Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Parketarski radovi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Parketarski radovi

Možda po prvi put opremate stan ili kuću koju ste tek sazidali, pa razmišljate o tome šta bi bio dobar izbor za podne obloge. Imate u ponudi razne varijante, od kojih su neke jeftinije a neke skuplje.

 

 

Potrebno je znati da ona stara narodna „koliko para, toliko muzike“, uvek važi, tako da ako u startu kupite skuplje i kvalitetnije podne obloge, to bi značilo da ćete dugo vremena uživati u njihovoj lepoti, a pri tome, i kada ostare, neće biti potrebna zamena novima, već je dovoljno redovno održavanje, pri čemu vam stoji na raspolaganju niz postupaka.

Reparacija parketa

Kada govorimo o reparaciji parketa, prvenstveno mislimo na njegovo hoblovanje i lakiranje. Bez obzira koliko ste kvalitetan i skup parket kupili, drvo će stariti vremenom, usled konstantnog habanja, to jest, upotrebe.

Razmislite, koliko puta ste vi, ili članovi vaše porodice, gosti i slično, prošli kroz hodnik ili dnevnu sobu? Ništa nije večno, pa tako ni drvo. Ali, velika prednost ovog materijala je u tome što se ono uvek može reparirati, čime mu se vraća stari sjaj.

Izbor drveta kao podne obloge je uvek dobar, jer je drvo živ materijal, koji kao nijedan drugi, daje tu neophodnu toplotu prostoru u kome se nalazi. A svi želimo topao dom, prijatnu atmosferu, i na kraju, estetski lepe podne obloge.

 

 

Sve to vam drvo nudi, ali za uzvrat morate nešto ponuditi i vi njemu – a to je redovno održavanje. Ovaj posao je potrebno raditi periodično, kako bi vaš parket uvek bio kao nov, sjajan i blistav. 

Hoblovanje parketa znači uklanjanje njegovog prvog sloja, to jest starog laka. Ako ste nekada posmatrali kako majstor to radi, videli ste da drvo počinje da beli, dobija svoju prirodnu boju, za razliku od još neobrađenog dela, gde je tamna, neugledna površina. 

Šlajfovanje parketa

Ovo nije posao za amatere, to jest ljude koji žele da uštede nepozivanjem majstora, pa rade po principu „uradi sam“. Zašto to kažemo? Najpre, za hoblovanje je potrebno znanje i iskustvo, ali i profesionalne mašine. Dok se vrši ovaj postupak, ima dosta prašine, usled brušenja parketa, tako da majstori koriste maske uz specijalne usisivače koji automatski uvlače prašinu.

Pošto se parket dobro ishoblovao, sledi njegovo lakiranje, kako bi drvo dobilo visok sjaj, ali pored toga lak parketu pruža i zaštitu u smislu dužeg trajanja i lepšeg izgleda.

Lakiranje je ujedno i završna faza kada je reparacija parketa u pitanju, a pošto se sve kvalitetno odradi, bićete iznenađeni rezultatima, to jest vaša podna površina dobiće potpuno drugačiji izgled i efekat. 

Međutim, da bi sve na kraju bilo baš ovako kao što mi pišemo, potrebno je detaljno i postepeno ispratiti svaki korak u lakiranju. To samo govori u prilog činjenici, koju smo već istakli, da avanture tipa „uradi sam“, nikada nisu dobro rešenje, jer ako nešto ne odradite dobro, ne samo da ćete biti nezadovoljni, već ćete plaćati ponovo i materijal i majstore.

Razmislite koliko podne obloge utiču na lepotu vašeg doma ili poslovnog prostora; kakav utisak ostavlja stari, ishabani, neugledni parket, a koliko lepih impresija pruža blistav pod koji praktično reflektuje svetlost, poput ogledala.

Parketarski radovi – cena:

Lakiranje parketa i hoblovanje, uvek se rade zajedno. Tako da je potrebno izdvojiti od 9 evra pa naviše, kada se koristi i materijal, a cena je izražena po metru kvadratnom.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

07.09.2018
Miroslav Jagnjic

Parketarski radovi su generalno poprilicno zahtevni radovi iz bogt toga ne moze neko na tek tako neki nacin da ih uradi. Najbolje je da sve sto se tice nekih parketarskih radova prepustite nekom profesionalcu koji ce to moci na jedan kvalitetan nacin da uradi.

06.09.2017
Jovana Milinkovic

Parketarski radovi su veoma zahtevni tako da kako god da okrenete, zahtevaju jednu posebnu paznju. Pre svega, veoma je bitno da pronadjete majstora za prket koji ce zaista gledati da ispostuje svaki posao ili dogovor.

21.04.2017
Filip Milutinovic

U svakom slucaju kako god da okrenete, parketarski radovi moraju da se debelo plate. Nije tu po meni nista sto je neobicno.

21.04.2017
Lea Stankovic

Sto se parketarskih radova tice, sigurno je kvalitet nesto sto je manje vise svima potrebno kako pre tako i kasnije.

07.04.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju su po meni ovi radovi nesto posebno. Sve ostalo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

22.03.2017
Simona Vucinic

Po meni nisu ni ovi radovi toliko skupi koliko pojedini ljudi preteruju sa cenama.

22.03.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju su po meni oni i vise nego dobro resenje.

08.03.2017
Marta Dencevic

naravno da su ovo radovi koji treba da budu bas onako kvalitetni.

02.03.2017
Janko Zivanovic

Sto se tice ovih radova, naravno da je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je sto se mene tice, cisto gubljenje vremena.

13.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene licno tice, ovo su odlicni radovi. Mada, jedina je stvar u tome sto su oduvek bili tesko dostupni postu su skupi.

17.01.2017
Petar Jankovic

Koliko se samo meni cini, ovi radovi bas onako mogu da budu veoma strucni i profesionalni.

28.12.2016
Nikolina Pantelic

Ipak su ovo radovi koji iako mene pitate nisu za svakoga. Ipak bi tako nesto trebalo da vam uradi bas neko provereno lice.

09.12.2016
Ivan Stojanovic

Parketarski radovi su mozda nesto sto vise u danasnje vreme nije toliko zastupljeno ali je u svakom slucaju ipak nesto sto i dalje mnogo kosta.

24.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju kvalitetnih parketarskih radova, samo treba da posetite agenciju Magic Price i mozete d abudete sigurni da se sigurno po tom pitanju u tom slucaju necete pokajati.

04.11.2016
Biljana Brankovic

Magic price je definitivno mesto u koje mozete da imate puno poverenje po pitanju parketarskih radova.

14.09.2016
Marko Petrovic

parketarski radovi su nesto u sta mozete da imate puno poverenje ukoliko se odlucite da se opredelite iskljucivo za profesionalca.

11.08.2016
Dusan Markovic

Parketarski radovi su generalno poprilicno zahtevni radovi iz bogt toga ne moze neko na tek tako neki nacin da ih uradi. Najbolje je da sve sto se tice nekih parketarskih radova prepustite nekom profesionalcu koji ce to moci na jedan kvalitetan nacin da uradi.