Lamar Parket

 • 4
5.00 | 7 ocena

O nama - LAMAR PARKET

Osnovna delatnost firme Lamar Parket je proizvodnja i prodaja originalnih troslojnih parketa koji se izrađuju od poznatog hrasta, jedinstvene parene bukve, termotretiranog jasena i drugih sirovina najvišeg kvaliteta. Zahvaljujući tradiciji, znanju, iskustvu i inovativnim tehnologijama, svi naši proizvodi imaju zavidan kvalitet, što potvrđuju i sertifikati nezavisnih institucija FSC i CE.

Po osnivanju, fabrika Lamar bavila se proizvodnjom srednjeg sloja kod višeslojnih parketa za neke od najpoznatijih svetskih proizvođača: TILO-Austrija, PARADOR-Austrija, PARKET HERTER-Nemačka, GALIMBERTI-Italija. Sistematski, posvećen i uporan rad tokom dugog niza godina, kao i konstatntno ulaganje u tehnološku opremljenost i usavršavanje naših zaposlenih, rezultirali su činjenicom da naše preduzeće danas ima zaokruženu proizvodnju za izradu 250.000m2 višeslojnih parketa godišnje.

Fabrika za izradu troslojnih parketa Lamar nalazi se u Milićima, Republika Srpska, gde se obavlja kompletna proizvodnja, od prerade trupaca, pa do izrade troslojnih parketa na savremenim mašinama koje omogućavaju veoma visoku preciznost izrade. Deo proizvodnog procesa, kao što je završna obrada (bojenje, uljenje, ručno hoblovanje), kao i izrada Art parketa, obavlja se u Srbiji, tačnije u Beogradu.

Sa željom da našim kupcima ponudimo proizvod vrhunskog kvaliteta, Lamar parketi izrađuju se od najkvalitetnijeg drveta: hrast, bukva, jasen, grab, bagrem, orah, trešnja i javor. Proces sušenja drveta u našem proizvodnom procesu traje 6-8 nedelja, što garantuje siguran proizvod, bez narušavanja prirodnog kvaliteta drveta. Različitim načinima obrade površine drveta, kao što su: brušenje, četkanje, ručno hoblovanje, postižu se efekti glatkih, valovitih ili reljefnih površina parketa.

Lamar troslojni parket predstavlja “novu generaciju” parketa, čija su svojstva znatno unapređena u odnosu na masivne parkete. Sjedinjenjem više vrsta drveta u jednu celinu dobija se višeslojna konstrukcija koja garantuje postojanost i dugotrajnost. Zahvaljujući svom troslojnom sastavu i međusobnom “umirujućem” delovanju meke i tvrde vrste drveta, troslojni parketi za razliku od masivnih parketa, manje reaguju na uticaj različitih nepovoljnih faktora iz okoline, kao što je neodgovarajuća vlaga u podlozi ili u vazduhu. Na taj način gotovi parketi duže zadržavaju svoj “originalni” izgled, ne isušuju se i ne stvaraju pukotine.

Inspirisani prirodom, u našoj ponudi nalaze se četiri kolekcije Lamar parketa:

- Elegance parketi su prava inspiracija za uređenje prostora, a površina kod ovih parketa je već obrađena, fino brušena i završno tretirana sa uljem u boji i/ili lakom. Parketi Elegance se izrađuju u različitim dimenzijama sa blago oborenim ivicama.

- Regulus parketi pokreću maštu i zbog svoje svestranosti i univerzalnosti moguće ih je prilagoditi bilo kom prostoru i stilu uređenja. Prirodna lepota i rustičan izgled drveta kod ovih podova naglašeni su primenom različitih boja, a površina parketa tretirana je tvrdim uljem, koje podu daje satensku, glatku površinu i istovremeno pruža veliku otpornost i dugotrajnu zaštitu.

- Eternal parketi su unikatna kreacija majstora iz fabrike Lamar čije stvaralaštvo u kombinaciji sa prirodom postaje umetnost. Eterna parketi su ručno hoblovani i ručno obrađeni parketi koji su dizajnirani tako da imaju izgled starijeg stila. Lepota drveta je dodatno naglašena bojenjem i uljenjem što Vašem prostoru istovremeno daje notu topline, udobnosti, ali i vremešnosti.

- Art hand made parketi su mozaik parketi koji predstavljaju pravu umetnost naših majstora na kojima su vidljivi tradicija, iskustvo i znanje njihovih predaka. Nekada dostupan samo kraljevima, ovaj vrhunski parket sada se može naći u domu svih onih sa tradicionalnim i istančanim ukusom.

Dimenzije Lamar parketa su:
Debljina: 14/16mm
Širina: 120-210mm
Dužina: 500-2200mm

Tradicionalni sistem spajanja (utor-pero) prilagođen je dimenzijama parketa i uz pomoć moderne tehnologije parketima garantuje visoku stabilnost. Svaka daska Lamar parketa dodatno je naglašena blago oborenim ivicama, tako da ceo prostor dobija jednu kompaktnu celinu. Parket se postavlja lepljenjem na podlogu u svim dužinama.

Lamar Parket pretvara Vaš prostor u remek delo skrojeno po Vašoj meri i želji!

Radno vreme:
Ponedeljak – petak od 10-17h

Lamar Parket, Bulevar Oslobođenja 18c, Beograd.

Iskustva i komentari posetilaca

30.05.2018 11:16
Djordje Markovic
Ako se odlucite da kupite kvalitetan parket ,i pri tome sa zaista to i bude onda vam sigurno LAMAR PARKET ima sta i da ponudi. Originalni troslijni parketi koji se izradjuju od poznatog hrasta i parene bukve ce sigurno opravdti vasa ocekivanja. Sve pohvale!
07.07.2016 06:52
Iva Markovic
Sve preporuke za kvaliet.Parketi Elegance se izradjuju u razlicitim dimenzijama sa blago oborenim ivicama.Lamar troslojni parket predstavlja novu generaciju parketa,cija su svojstva znatno unapredjena u odnosu na masivne parkete.
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
KUĆA Parket i laminat
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Lamar Parket
 • lamar parket,
 • lamar parket radno vreme,
 • lamar parket kontakt telefon,
 • lamar parketi,
 • lamar troslojni parketi,
 • lamar flooring beograd,
 • troslojni parket,
 • proizvodnja parketa,
 • prodaja parketa,
 • veleprodaja parketa,
 • hrastov parket,
 • gotovi parketi,
 • mozaik parketi,
 • rucno hoblovan parket,
 • rucno obradjen parket