Razlika između obične i premium hrane za vašeg psa

Baš kao i ljudskim bićima, psima je takođe potrebna pravilna ishrana za rast i razvoj. Ishrana igra presudnu ulogu u izgradnji njihovog tela.

Kako da zubi vašeg hrčka ostanu zdravi?

Evo jedne zabavne činjenice za vlasnike hrčaka: da li ste se ikada zapitali odakle potiče reč "glodar"? Zapravo je izvedena od latinske reči "rodere", što znači "glodati".

Šta bi trebalo da uradite pre nego što udomite novog ljubimca?

Kućni ljubimci mogu doneti toliko sreće. Mogu da vas nasmeju i uteše kada ste neraspoloženi i bolesni. I uvek su u za vas, bez obzira na sve.

Zašto mačke puno spavaju?

Kada ste prvi put vlasnik mačke, normalno je da se pitate koliko dugo vaša mačka spava svaki dan. Ovo su neke normaln pojave kada su mačke u pitanju koje će vam pomoći da prepoznate neke od njenih navika.

Kako izmeriti psa kada odlučite da mu kupite odelo, povodac i drugu opremu?

Sa početkom proleća, planirate da svom psu kupite novu opremu – džemper ili k mantil, novi povodac i kragnu ili možda pojas za spasavanje za čamce i plivanje.

Da li da dajete poslastice svom hrčku? Budite oprezni!

Briga o hrčcima za kućne ljubimce je jeftina, mada vlasnici moraju da budu oprezni kada paze na njihovu ishranu i blagostanje.

Znaci koji pokazuju da vašeg psa nešto boli

Za razliku od nas ljudi, kućni ljubimci nisu uvek glasni kada ih nešto boli. Najčešće je teško čak i shvatiti da su pod bolovima. Ako ste dovoljno pažljivi, životinje pokazuju očigledne znake da ih boli.

Da li ste i vi među onima koji misle da su hrčci biljojedi?

Hrčci koji se čuvaju kao kućni ljubimci održavaju svoje dobro stanje jedući komercijalnu hranu za hrčke, semenke, voće i povrće koje je bogato hranljivim materijama poput kalcijuma i folata.

Vodič za kupovinu najboljeg nameštaja za mačke

Kao neko ko poseduje mačku po prvi put, potrebno je da razmotrite mnoge stvari dok pravite prave uslove za mačku. Biti vlasnik mačke znači da treba da se prilagodite i budete odgovorniji za potrebu novog člana u kući.

Da li su papagaji dobar izbor za kućnog ljubimca za vašeg mališana?

Svim roditeljima je poznata sledeća scena: Vaše dete vidi film, crtani film, fotografiju ili televizijski specijal koji prikazuje prelepog papagaja koji govori i odjednom, izgleda kao da je dete poludelo za pticama.

Da li da kupite zmiju kao kućnog ljubimca i kako da ostanete bezbedni?

Da li razmišljate da kupite zmiju? Prvo – nikada nije u redu kupiti ili prodati drugo živo biće. Jedno je usvojiti životinju beskućnika koja zavisi od ljudi, ali to obično nije slučaj sa zmijama.

Izaberite prave ribice za vaš akvarijum

Većina ljubitelja akvaristike i onih koji po prvi put kupuju svoj savršeni akvarijum je preplavljena velikim brojem uslova prilikom postavljanja novog akvarijuma.