Dodaj firmu

Čuli ste za pinjate, ali ne znate tačno o čemu se radi? Kada je u pitanju pinjata, reč je o svetskom trendu, koji je došao na naše prostore i to je zapravo igračka napravljena od papirne smese, koja je dekorisana ukrasnim papirom, a ispunjena konfetama ili slatkišima.

Ukoliko nastavite da nas čitate, saznaćete razne korisne i zanimljive informacije vezane za pinjatu, pa da krenemo!

Šta je pinjata?

Pinjata je pogodna za razne prilike, kao što su rođendani, Uskrs, ili čak i Božić... Uglavnom, susrešćemo se sa njima kada je neko slavlje u pitanju, jer su pinjate pre svega sjajan ukras, i nude odličnu zabavu.

Pri izradi se koristi tehnika papir maše, dok se ukrašavanje radi posebnim papirom namenjenim za to. Poenta je u tome da se pinjata razbije tokom slavlja, i to se radi ukrašenim štapom, nakon čega iz nje ispadaju konfete, slatkiši, bombone... – dakle ceo sadržaj koji se nalazi unutra.

Pinjate

Verovatno već pogađate – najpopularnije pinjate su one koje imaju oblik nekog lika iz crtanog filma koga deca posebno obožavaju, ali takođe su zastupljene i one u obliku srca, kugle ili svakog drugog oblika koji će se deci dopasti.

Najbolja stvar kod pinjata je to što je za njen oblik i sadržaj koji će biti unutra, granica samo vaša mašta i ništa više! Dakle, naručite pinjate prema svojim željama i obradujte mališane!

Pinjate za decu

Evo malo istorije o tome kako je pinjata dospela na tlo Evrope – čuveni Marko Polo je iz Kine pinjatu doneo kod nas, međutim, tracicija pinjate se više vezuje za Meksiko. Na kraju, kada kažete – pinjata – prva asocijacija vam i jeste Meksiko, zar ne?

Sada se postavlja pitanje kako se igraju deca sa pinjatom, pošto smo već napisali da je poenta da se ona razbije i da iz nje ispadne sladak i veseo sadržaj – bombone, slatkiši i konfete...

Kada se pinjata lepo napravi onda ona mora da ima kanap, uz pomoć koga će se pričvrstiti da visi sa plafona, ili sa nekog drugog mesta koje se nalazi na visini. Deca se poređaju od najnižeg do najvišeg i redom počinju da je udaraju, s tim da prvo kreće najniže dete. Da bi igra bila zaniljivija, a ako su mališani stariji, tada im se može staviti povez na oči, pa će udarati pinjatu na slepo. Međutim, ovde morate da povedete računa o tome da okruženje bude sigurno, kako neko drugo dete ne bi dobilo udarac štapom.

Šalu na stranu, pogađate, pobednik ove neobične igre je onaj kome će pinjata pući, što izaziva sveopšte oduševljenje dece! Tada na sve strane lete konfete i gomila slatkiša koja se nalazi unutar pinjate!

Pinjata za poklon

Ako želite da budete originalni i da pokažete da pratite svetske trendove, onda je prava stvar da pinjatu kupite nekome na poklon, i da oduševite najmlađe. Pinjatu nije tako teško napraviti, ali je ipak bolje da je kupite već gotovu, jer ste onda sigurni da nema greške.

Cena pinjata:

Cena zavisi od vrste pinjate, dakle od oblika i od toga šta se nalazi unutra, pa se kreće u proseku od 1900 din. do 3500 dinara i naviše, po želji.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene na ovoj stranici.

Idi na vrh strane