Kada govorimo o temi oznake i činovi, tada pričamo o vojsci. Oznake pripadnosti su zapravo, sastavni deo uniforme, i obično su postavljene na rukavima.

Pročitaj više

Izaberite neku od antikvarnica koje u svojoj ponudi imaju OZNAKE, ČINOVE

Beograd

Antikvarnica Gadafi
Srđana Aleksića bb (Okretnica autobusa 75)
Novi Beograd Pozovi

Antikvarnica Gadafi se bavi otkupom sledećih vrsta predmeta: vojni predmeti, umetničke slike, satovi, i ostalih predmeta (markice, stari novac, penkala, ogledala)...
Pročitaj više

Pre 1 h poslednji put pozvana firma

Kada govorimo o temi oznake i činovi, tada pričamo o vojsci. Oznake pripadnosti su zapravo, sastavni deo uniforme, i obično su postavljene na rukavima.

U našem daljem tekstu možete da saznate razne korisne i zanimljive informacije koje govore o oznakama i činovima, i gde ih možete kupiti, ukoliko ste strastveni kolekcionar antikviteta.

Šta su oznake i činovi?

Oznake na uniformama mogu biti različite, na primer, jedna varijanta može biti u boji, i one se koriste za svečane i službene uniforme, dok druga, crna ili maslinasto zelena, upotrebljava se za maskirnu ili vojničku uniformu.

Oznake se obično nose na levom ili desnom rukavu uniforme ili letnje košulje i označavaju pripadnost određenoj vojsci i jedinici.

Oznake, činovi – otkup

Ukoliko posedujete oznake i činove koji su pripadali vašim precima koji su učestvovali u nekim davnim ratovima, i ako želite da ih prodate ili date u otkup, tada su antikvarnice pravo mesto za vas.

Najpre je potrebno da posetite sedište odabrane antikvarnice i da donesete predmete koje želite da prodate. Tada će antikvar, nakon što je pregledao oznake ili činove, moći da vam kaže cenu koju biste mogli da dobijete za njih.

Veoma je važno istaći da je cena koja će vam biti ponuđena uvek realna, odnosno, odgovara stvarnoj vrednosti antikvitetnih predmeta.

Oznake, činovi – prodaja

Antikvarnice su zapravo jedan most – one povezuju ljude koji žele da prodaju antikvitete, jer im iz nekog razloga nisu više potrebni, sa jedne strane, i sa druge strane, nalaze se strastveni kolekcionari koji žele da obogate svoje kolekcije novim i vrednim predmetima.

Na taj način, oznake i činovi koje je neki naš sugrađanin dao u otkup, nalaze se u prodaji antkivarnica i dostupni su zainteresovanim kolekcionarima.

Drugi način na koji možete da pogledate šta se sve nalazi u ponudi trgovina koje prodaju starine, jeste da putem interneta pogledate web prezentacije. Njihovi artikli, odnosno ponuda, predstavljena je u slici i reči, dakle kroz fotografije i kratke tekstualne opise.

Cena je uvek jasno naznačena, tako da i poručivanje često možete da zavrišite od kuće. U drugom slučaju, možete da se prošetate do sedišta antikvarnice, gde ćete porazgovarati sa stručnim licem, koje vam može pomoći pri odabiru stvari i predmeta za vašu kolekciju. Dobićete korisne i nove informacije, koje su svakako značajne da biste pravilno upotpunili svoju zbirku antikviteta.

Koliko mogu koštati oznake i činovi?

Koliko ćete novca izdvojiti za oznake i činove zavisi najpre od toga šta oni predstavljaju, iz kog vremena potiču, kakve su očuvanosti i slično.

Ipak, radi vaše orijentacije, možemo kazati da je cena od pet do deset evra u proseku, mada postoje primerci koji koštaju i dosta više.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da lično kontaktirate antikvarnice koje se nalaze oglašene ispod teksta koji ste upravo pročitali.

Ostavite komentar
Ocenite tekst