Persijski tepisi su jako popularni. Kada čujemo da neko ima persijski tepih u kući, odmah pomislimo da se radi o imućnom domaćinstvu. Jer, ovakav tepih je sinonim za raskoš, bogatstvo, luksuz, ali i ukus i stil u opremanju prostora.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za PERSIJSKE TEPIHE

Beograd

Tepih mix
Tepih mix
Pozovi

Tepih Mix je online salon tepiha dostupan u celoj Srbiji, nastao u gradu Nišu, sa najdužom tradicijom. U ponudi su tepisi i staze različitih vrsta, izuzetno kvalitetni i sa najboljim odnosom cene i kvaliteta....
Pročitaj više

Global tepisi
Global tepisi
Ratarski Put 33a
Zemun Pozovi

Global tepisi po prvi put u Srbiji nudi najveći izbor persijskih i orijentalnih tepiha iz Irana, Indije, Pakistana, Nepala. U našoj ponudi nalazi se preko 5.000 tepiha visokog kvaliteta koje nabavljamo direktno od proizvođača sa dugogodišnj...
Pročitaj više

Persijski tepisi su jako popularni. Kada čujemo da neko ima persijski tepih u kući, odmah pomislimo da se radi o imućnom domaćinstvu. Jer, ovakav tepih je sinonim za raskoš, bogatstvo, luksuz, ali i ukus i stil u opremanju prostora.

Persijski tepisi za dnevnu sobu

Persijski tepih zapravo znači ručno rađene iranske tepihe. Oni se proizvode vekovima unazad, i smatraju se remek delima, ali takođe i veoma dobrom investicijom. Razlog leži u tome da persijski tepih ima i svoju sentimentalnu vrednost, jer se prenosi iz generacije u generaciju usled svog kvaliteta, tokom čega postaje sve bolji i bolji, ne gubeći ništa od svoje lepote, čak naprotiv.

Spomenimo i druge zemlje koje izrađuju odlične tepihe, kao što su Kina, Pakistan, Turska, Indija i ostale, ali kada kažemo persijski tepih, pri tome mislimo na tepih izrađen u Iranu i to ručno, zbog čega se znatno povećava njegova vrednost.

Ako odaberete ovakvo umetničko delo za svoju dnevnu sobu, najpre ćete vi sami uživati u lepoti koju tepih pruža, a i svi vaši gosti će imati samo reči hvale i biće iskreno oduševljeni onim što vide u vašem domu.

Persijski tepisi za spavaću sobu

Da bi se izradio pravi persijski tepih, koristi se samo prirodna vuna koja je prirodne boje. Interesantno je da zbog geografskog položaja Irana kao i klime, ovce daju najkvalitetniju vunu u celom svetu za izradu tepiha. Ovaj podatak se može smatrati kao objašnjenje zbog čega su upravo persijski tepisi vekovima unazad sinonim za dugotrajnost i vrhunski kvalitet.

Ako želite da u svojoj spavaćoj sobi imate tepih koga su tkali individualni tkači, tada se odlučite za persijski tepih. Ovakva umetnička dela krasi unikatnost i posebnost, pa se svaki tepih razlikuje od onog drugog.

Persijski tepisi prodaja

Ponekad je veoma teško platiti previsoku cenu pravog persijskog tepiha, koji je ručno rađen, pa se možemo odlučiti i za varijante tepiha koji su proizvedene u fabrikama. Njihove cene su niže, ali takođe ćemo dobiti izuzetan kvalitet.

Saloni tepiha imaju veoma lepo osmišljene web prezentacije, u okviru kojih su predstavljeni persijski tepisi, i to najpre slikom, a potom i kratkim tekstualnim opisom. Na taj način se možete upoznati sa osnovnim karakteristikama tepiha, kao što je njegova veličina, u kojim bojama i dezenima je dostupan i slično.

Poručivanje se obavlja veoma jednostavno, a plaćanje je putem e-bankinga, u najbližoj banci ili pošti ili pouzećem, kada persijski tepih stigne na vašu adresu.

Persijski tepisi cena

Persijski tepisi spadaju u skupocene elemente za domaćinstvo, tako da se njihova cena kreće od 190 000 din. sve do čak 2 300 000 dinara. Na cenu tepiha utiče veličina, ručno tkanje, bojenje, kao i gustina.

Persijski tepisi iskustva

Kashan je naziv jedne vrste poznatih persijskih tepiha. Ubrajaju se u najbolje orijentalne tepihe i odlikuje ih izuzetno dug životni vek. Kao što smo naveli, izrađuju se ručno, sa velikim brojem čvorića po jednom kvadratnom metru. Dizajn tepiha može da se razlikuje od klasičnih medaljona, preko lovačkih scena, do prelepo čvorovanih ljubavnih priča.

Prilikom bojenja persijskih tepiha, koriste se prirodne biljne boje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone tepiha koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Zeljana Jeremic
  06.08.2018 10:32

  Persijski tepisi su zaista posebna vrsta tepiha. Veoma kvalitetne i povoljne persijske tepihe mozete kupiti u prodavnici global tepisi.

  Janko Zivanovic
  15.05.2017 11:25

  Sto se ovih tepiha tice, samo treba da znate da je kvalitet nesto do cega cete sigurno moci pre ili kasnije sigurno da dodjete.

  Ljubinka Sreckovic
  26.04.2017 04:47

  Po pravilu, sto se persijskih tepiha tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da se odlucite za kvalitet. Druge stavri i nisu bas vazne.

  Petar Jankovic
  13.04.2017 01:40

  Po meni, ako postoje neki tepisi koji su bolji od drugih, onda su to svakako persijski tepisi.

  Nikolina Pantelic
  30.03.2017 08:19

  Koliko mi se samo cini, ovi tepisi jesu malo tezi mozda za odrzavanje ali su zato veoma lepi.

  Ivan Stojanovic
  15.03.2017 09:16

  Sto se tice ovih tepiha, kvalitet je nesto sot svima pre ili kasnije mora da bode oci. Sve drugo je po meni cisto gubljnje vremena.

  Jana Stankovic
  23.02.2017 10:55

  Nema sta, meni je licno persijski tepih pravi tepi i od njega nema nista bolje.

  Marko Petrovic
  07.02.2017 11:44

  Sto se tice persijskih tepiha, odmah treba da znate da je veoma bitno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

  Biljana Brankovic
  27.01.2017 07:02

  Po meni su persijski tepisi uvek bili onako skupi. Bas iz tog razloga i dalje koliko mi se samo cini imaju i dalje veoma skupu i jaku cenu.

  Dusan Markovic
  10.01.2017 09:37

  Ovo su ipak posebni tepisi. Mada, nekako mi se cini da su oni sve vise onako izbledeli iz mode.