Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Peglanje posteljine
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Peglanje posteljine

Postoje načini kako se pravilno pere posteljina ali i kako se pravilno pegla. Možda mislite da se šalimo i da je to sasvim lako, ali ako nastavite da nas čitate, shvatićete da je posao oko održavanja posteljine i te kako zahtevan.

peglanje posteljine

 

Kako se pravilno pegla posteljina?

Pođimo najpre od pranja. Ne tako mali broj domaćica pravi ogromnu grešku jer preoptereti mašinu za veš, pa na taj način čini dvostruku štetu. Prva je da izuzetno teška mašina jedva okreće svoj bubanj, što kasnije vodi raznim kvarovima i troškovima popravke, a drugi razlog je taj da ako nema dovoljno mesta, ni vaša posteljina ne može kvalitetno da se opere.

Ako je razlog ovakvom postupku štednja struje, onda imamo vest za vas – na taj način ušteđena struja će vas jako puno koštati!

Kada je reč o peglanju, što je i tema našeg teksta, situacija nije mnogo ružičastija. Naime, posteljina, to jest, donji, gornji čaršavi i jastučnice, nisu tako malih dimenzija, pa je potrebna velika površina da bi se materijal lepo ispeglao.

Neke domaćice taj problem „rešavaju“ tako što stave posteljinu na dasku za peglanje, a ona se vuče po podu zbog svoje veličine. Druga varijanta jeste da sa obe strane daske stave po dve stolice koje će pridržavati posteljinu da ne pokupi bakterije sa patosa.

peglanje posteljine cena

 

Pojedine žene peglaju posteljinu na kuhinjskom stolu i slično. Razmislite – zar nije jedini i pravi način opeglati posteljinu tako što ćete je odneti u perionicu veša? Cene su veoma pristupačne, a vi za malu svotu novca možete sebi uštedeti vreme i dragocen trud, a to je ono što je naskuplje.

Vreme koje biste proveli u peglanju, a to je nekoliko sati, bolje je da utrošite sa svojom porodicom, ili da izađete sa prijateljicama na kafu u grad. Nama to zvuči kao dobra ideja, a vama?

Peglanje posteljine iskustva

Ako odlučite ipak da same peglate posteljinu, ukoliko je ona izuzetno pogužvana nakon centrifugiranja, i sasvim se osušila, neće vam biti lako da ispravite sve te silne brazde. Moraćete da navlažite čaršave, ali i ovde neiskusne domaćice prave grešku.

Naime, one namokre posteljinu, a sve po principu, ako je nešto mokro, to će se lakše i brže ispeglati. To naravno, nije tačno, i neophodno je samo blago navlažiti čaršave. Sa druge strane, vlada mišljenje da je pegla na paru dovoljan rekvizit pa da se posteljina ispegla kao da ste zamahnule čarobnim štapićem. I to je još jedna zabluda oko peglanja, kao i to da je voda iz česme dobra za peglu na paru. Istina je da treba koristiti samo destilovanu vodu.

Kao što vidimo iz celog teksta, ako niste previše vične ovom poslu, najbolje je da pozovete servis za pranje i peglanje veša. Oni će doći na vašu adresu da preuzmu veš, a nakon tretiranja po dogovoru, isti će isporučiti. Ništa lakše, zar ne? Jedan telefonski poziv i simbolična suma novca ili sati i sati mukotrpnog peglanja – odlučite same!

Peglanje posteljine cena:

Za peglanje posteljine valjkom potrebno je izdvojiti u proseku 250 dinara za jedan kilogram.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate perionice veša koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

04.09.2018
Nikola Majstorovic

Licno mislim da je ubedljivo najbolje resenje da se po pitanju peglanja posteljine licno opredelite za kvalitet. To je svakako neka profesionalna perionica vesa u pitanju.

06.09.2017
Ivana Petrovic

Ne vidim zbog cega bi neka zena pravila sebi obavezu da pegla posteljinu. Zaista ne mogu da razumem zbog cega da se pegla posteljina kada ce se ona kroz par sati ozbiljno izguzvati. Tu po meni nema nista neobicno.

05.09.2017
Stojance Ristovski

treba posteljinu da peglate na jedan poseban nacin. Ona zahteva definitivno jedno posebno olaksanje. Druge stvari i nisu bas toliko bitne kao sto pojedini ljudi misle i smatraju.

05.05.2017
Marina Zivkovic

Problem je u tome sto nece bas svako da vam ispegla posteljinu na jedan kvalitetan nacin.

04.05.2017
Milen Jovanovic

U svakom slucaju je svako peglanje posteljine nesto sto ima svoju neku posebnu pricu.

21.04.2017
Jovana Milinkovic

Koliko mi se samo cini, mora ovo peglanje da se dobro i debelo plati.

20.04.2017
Filip Milutinovic

problem je koliko mogu da vidim pre svega u tome sto mnoge zene izbegavaju da ovo urade na jedan kvalitetan nacin.

20.04.2017
Lea Stankovic

U svakom slucaju ono treba da se uradi na jedan kvalitetan nacin. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

07.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Sto se peglanja posteljine tice, pre ili kasnije sigurno je samo to da treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.

06.04.2017
Simona Vucinic

Po meni je ono ipak nesto najbolje sto postoji. tesko da mozete pronaci po meni jos nsto bolje sem toga.

22.03.2017
Todor Markovic

Po meni u svakom slucaju treba da se debelo plati. Sve ostalo je samo gubljenje vremena.

21.03.2017
Marta Dencevic

Sto se mene licno tice, ovo peglanje je nesto sto treba da se posebno plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

08.03.2017
Janko Zivanovic

Sto se tice ove pranje vesa, naravno da je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je onda manje bitno

02.03.2017
Ljubinka Sreckovic

Kako god da okrenete, ovo peglanje samo kosta struje i zenskih zivaca.

02.03.2017
Petar Jankovic

zaista ne mogu da shvatim zbog cega bi se ovako nesto uopste i radilo.

13.02.2017
Nikolina Pantelic

Po meni je peglanje posteljine cisto gubljenje vremena. Sve drugo je onda daleko manje vazno.

17.01.2017
Ivan Stojanovic

Ovo je zaista nesto za cime kako moja zena kaze nema potrebe.

17.01.2017
Jana Stankovic

Sto se mene licno tice, peglanje posteljine je jedna veoma znacajna aktivnost. Sve ostalo mora da se plati.

28.12.2016
Marko Petrovic

Moje licno misljenje je da po ovom pitanju samo treba se odlucite za kvalitet. Ako bas tako nesto budete uradili sigurno se necete pokajati.

27.12.2016
Biljana Brankovic

Zaista ne mogu da shvatim zasot bi neka zena odlucila da pregla posteljnu.

12.12.2016
Dusan Markovic

Licno mislim da je ubedljivo najbolje resenje da se po pitanju peglanja posteljine licno opredelite za kvalitet. To je svakako neka profesionalna perionica vesa u pitanju.