Perioralni dermatitis Beograd

Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Vladimira Popovića 52
Beograd
Adresa: Kralja Petra 71a
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Perioralni dermatitis
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Perioralni dermatitis

Ovo je jedno od nezgodnijih kožnih oboljenja, a zapravo predstavlja upalu područja oko usta. Može se dogoditi da potraje i par godina, iako se lečite. Najčešće se javlja kod žena, a kod dece i muškaraca nešto ređe. Perioralni dermatitis se zove i “bolest stjuardesa”, a zašto, saznaćete ako nastavite sa čitanjem.

Perioralni dermatitis – uzroci

Ovo oboljenje možete dobiti ukoliko primenjujete kortikosteroide na licu, koristite neke paste za zube koje vam iritiraju kožu; ukoliko se koristi jaka kozmetika ili jaka šminka, takođe i ako često menjate šminku – vaše lice može postati osetljivo i može se pojaviti neželjeno crvenilo oko usana. Pogađate, iz tog razloga je ovo “bolest stjuardesa”, mada nisu pošteđene ni glumice i TV voditeljke, koje zbog prirode posla takođe koriste jaku kozmetiku i šminku. Šta ova sredstva čine našoj koži? Odgovor je zapravo, jednostavan, ona začepljuju pore kože, i tako dolazi do upalnog procesa. 

Perioralni dermatitis – kako izgleda?

Bolest se manifestuje kao crvenilo u području brade, ali se može širiti i po celom licu. Obično nastaju sitni prištići, a ono što osećate jeste peckanje, svrab, a ponekad i pečenje i žarenje. Začkoljica u ovoj priči, jeste da se ova bolest povlači sama, ali nikada do kraja i opet se vraća. Najveći problem je što je perioralni dermatitis otporan na većinu terapije, te je potrebno jako dugo vremena da se izleči. 

Perioralni dermatitis lečenje

Na samom početku lečenja, bilo koja krema, ma kako neutralna bila, ne odgovara koži, jer je njena zaštitna barijera narušena. Dobićete protivupalne kreme, lokalne antibiotike i antibiotike koje ćete uzimati oralno mesecima. Sa ovom terapijom neki lekari se ne slažu, jer dugotrajna upotreba antibiotika može izazvati gljivice u digestivnom traktu. Ipak, primena lokalnih protivupalnih krema, takozvanih imunosupresiva, daje rezultate, ali se sa njihovom primenom počinje tek mesec do dva dana, od početka terapije. 
Ono što je od presudne važnosti jeste primena adekvatne kozmetike i nege, naravno sve u dogovoru sa vašim dermatologom. Savetuje se izbegavanje kontakta sa vodom, osim pri pranju. Čišćenje lica je veoma važno, i tu pomažu miceralni rastvori, gde nije potrebna voda za čišćenje. U nekoj kasnijoj fazi koristićete gel za pranje. Važne sui  kreme koje deluju umirujuće na osetljivu i oštećenu kožu. Prva poboljšanja većina ljudi vidi posle dve do četiri nedelje.

Perioralni dermatitis – iskustva:

Prosek trajanja bolesti je od šest do dvanaest meseci pod režimom terapije. Neophodno je pripaziti na puder koji se koristi svakodnevno, kao i na preparate za negu kože, jer tako možete prevenirati ovu neugodnu bolest. Ohrabrujuće je istaći na kraju, da kada završite sa terapijom i konačno se rešite perioralnog dermaitisisa, neće vam ostati nikakvi ožiljci.

Perioralni dermatitis – lečenje – cena

Za pregled i konsultacije sa dermatologom, potrebno je u proseku izdvojiti od 2000 do 3500 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Zoran Milic
Pravilno i kvalitetno resavanje problem sa perioralni dermatitisom se na prvom mestu zasniva na pravilnoj dijagnostici, odnosno pravilnom dijagnostifikovanju ovog problema.
Milen Jovanovic
Sto se njega tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da se odlucite za kvalitet.
Jovana Milinkovic
Ukoliko nesto valja u celoj prici, onda je to upravo ova vrsta dermatitisa. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Filip Milutinovic
Kako god da okrenete, nije on nesto sot je ni malo jednostavno.
Lea Stankovic
Moje licno misljenje je takvo da je perioralni dermatitis nesto sot u svakom slucaju treba i mora da se isplati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Mihajlo Nastasovic
Sto se ovog deramtitisa tice, kvalitet je sigurno nesto sto je pre ili kasnije veoma vazno.
Simona Vucinic
U svakom slucaju, kako god da okrenete, on treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Todor Markovic
Kako god da okrenete, ovo je psoebna vrsta dermatitisa koji mora debelo da mosta. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
Marta Dencevic
Nije ovo dermatitis koji je svakome namenjen.
Janko Zivanovic
Koliko mi je poznato, ovo je u svakom slucaju stvar sa kojom se ne treba previse igrati. Sve drugo je losije resenje.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, ovo je posebna vrsta dermatitisa, ako se za njega odlucite jedino je bitno da se po tom pitanju oko svega posavetujete sa nekim strucnim licem.
Petar Jankovic
Sto se mene licno tice, veoma je vazno da znate da ovo moze da bude bas jedan ozbiljna problem.
Nikolina Pantelic
Samo treba ako mene pitate, da po ovom pitanju pronadjete bas neko provereno mesto.
Ivan Stojanovic
Koliko je meni poznato ovo je jedan posebna vrsta dermatitisa koja zahteva jdnu posebnu negu i kvalitetan odnos prema problemu.
Jana Stankovic
Ovo je problem koji moze da bude veoma uporan i koji samim tim veoma uspesno i brzo moze da se resi ukoliko odlucite da posetite ordinaciju Life etc.
Biljana Brankovic
To je koliko je meni poznato poprilicno nezgodan dermatitis koji poprilicno uspesno mozete da resite u ordinaciji Skin Medic.
Marko Petrovic
Ukoliko vam je potrebna pravilna i pouzdana dijagnostika, onda je u svakom slucaju najbolje resenje da posetite estetski centar Ristin u kojeg mozete da imate puno poverenje.
Dusan Markovic
Pravilno i kvalitetno resavanje problem sa perioralni dermatitisom se na prvom mestu zasniva na pravilnoj dijagnostici, odnosno pravilnom dijagnostifikovanju ovog problema.
Marina Zivkovic
Tesko je na ovom mestu reci nesto blize ili bolje o perioralom dermatitisu i zbog toga je najbolje da posetite nekog dermatologa licno. To je bar najmanji problem. Izdvojiti oko 2500 dinara i dobiti pravilnu dijagnozu.