.04.2017 01:44

  Po pravilu su ovo gume vrhunskog kvlaiteta. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Lea Stankovic
  07.04.2017 01:43

  Licno smatram da su ovo gume koje su vrhunskog kvaliteta ali pri tome nisu ni toliko skupo. Secate se samo koliko su dugi niz godina bile sponzor Interu.

  Todor Markovic
  23.03.2017 07:34

  Po meni su ovo gume koje su zaista i vise nego dobrog kvaliteta. Sve drugo je po meni samo cisto gubljenje vremena.

  Simona Vucinic
  09.03.2017 09:14

  Licno imama veoma dobro iskustvo sa ovim gumama. Od njih ne postoji nista bolje.

  Janko Zivanovic
  05.03.2017 03:07

  Sto se ovih guma tie, kvaltiet je i vise nego vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

  Marta Dencevic
  04.03.2017 04:04

  Zaista od ovih guma ne postoji nista bolje. Sve ostalo je gubljenje vremena.

  Petar Jankovic
  14.02.2017 02:13

  ovo su pre svega gume vrhunskgo kvaltieta. Ako se vec za njih odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

  Ljubinka Sreckovic
  01.02.2017 07:55

  Ako vec imate dovoljno novca, onda bisteu svakom slucaju trebali da imate na raspolaganju za svoj auto i 4 dobre Pirelli gume.

  Ivan Stojanovic
  18.01.2017 10:34

  Mogu samo da kazem da je sto se tice ovih guma, najvazije da se opredelite za kvalitet. Nista drugo sem toga ipak vise nije vazno.

  Nikolina Pantelic
  29.12.2016 08:54

  jeste da su ovo gume koje nesto vise kostaju ali se zato ako mene pitate, isplate bukvalno svaki dinar.

  Marko Petrovic
  13.12.2016 08:09

  Ovo su sigurno jedne od kvalitetnijih guma. Pri tome, su to gume u ciji kvalitet mozete u punoj meri da se uverite. Ukoliko to budete uradili sigurno se necete pokajati.

  Jana Stankovic
  25.11.2016 07:28

  Po pitanju guma od proizvodjaca Pireli, najbolje je da posetite radnu reno centar i vise se nista po tom pitanju necete poakajati.

  Biljana Brankovic
  08.11.2016 10:45

  Ukoliko su vam potrebne kvalitetne Pireli gume, onda je definitivno najbolje da posetite BBS gumu. To je definiitnvo mesto u koje samim tim mozete da imate puno poverenje.

  Dusan Markovic
  16.09.2016 10:11

  Pirelli gume su u svakom slucaju porfesionalne gume u koje mozete da imate poverenje da vas nikada nece izneveriti na putu.