Kada čujemo da neko ima persijski tepih u kući, odmah pomislimo da se radi o imućnom domaćinstvu. Jer, ovakav tepih je sinonim za raskoš, bogatstvo, luksuz, ali i ukus i stil u opremanju prostora.

persijski tepisi

 

Persijski tepisi za dnevnu sobu

Persijski tepih zapravo znači ručno rađene iranske tepihe. Oni se proizvode vekovima unazad, i smatraju se remek delima, ali takođe i veoma dobrom investicijom. Razlog leži u tome da persijski tepih ima i svoju sentimentalnu vrednost, jer se prenosi iz generacije u generaciju usled svog kvaliteta, tokom čega postaje sve bolji i bolji, ne gubeći ništa od svoje lepote, čak naprotiv.

Spomenimo i druge zemlje koje izrađuju odlične tepihe, kao što su Kina, Pakistan, Turska, Indija i ostale, ali kada kažemo persijski tepih, pri tome mislimo na tepih izrađen u Iranu i to ručno, zbog čega se znatno povećava njegova vrednost.

Ako odaberete ovakvo umetničko delo za svoju dnevnu sobu, najpre ćete vi sami uživati u lepoti koju tepih pruža, a i svi vaši gosti će imati samo reči hvale i biće iskreno oduševljeni onim što vide u vašem domu.

Persijski tepisi za spavaću sobu

Da bi se izradio pravi persijski tepih, koristi se samo prirodna vuna koja je prirodne boje. Interesantno je da zbog geografskog položaja Irana kao i klime, ovce daju najkvalitetniju vunu u celom svetu za izradu tepiha. Ovaj podatak se može smatrati kao objašnjenje zbog čega su upravo persijski tepisi vekovima unazad sinonim za dugotrajnost i vrhunski kvalitet.

Ako želite da u svojoj spavaćoj sobi imate tepih koga su tkali individualni tkači, tada se odlučite za persijski tepih. Ovakva umetnička dela krasi unikatnost i posebnost, pa se svaki tepih razlikuje od onog drugog.

Persijski tepisi prodaja

Ponekad je veoma teško platiti previsoku cenu pravog persijskog tepiha, koji je ručno rađen, pa se možemo odlučiti i za varijante tepiha koji su proizvedene u fabrikama. Njihove cene su niže, ali takođe ćemo dobiti izuzetan kvalitet.

persijski tepisi cena

 

Saloni tepiha imaju veoma lepo osmišljene web prezentacije, u okviru kojih su predstavljeni persijski tepisi, i to najpre slikom, a potom i kratkim tekstualnim opisom. Na taj način se možete upoznati sa osnovnim karakteristikama tepiha, kao što je njegova veličina, u kojim bojama i dezenima je dostupan i slično.

Poručivanje se obavlja veoma jednostavno, a plaćanje je putem e-bankinga, u najbližoj banci ili pošti ili pouzećem, kada persijski tepih stigne na vašu adresu.

Persijski tepisi cena

Persijski tepisi spadaju u skupocene elemente za domaćinstvo, tako da se njihova cena kreće od 190 000 din. sve do čak 2 300 000 dinara. Na cenu tepiha utiče veličina, ručno tkanje, bojenje, kao i gustina.

Persijski tepisi iskustva

Kashan je naziv jedne vrste poznatih persijskih tepiha. Ubrajaju se u najbolje orijentalne tepihe i odlikuje ih izuzetno dug životni vek. Kao što smo naveli, izrađuju se ručno, sa velikim brojem čvorića po jednom kvadratnom metru. Dizajn tepiha može da se razlikuje od klasičnih medaljona, preko lovačkih scena, do prelepo čvorovanih ljubavnih priča.

Prilikom bojenja persijskih tepiha, koriste se prirodne biljne boje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone tepiha koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Persijski tepisi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

06.08.2018
Zeljana Jeremic

Persijski tepisi su zaista posebna vrsta tepiha. Veoma kvalitetne i povoljne persijske tepihe mozete kupiti u prodavnici global tepisi.

15.05.2017
Janko Zivanovic

Sto se ovih tepiha tice, samo treba da znate da je kvalitet nesto do cega cete sigurno moci pre ili kasnije sigurno da dodjete.

26.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Po pravilu, sto se persijskih tepiha tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da se odlucite za kvalitet. Druge stavri i nisu bas vazne.

13.04.2017
Petar Jankovic

Po meni, ako postoje neki tepisi koji su bolji od drugih, onda su to svakako persijski tepisi.

30.03.2017
Nikolina Pantelic

Koliko mi se samo cini, ovi tepisi jesu malo tezi mozda za odrzavanje ali su zato veoma lepi.

15.03.2017
Ivan Stojanovic

Sto se tice ovih tepiha, kvalitet je nesto sot svima pre ili kasnije mora da bode oci. Sve drugo je po meni cisto gubljnje vremena.

23.02.2017
Jana Stankovic

Nema sta, meni je licno persijski tepih pravi tepi i od njega nema nista bolje.

07.02.2017
Marko Petrovic

Sto se tice persijskih tepiha, odmah treba da znate da je veoma bitno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

27.01.2017
Biljana Brankovic

Po meni su persijski tepisi uvek bili onako skupi. Bas iz tog razloga i dalje koliko mi se samo cini imaju i dalje veoma skupu i jaku cenu.

10.01.2017
Dusan Markovic

Ovo su ipak posebni tepisi. Mada, nekako mi se cini da su oni sve vise onako izbledeli iz mode.