Peskiranje metala se drugačije naziva i peskarenje, i to je postupak mehaničke obrade kojom se ćestice abrazivnog materijala velikom brzinom i pod veoma jakim pritiskom nanose na površinu tretiranog objekta.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde možete raditi PESKIRANJE METALA

Beograd

Galapagos plastifikacija metala i boje za plastifikaciju
Narodnih heroja 33/19
Novi Beograd Pozovi

Obojite Vaš svet vrhunskim bojama za plastifikaciju metala Galapagos. U našoj ponudi nalaze se osnovne boje po RAL karti, ali i veliki izbor specijalnih efekata različitih struktura. Takođe, vršimo uslužno plastificiranje metala, poput inoksa...
Pročitaj više

Plastificiranje metala Plastamen
Dragoslava Srejovića 65
Palilula Pozovi

Aparat za plastifikaciju metala, povećajte svoju produktivnost u radu jednostavni, pouzdani i efikasni. Servis, održavanje, garancija. ...
Pročitaj više

Pre 6 h poslednji put pozvana firma

Peskiranje metala se drugačije naziva i peskarenje, i to je postupak mehaničke obrade kojom se ćestice abrazivnog materijala velikom brzinom i pod veoma jakim pritiskom nanose na površinu tretiranog objekta.

Usluga peskiranja metala

Komprimovani vazduh ili centrifugalni točkovi koriste se u mašinama za peskiranje i to kao sredstvo postizanja pritiska za dobijanje ubrzanja abrazivnog medijuma ili za dobijanje kinetičke energije.

Kada govorimo o procesu peskiranja metala, reči ćemo da postoji nekoliko tipova postupaka. Kada je reč o materijalima, oni mogu da budu abrazivni, manje ili više. Na primer, najabrazivniji je pesak, kao i metalne čestice; srednje abrazivno je staklo, dok je najmanje abrazivno tretiranje određenih površina industrijskom sodom.

Pored abrazivnih, postoje i neabrazivni medijumi, i to je led ili suvi led. Oni se koriste za čišćenje površina od čestica koje su preostale nakon obrade abrazivnim sredstvima.

Peskiranje svih vrsta metala

Preduzeća koja se bave peskiranjem metala, mogu da ponude usluge peskiranja svih vrsta metalnih površina. U tom smislu, rade se železnički prelazi, industrijska postrojenja, mostovi, ograde pored puta i metalni odbojnici, ali i dalekovodi, industrijske mašine i tankeri...

Takođe, peskirati se mogu i radijatori, automobilske i kamionske felne, što bi značilo da se usluga peskiranja metala odnosi i na manje metalne površine.

Peskarenje granulatom je zapravo peskarenje peskom, a upotrebljava se u sklopu antikorozivne zašitite i završnih radova u građevinarstvu. Slobodno se može kazati da je postupak peskiranja idealan za pripremanje površina pre nego što se nanesu zaštitni premazi.

Efekti koji se postižu su odlični. Abraziv će stvoriti mikrolizije, uz pomoć kojih se uklanjaju korodirani slojevi, kao i skoro sve površinske nečistoće. To može da bude i boja, kao i druge supstance koje su nepoželjne.

Za peskiranje se isto tako kaže da je nezamenljiv postupak kod antikorozivne zaštite, pa tako, na primer, svi elementi jedne čelične konstrukcije moraju da budu zaštićeni na ovaj način.

Jedna relativno nova tehnologija je i peskiranje industrijskom sodom. Ovaj način mnogi stručnjaci smatraju kao neabrazivan. Metod peskiranja sodom zahteva upotrebu posebno prilagođenih aparata za obavljanje peskiranja pod pritiskom.

Soda bikarbona je specijalno granulirana, i koristi se da pod visokim pritiskom da otkloni sve nečistoće ili da izravna određenu površinu. Interesantno je da se čestice sode raspadaju pri sudaru sa površinom na koju se nanose, pa se zbog toga soda smatra manje abrazivnom od granulata.

Peskiranje metala – cena:

Cena peskiranja metala se određuje za konkretan slučaj, pa stoga je najbolje da se direktno obratite firmama koje se nalaze na stranici koju upravo čitate. Uglavnom, na cenu najviše utiče površina metala koju je potrebno peskirati.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na ovoj stranici.

Ostavite komentar
Ocenite tekst