Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Pečenje jagnjetine
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Jagnjetina na kajmaku bez kosti 400gr

Akcija -23% 500 Din.
Jagnjetina na kajmaku bez kosti 400gr - 500 din! Mala Soča restoran!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Pečenje jagnjetine

Poznato je da naš narod voli ukusan zalogaj i dobru kapljicu, i stoga jedva čekamo neki povod da se okupimo oko stola na kome se nalazi raznorazno iće i piće. 

 

Pečenje jagnjećeg mesa

Praznici, kao što su Nova godina, Božić, Uskrs, ili mnoge mrsne slave, jednostavno ne mogu proći bez jagnjetine. Pored pomenutih povoda, i druga okupljanja i veselja, kao što je svadba, na primer, podrazumevaju ovaj nezaobilazni zalogaj.

Pečena jagnjetina

Ako bismo pitali ljubitelje mesa da nam ocene ono koje je najukusnije i koje najradije konzumiraju, verovatno bi izbor pao na jagnjetinu. Jer, jagnjetina se prosto topi u ustima, a naročito ako je ispečena na pravi način. 

Pečenjare su prava adresa ako želite da se jagnje ispeče tako da vam od samog pogleda na njega kreće voda na usta. U rukama veštih majstora ovog posla, jagnje će dobiti divnu naranžasto-crvenu boju, pa kada iznesete pečenje na sto ispred svojih gostiju, svi će biti veoma raspoloženi za obilan ručak. 

Pečenje jagnjeta

Nakon što ste odabrali jagnje koje želite da se ispeče, neophodno je da se dogovorite sa osobljem pečenjare za tačan datum i vreme kada bi trebalo da preuzmete ispečeno meso. Potrebno je da znamo, da ma koliko da smo vešti u pečenju mesa, to ne možemo tako dobro i lepo uraditi koristeći rernu, kao što to mogu radnici pečenjare kada jagnje peku na ražnju, na primer. 

 

Uslužno pečenje jaganjaca

Možda imate svoje rođake na selu, koji su za vas uzgajali jagnje. I konačno se približilo vreme praznika ili nekog bitnog događaja, pa je neophodno da jagnje preuzmete i potom, ispečete. 

Mesare se bave prodajom jagnjećeg mesa, ali isto tako nude i uslugu uslužnog pečenja. To bi značilo da ćete samo doneti meso, koje će biti ispečeno za dan kada se dogovorite.

Pečenje jagnjetine na žaru i ražnju

Verovatno je malo stvari tako ukusno kao što je to jagnje na žaru i ražnju. Kada vešt majstor, sa dugogodišnjim iskustvom, okrene ražanj, ne može se desiti da pečenje ne bude izuzetno sočno sa hrskavom koricom. 

Postoji nekoliko načina da se jagnje ispeče na ražnju, pa se u nekim pečenjarama koristi princip kratkog pečenja na jačoj vatri ili dužeg pečenja na tihoj vatri. U svakom slučaju, bitno je da svi delovi jagnjeta budu ispečeni ravnomerno.

Pečenje jagnjetine za slavu

Ako je vaša slava mrsna, onda je pečenje neizostavno, a najčešće se bira jagnjetina. Majstori u pečenjari će tako ispeći vaše jagnje da ono na kraju bude mekano, puno soka i da se topi u ustima. Rumena kožica tek pečenog jagnjeta će svima dodatno otvarati apetit.  

Uslužno pečenje jagnjetine za svadbu

Na svakoj svadbi, dobar zalogaj se podrazumeva, pa će jagnjetina biti pravi izbor za vaše goste. Ukoliko imate jagnje ali ne i mogućnost da ga ispečete na najbolji način, možete iskoristiti usluge pečenjara, i pri tome biti sigurni da ćete dobiti zalogaj kome niko neće moći da odoli.

Pečenje jagnjetine – cena:

Za uslužno pečenje jagnjetine potrebno je platiti od 90 do 110 dinara po kilogramu. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate mesare i pečenjare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i komentari posetilaca

Filip Milutinovic
Volim da jedem jagnjeteinu ali uvek kada se odlucim da je konzumiram na nekom mestu unapred se dobro informisem gde bi to mesto moglo da nabavi jaganjce. Ako je to nesto iz uzguja oko Beograda onda siugurno necu njih jesti. Ako je iz unutrasnjosti Srbije, onda je to prava stvar.
Simona Vucinic
Sarole je ubedljivo najbolje jagnjece pecenje koje kod nas postoji.
Mihajlo Nastasovic
Po meni je jagnjetina kao pecenje zaista nesto sto je manje vise svima potrebno.
Marta Dencevic
U svakom slucaju je ono nesto sot i nije bas previse jeftino. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Todor Markovic
Sto se tice ovog pecenja, sigurno biste trebali da se pre ili kasnije odlucite za kvalitet. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Ljubinka Sreckovic
Sto se tice precenja jagnjetine, kvalitet je nesto sto je manje vise svuda prisutno. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Janko Zivanovic
U svakom slucaju je ovo nesto sto treba i mora da se debelo plati.
Nikolina Pantelic
Sto se ovoga tice, samo mogu da se odlucim za kvalitet. Sve drugo je mnogo losije resenje.
Petar Jankovic
Svaka cast onome ko ume pre svega profesionalno da ispece jagnjetinu. Mislim da generalno od toga zaista nema nista bolje.
Jana Stankovic
Ovo moj muz moze da vam uradi fantasticno za relativno male pare.
Ivan Stojanovic
Sto se mene licno tice, veoma je vazno da jagnjetina bude dobro ispecene ali i to da nikako ne bude ziva na pojedinim delovima.
Marko Petrovic
Najbolje je kada se jagnje pece na raznju. Od toga ipak nema skoro nista lepse.
Dusan Markovic
Mogu samo da vam kazem da vam je dzabe ako se odlucite da kupite negde neko kvalitetno jagnje ako vam na kraju to neko ne ispece kako treba.
Biljana Brankovic
Po pitanju kvalitenotg pecenja jagnjetine, samo treba da posetite restoran Lava bar i pri tome mozete da budete sigurni da cete se za male par bas onako dobro najesti.