Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Papilomi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

UKLANJANJE do 10 manjih promena na koži (viseće bradavice, papilomi, keratoze) elektro-kauterom, laserski ili hirurški

Akcija -70% 3000 Din.
Uklanjanje do 10 manjih promena na koži (viseće bradavice, papilomi, keratoze) elektro-kauterom, laserski ili hirurški p...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Papilomi

Infekcija Humanim Papiloma Virusom (HPV) uzrokuje nastanak papiloma. To su izraštaji na koži koji su virusnog porekla. Mogu biti pojedinačne, ali najčešće su mnogostruke meke izrasline boje kože ili su hiperpigmentovani, veličine su najčešće nekoliko milimetara, često se drže za kožu uz pomoć tanke peteljke. Ukoliko ih imate, onda znate da ne uzrokuju nikakve tegobe, osim u slučaju hronične iritacije ili ako se povrede time što se uvrne vaskularna peteljka, kada dolazi do njihove upale, naglog rasta i bolova.

U većini slučajeva, naš imuni sistem se uspešno izbori sa HPV virusom, pre nego što se bilo kakve bradavice stvore. Međutim, svima nama se dešava ponekad, da nam „padne imunitet“, i to predstavlja „okidač“ za HPV virus, te se razvijaju bradavice, odnosno papilomi. 

Papilomi – gde se javljaju?

Ove viseće bradavice najčešće ćete sresti na vratu, u predelu pazuha, na gornjem delu trupa i očnim kapcima. Mogu biti u obliku pečurke ili kupe, i velika je mogućnost da ćete ih pomešati sa mladežima, keratozama ili bradavicama.

Papilomi – uzroci nastanka

Kao što smo naveli, uzrok nastanka papiloma je Humani Papiloma Virus, a vreme od kontakta sa inficiranom osobom do pojave visećih bradavica je od tri do šest meseci. Infekcija je moguća pri neposrednom kontaktu, samim tim moguće je prenošenje ovog virusa na vama bliske osobe. 

Papilomi – lečenje

Ove „viseće bradavice“ se lako šire i rasejavaju po koži, jer su virusnog porekla, i stoga je potrebno da se što pre obratite svom dermatologu kada uočite promenu na svom telu. Ono što je svim ljudima jako važno jeste estetski izgled, koji je narušen ovim ružnim bradavicama. Pošto koža sa papilomima izgleda neuredno i grubo, njihovim odstranjivanjem se ponovo dobija zdrava i lepa koža bez nepoželjnih izraslina.

Uklanjanje papiloma

Postoji nekoliko varijanti:

  • elektrokauterizacija
  • tečni azot
  • odstranjivanje laserom
  • radiotalasna metoda.

Na osnovu mnogih studija, najveću efikasnost je pokazala radiotalasna metoda, sa 97% uspešnosti, dok je kod drugih varijanti taj procenat izlečenja od 60 – 75%. Radiotalasi daju i najbolji estetski efekat, skidanje papiloma traje svega nekoliko sekundi, sve je potpuno bezbolno, beskrvno kao i bez ožiljaka. Za nekoliko minuta moguće je da se odstrani 20-30 papiloma. Može se koristiti i anestezija u obliku kreme.

Papilomi na očnim kapcima

Ovo je veoma nezgodno mesto za „viseću bradavicu“, ali se uspešno ukanja takođe uz pomoć radiotalasa. To je jedina metoda koja je bezopasna za oči. Iako je kapak tanak i nežan, ništa nećete osetiti, jer će biti naneta anestezija u vidu kreme.

Papilomi na vratu

Ove neprijatne izrasline se pojavljuju na vratu iz razloga što se koža u ovom predelu često tare garderobom, a taj konstantni pritisak podstiče razvoj papiloma. Ovo je neugodan estetski problem, a kako je moguće i njihovo povređivanje, preporučuje se njihovo što hitnije uklanjanje.

Papilomi na jeziku

Oni na ovom delu tela mogu da se pojave, spontano i isto tako da nestanu. Obično ne izazivaju nikakve značajne tegobe sve dok se ne povrede ili iritiraju, što se najčešće događa prilikom jela. Obično su bele boje ili boje sluznice, a mogu biti prisutna i ravna uzvišenja boje sluznice. Ovakvi papilomi se najčešće prenose ljubljenjem ili oralno-genitalnim kontaktom.

Papilomi u trudnoći

Ova pojava u trudnoći nije retka, a pošto su trudnice posebno osetljive na infekcije, tegobe sa papilomima u trudnoći se mogu pogoršati. Papilomi obično ne utiču na tok trudnoće, osim što se na porođaju može desiti da se infekcija prenese na novorođenče. Zbog toga je potrebno njihovo uklanjanje na vreme.

Uklanjanje papiloma – cena

Cene se kreću u rasponu od 1200 do 2500 dinara, sve do 5000 dinara za radiotalasno uklanjanje papiloma.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

09.11.2018
Jovana Lukic

Cene za uklanjanje papiloma su razlicite i bukvalno zavise od mesta do mesta. U svakom slucaju, dosta cena zavisi i od metode koja se koristi za uklanjanje. Najskuplje je radiotalasno uklanjanje i ono kosta oko 50 eura.

15.09.2017
Marina Zivkovic

U svakom slucaju, papilomi nisu ni malo naivni. To je naravno prvi i osnivni problem ukoliko mene licno pitate. Kao i mnoge druge kozne bolesti i papilomi mogu da budu veoma nezgodni. Pri tome, potrebno je zaista da se snazno borite sa njima da bi to moglo da vam uspe.

08.05.2017
Milen Jovanovic

Sto se papiloma tice, sigurno je veoma bitno da se na vreme odlucite za kvalitet i da odmah dobro i debelo platite.

24.04.2017
Jovana Milinkovic

Bar je sa njima stvar jednostavna odnosno, oni su veoma skupi za odrzavanje.

11.04.2017
Filip Milutinovic

Sto se papiloma tice, sigurno je kvalitet nesto sto ce pre ili kasnije doci do izrazaja. Sve ostalo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

10.04.2017
Lea Stankovic

Koliko mi se samo cini, sto se njih tice, sigurno kvalitet nece biti mnogo vazan kako pre tako i posle. Morate jednostavno da znate ko ste u celoj toj prici.

27.03.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju su papilomi nesto sto posebno mora da se plati.

24.03.2017
Simona Vucinic

U svakom slucaju je problem u tome sto oni ne moraju da se debelo plate da bi se resili.

10.03.2017
Todor Markovic

problem sa njima je pre svega u tome sto njihovo lecenje dosta kosta.

07.03.2017
Marta Dencevic

Papilmi zaista treba da budu poznati po nekom strucnom i proverenom kvalitetu.

20.02.2017
Janko Zivanovic

Moje je generalno misljenje da svi papilomi na prvom mestu moraju dobro da se plate. Ako se vec za njih odlucite, bolje bi bilo da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko losije resenje.

02.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, sva sreca pa je problem sa papilomima u danasnje vreme postaju sve veci problem. Ako se za njega odlucite sigurno je samo to da se necete pokajati.

20.01.2017
Petar Jankovic

najvaznije stvar od svega je da ovo bude tretirano sa bas nekim ozbiljnim tretmanom.

04.01.2017
Nikolina Pantelic

Kada vec pricamo o papilomima, veoma je vazno da se uradi kvalitetan dermatoloski pregled kako biste tacno zanli sa cime imate problem.

14.12.2016
Ivan Stojanovic

Ako mene licno pitate, samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete. U tom smislu je veoma vazno da posetite neku proverenu dermatolosku ordinaciju.

28.11.2016
Jana Stankovic

Realno, po pitanju papiloma, prijateljica mi kaze da treba da posetite dermatolosku ordinaciju dr. Babovic.

09.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko vec imate problem sa papilomima, onda je definitivno najbolje da posetite ordinaciju Life u koju je zbog toga najbolje da se licno uverite.

21.09.2016
Marko Petrovic

Licno smatram da je ta cena od 50 eura jedna poprilicno velika i jaka cena.

18.08.2016
Dusan Markovic

Smatam da svaka zena koja se odluci da uradi tretman protiv papiloma treba da plati tih 50 eura i da ga uradi iskljucivo na kvalitetan nacin. Samo u tom slucaju moze biti u potpunosti zadovoljna.

18.07.2016
Marina Zivkovic

Cene za uklanjanje papiloma su razlicite i bukvalno zavise od mesta do mesta. U svakom slucaju, dosta cena zavisi i od metode koja se koristi za uklanjanje. Najskuplje je radiotalasno uklanjanje i ono kosta oko 50 eura.