Pikado

0.0 | 0 ocena
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Pikado
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Pikado

Možda želite jedan novi vid zabave i relaksacije, pa planirate da počnete da igrate pikado, ali ne znate osnovne tehnike igranja? Na pravom ste mestu da saznate osnovne informacije kako biste postali dobar igrač.

 

Igranje pikada

Da bi se postiglo dobro bacanje, najvažnije je zauzeti pravilan stav. Dešnjaci obično istupe napred desnom nogom, a levoruki ljudi levom. Iskusni igrači postavljaju stopalo paralelno sa crtom bacanja ili pod uglom od oko 45 stepeni. Druga noga je postavljena tako da daje apsolutnu stabilnost dok se telo blago naginje ka napred a u cilju približavanja pikadu.

Obe noge sve vreme moraju biti na podlozi, jer bilo kakvo skakanje donosi neizvesnost kod izbačaja pa to treba izbegavati. Ako tek počinjete da igrate pikado i niste zadovoljni svojim stavom, pokušajte da posmatrate profesionalce i da ih kopirate.

Kako se drži strelica kod pikada?

Stav kod bacanja možete da usvojite od vrhunskih igrača, dok to kako ćete držati strelicu ne možete od njih kopirati. Držanje strelice je prirodno, kao što ste kao mali naučili da držite olovku, na primer. 

Držanje se automatski prilagođava dužini tela strelice. Ako se koriste duže strelice, obično je potrebno više prstiju, da biste postigli stabilno, ravno bacanje. 

Ipak, bez obzira koliko prstiju hvata strelicu, pikado je zapravo igra dva prsta. To bi značilo da su kod bacanja kažiprst i palac odlučujući. Samo držanje strelice ne sme biti čvrsto da nakon izbačaja ona ostavi tragove na vašim prstima. Sa druge strane, ne smete strelicu držati labavo jer će bacanje biti nestabilno. Ako to učinite, strelica će se lelujati u letu, ili će se zabiti u ploču pod različitim uglovima.

Pikado klub

U pikado klubu, osim što ćete naučiti pravilno da igrate, sjajno ćete se zabaviti i osloboditi stresa. Naučićete mnogo novih stvari, kao što je, na primer, koliko je oko značajno kod ove igre. Potrebno je odrediti koje je oko dominantno, levo ili desno. Ako nema jasnog rezultata kod ovog određivanja, može se ciljati na oba oka. 

 

 

Neki vrhunski igrači se prilikom ciljanja oslanjaju isključivo na svoj ritam, pa možete tako raditi i vi. 

Kada govorimo o izbačaju, svako bacanje možemo podeliti na nekoliko delova a to su: ciljanje, povratni pokret, ubrzanje, izbačaj, završetak pokreta nakon izbačaja. 

Sve što smo naveli je jednako bitno da bi vaša strelica tačno pogodila u željeni cilj. Ako redovno posećujete pikado klub i vežbate, vremenom će vaše bacanje postati automatsko, odnosno uvek će biti isto.

Naravno da kod ove igre psiha ima važnu ulogu, pa ako ste loše raspoloženi ili nervozni, to će sasvim sigurno samo smetati kada ciljate željenu tačku. Morate biti maksimalno koncentrisani pri samom trenutku ciljanja, na taj način što ćete doživljaj i opažanje okoline svesti na minimum. Neka za vas, u tom trenutku, postoji samo strelica i tabla u koju gađate. 

Nemojte razmišljati o muzici koja se čuje, svom protivniku, ljudima koji posmatraju, niti misliti na rezultat.

Interesantno je znati da strelice ka svom cilju ne lete pravolinijski nego u luku. To ćete najbolje videti na usporenim snimcima bacanja profesionalaca. Koristite pravilno sve elemente igre: oči, rame, nadlakticu i lakat, zglob, ruku, strelicu i željeni cilj, tako što ćete ih sve prebaciti u jednu zamišljenu vertikalnu ravan. 

Vremenom ćete savladati sve tajne igranja pikada, postajaćete sve bolji i bolji, pa će odlasci sa društvom u pikado klub i nadmetanje postati sastavni deo vašeg života, što će sve pozitivno uticati na vaše raspoloženje.

Pikado – cena partija:

Cene se kreću od 250 do 600 dinara za dvadeset partija za jednog igrača ili deset partija za dva igrača, sedam partija za tri igrača, pet partija za četiri igrača. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate pikado klubove ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

28.11.2018
Snezana Aleksic

Pikado moze da bude veoma zanimljiva igra, naravno ukoliko neko ima ruku za nju. Mada, uvek sam se pitala kada gledam one turnire na televiziji na koji nacin pijani Englezi pogode metu u sam centar.

29.08.2017
Jovana Milinkovic

Pikado nije nesto sto je previse jeftino da se igra u nekom od bowling centara u Beogradu. Pri tome, veoma je vazno a to je mozda i najvaznije, da pronadjete neko pravo drustvo koje ce takodje moci da uziva u pikadu na isti nacin kao i vi.

16.05.2017
Milen Jovanovic

Najvaznije od svega je to da on moze da se igra zaista bez nesto previse problema i preterno puno novca.

28.04.2017
Lea Stankovic

Sto se mene licno tice, on moze da se uradi bez nekih vecih problema i sigurno se na kraju kad tad isplati.

18.04.2017
Filip Milutinovic

Po rpavilu, sto se pikada tice, kvlaitet je sigurno nesto do cega cete pre ili kasnije doci.

31.03.2017
Simona Vucinic

Po meni je pikado zaisat nesto sto je i vise nego posebno. Kvalitet ipak tu treba da bude na prvom mestu.

16.03.2017
Mihajlo Nastasovic

Za pikado pre svega treba imati dobro uslove i dobre zivce.

24.02.2017
Marta Dencevic

nema sta, koliko mi je samo poznato, pikado je odlicna aktivnost, kao oblik druzenja a sve drugo je mnogo manje vazno

08.02.2017
Todor Markovic

Koliko mi je poznato, pikado pre svega sluzi za smirivanje zivaca. Samo u suprotom slucaju moze da posluzi nekim drugim stvarima.

30.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Generalnog sam misljenja da je sto se pikada tice, najbolje resenje da se odlucite za kvlaitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

11.01.2017
Janko Zivanovic

Pikado je odlicna aktivnost a pri tome je odlican za smirivanje zivaca. Samo treba da izdvojite manju sumu novca i da uzivate.

21.12.2016
Nikolina Pantelic

Moje licno misljenje je da je pikado odlicna igra za ljude koji imaju nesto slabije zivce, kako bi lakse mogli da e nauce samokontroli i disciplini.

05.12.2016
Petar Jankovic

Pikado je definitivno aktivnost za okju je potrebno da posedujete velike zivce. Takodje, ipak i ruka koliko - toliko mora da vam bude precizna.

18.11.2016
Jana Stankovic

Pikado je po meni jedna veoma lepa razonoda. Zato se cesto odlucim da posetim sa drugaricama Zabas bowling centar posto tamo bas uzivamo.

28.10.2016
Marko Petrovic

Samo ne znam na koji nacin bacas pikada kada si nervozan i ruka ti se trese. Sigurno onda mozda pokusavas da pogodis nekog komsiju.

07.09.2016
Dusan Markovic

Jednostavno, pikado nije za svakoga. Kako biste mogli da igrate pikado, morate da budete veoma precizni i smireni. Zbog toga cesto i sam volim da igram pikado kada sam nesto nervozan pa zelim da se smirim.

01.08.2016
Biljana Brankovic

Pikado moze da bude veoma zanimljiva igra, naravno ukoliko neko ima ruku za nju. Mada, uvek sam se pitala kada gledam one turnire na televiziji na koji nacin pijani Englezi pogode metu u sam centar.

01.07.2016
Ivan Stojanovic

Obicno dobro gadjam pikada, naravno dok malo ne popijem. Posle toga vise podsecam na pijanog Britanca neko sto ostavljam utisak neke ozbiljnosti. Cene se obicno krecu od 300-500 dinara.