Otvaranje firme Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Otvaranje firme
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Osnivanje preduzetničke radnje sa predavanjem poreskih prijava BESPLATNO uz ugovor o knjigovodstvenim uslugama

0 Din.
Osnivanje preduzetničke radnje sa predavanjem poreskih prijava BESPLATNO uz ugovor o knjigovodstvenim uslugama! Agencija...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Knjigovodstvene usluge za preduzetnike - prvi mesec BESPLATNO, drugi mesec 30% popusta!

0 Din.
Knjigovodstvene usluge za preduzetnike - prvi mesec BESPLATNO, drugi mesec 30% popusta! - 0 evra! Agencija za knjigovods...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Knjigovodstvene usluge za privredna društva - prvi mesec BESPLATNO, drugi mesec 30% popusta!

0 Din.
Knjigovodstvene usluge za privredna društva - prvi mesec BESPLATNO, drugi mesec 30% popusta! - 0 evra! Agencija za knjig...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Otvaranje firme

Ukoliko ste se odlučili da napravite jedan krupan životni korak i da osnujete svoju firmu, ovaj tekst će vam sigurno biti od pomoći. Mnogi od nas imaju ideju čime se baviti, takođe i početni kapital, ali ne poznaju proceduru predviđenu zakonom, koja se mora ispoštovati da bi se registrovala nova firma. Naš savet je da sve mukotrpne poslove oko osnivanja vaše firme prepustite knjigovodstvenoj agenciji koja ima iskusne stručnjake, a vi svoju snagu usmerite na svoje novo poslovanje.

Registracija doo

Procedura za osnivanje doo (društva sa ograničenom odgovornošću) u Srbiji, podrazumeva najpre, proveru rezervisanosti naziva preduzeća, osnivački akt, osnivački ulog, op obrazac, otvaranje računa kod određene poslovne banke, dokumentacija za poresku upravu i prijava u PIO fond. Knjigovodstvena agencija za svoje klijente obavlja sve ove poslove. 

Izabrati naziv preduzeća, ponekad nije nimalo lako. To ime će činiti identitet vašeg budućeg posla. Na sajtu Agencije za privredne registre (APR), mora se obavezno proveriti da li je ime zauzeto.

Fizičko sedište na kome je prijavljeno d.o.o. biće provereno prilikom podnošenja zahteva za PIB (poreski identifikacioni broj) od strane Poreske uprave. U zavisnosti od toga na kojoj opštini se nalazi sedište d.o.o. pripašćete Poreskoj upravi te opštine.

Društvo sa ograničenom odgovornošću mora da ima direktora, i to je najčešće osoba koja je i vlasnik, odnosno osnivač firme. Ovlašćenja direktora određuju se osnivačkim aktom i zakonom, on zastupa društvo i vodi poslove, a takođe je odgovoran i za vođenje poslovnih knjiga. 

Delatnost d.o.o. se određuje na osnovu Uredbe o klasifikaciji delatnosti. Ponekad je prilikom registracije d.o.o. za određenu delatnost, potrebna prethodna saglasnost nadležnog organa. Te delatnosti mogu biti: promet oružja, taksi prevoz, veterinarske ordinacije i apoteke, zdravstvene delatnosti... Pored prethodne saglasnosti, postoji i naknadna saglasnost, u slučaju recimo, delatnosti – prodaja cigareta. 

Početni kapital u osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću, predstavlja ulog članova. Članovi su pravna i fizička lica koja ulažu novčana i nenovčana sredstva radi obavljanja zajedničke delatnosti a sve u cilju sticanja i ostvarivanja profita. 

Osnivački akt overava se u sudu koji je zadužen za opštinu na kojoj se nalazi sedište d.o.o.

Rešenje o osnivanju se dobija u roku od 5 dana od dana podnošenja registracione prijave. Ako nešto nije u redu, APR ukazuje da se isprave greške u roku od 30 dana. 

Sada je potrebno izraditi pečat, kojim će se overavati svaki potpis ovlašćenog lica. Pečat se obično izradi za jedan dan. 

Svoj pečat ćete prvi put iskoristiti za dobijanje PIB-a, odnosno poreskog identifikacionog broja. Tek kada se utvrdi da su sve poreske obaveze izmirene, izdaje se PIB.

Kada se dobije PIB, otvara se račun u banci. Ova procedura traje samo jedan dan. Trebalo bi izabrati banku koja odgovara vašim potrebama, u smislu njenog sedišta, visine provizija, takođe trebalo bi povesti računa o kreditima i platnim karticama...

Ono što vas još očekuje jeste prijava na obavezno socijalno osiguranje. Osnivač mora plaćati doprinose, iako možda nije zasnovao radni odnos, ali je upisan u registar APR kao zakonski zastupnik društva.

Knjigovodstvo ili računovodstvo je veoma važan segment vašeg poslovanja. Za to će vam biti potrebna knjigovodstvena agencija sa iskusnim stručnjacima. To je mnogo bolje rešenje nego angažovati knjigovođu u vašoj firmi sa punim ili pola radnog vremena. Knjigovodstvene agencije svoje poslove za vas završavaju u svom sedištu, a vama podnose izveštaje, a takođe postoji praksa i da knjigovođa dođe u sedište vaše firme i tu obavi posao.

Podnošenje dokumentacije Poreskoj upravi, kao i podnošenje prijave za akontaciju poreza na dobit, još su neki koraci koje morate preći, zajedno sa svojom knjigovodstvenom agencijom koju ste angažovali da za vas odradi osnivanje i registraciju vaše nove firme.

Evidentiranje za PDV nije obavezno, a tu obavezu imaju samo firme koje procene da će u narednih 12 meseci poslovanja ostvariti dobit čime će preći limit određen zakonom.

Na kraju, ostala je još prijava PIB-a i računa u banci Agenciji za privredne registre. 

Osnivanje doo, preduzetničke radnje ili agencije

Osnivanje doo je za mnoge mukotrpan proces koji ih moze udaljiti od ideje za započinjanje sopstvenog biznisa. Prepustite ovaj korak stručnjacima i dozvolite sebi da koncentraciju i snagu usmerite na planiranje i otpočinjanje poslovanja. Veoma je bitno da ovaj važan posao protekne što  jednostavnije. Nije bitno da li se radi o otvaranju doo, preduzetničke radnje ili je u pitanju otvaranje agencije, najbolje bi bilo da ovaj deo posla prepustite stručnjacima.

Procedura za osnivanje doo u Srbiji sadrži:

  • proveru razervisanosti naziva,
  • osnivački akt
  • osnivački ulog
  • op obrazac
  • otvaranje racuna
  • dokumentacija za poresku upravu
  • prijava u pio fond

Sa druge strane agencije obavljaju i usluge kao što su:

  • promena naziva
  • promena adrese
  • promena osnivackog udela ili zatvaranje firme. 

Osnivanje preduzeća

Računovodstvene agencije rade uslugu osnivanje preduzeća, a ukoliko se odlučite da koristite njihove usluge možete biti sigurni da nećete imati propusta u svom poslovanju od samog početka. Ukoliko se odlučite da koristite ovu vrstu usluge, agencija koju ste angažovali imaće uvid u celokupno vaše poslovanje.

Osnivanje d.o.o. – cene knjigovodstvenih usluga

Osnivanje preduzeća od 5600 – 15 000 dinara.

*Cene su date orijentaciono, za tačne i precizne podatke, predlažemo da kontaktirate agencije ispod teksta.

Osnivanje privrednog društva + izrada osnivačkog akta + predaja poreske prijave po neverovatnoj ceni (Besplatan prvi mesec vođenja knjiga!)

Akcija -60% 60 Eur
Osnivanje privrednog društva + izrada osnivačkog akta + predaja poreske prijave po neverovatnoj ceni (Besplatan prvi mes...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Osnivanje privrednog društva + izrada osnivačkog akta + predaja poreske prijave po neverovatnoj ceni (Besplatan prvi mesec vođenja knjiga!)

Akcija -60% 60 Eur
Osnivanje privrednog društva + izrada osnivačkog akta + predaja poreske prijave po neverovatnoj ceni (Besplatan prvi mes...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Osnivanje privrednog društva + izrada osnivačkog akta + predaja poreske prijave po neverovatnoj ceni (Besplatan prvi mesec vođenja knjiga!)

Akcija -60% 60 Eur
Osnivanje privrednog društva + izrada osnivačkog akta + predaja poreske prijave po neverovatnoj ceni (Besplatan prvi mes...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

04.09.2018
Zorica Simic
Po pitanju otvaranja firme je uvek najbolje da se posavetujete sa nekim dobrim knjigovodjom. Bolje je i da u pocetku malo vise platite ali da zato sav posao od pocetka zavrsite kako treba.
06.09.2017
Lea Stankovic
Cesto je otvaranje firme bilo i vise nego zahtevan posao ranije ali sada to vise nije slucaj. Sada je ljudima nekako dostupno daleko vece i sire znanje na taj nacin da se vecina njih moze o odredjenim poslovima informisati bez nekih vecih problema preko interneta.
18.05.2017
Mihajlo Nastasovic
kako god da okrenete, svako otvaranje firme mora debelo da se plati.
21.04.2017
Simona Vucinic
Koliko mi se samo cini, ni jedno otvaranje firme nije bas previse jeftino kako god da okrenete.
07.04.2017
Todor Markovic
U svakom slucaju otvaranje firme treba i mora d ase uraid na kvalitetan nacin. Sve drugo je samo gubljenje vremena po meni i nista vise od toga.
22.03.2017
Marta Dencevic
Po pravilu, sto se tice ovog otvaranja, kvalitet je sigurno nesto sto treba da se posebno plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
02.03.2017
Janko Zivanovic
Ovo bi svaki knjigovodja treba u saradnji sa pravnikom bez problema da vam uradi.
13.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Sto se tice otvaranje firme, najvaznija stvar od svega da je da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
17.01.2017
Petar Jankovic
Licno mislim da je najvaznije da se po ovom pitanju opredelite za kvalitet. Ostalo ipak nije bas toliko vazno.
27.12.2016
Nikolina Pantelic
Ovo je ipak nesto sto je bas onako zahtevno tako da u svakom slucaju nije za svakoga.
09.12.2016
Ivan Stojanovic
Ako mene pitate, po pitanju otvranja firme samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne treba da brinete.
23.11.2016
Jana Stankovic
Nema sta, za otvaranje firme je zaisat potrebno poznavati veliki broj propisa. Zato j o tom pitanju potrebno da se posavetujete sa nekim strucnim licem kao sto je to primera radi BM profit.
04.11.2016
Biljana Brankovic
Kada pricamo u pravilnom i legalnom otbaranju firme, onda je definitivno najbolje da se po tom pitanju psoavetujete sa nekim strucnim licem odnosno profesionalnom knjigovodstvenom agencijom kakva je Mari - Mar.
14.09.2016
Marko Petrovic
Otavaranje firme je proces koji traje i za koji je ubedljivo najbolje da se po tom pitanju posavetujete sa nekim strucnim licem.
10.08.2016
Dusan Markovic
Po pitanju otvaranja firme, u svakom slucaju biste trebali da se posavetujete sa nekim strucnim licem. Otvaranje firme podrazumeva poznavanje pozitivnih propisau detalje i njigovo odlicno razumevanje.
11.07.2016
Stojance Ristovski
Po pitanju otvaranja firme je uvek najbolje da se posavetujete sa nekim dobrim knjigovodjom. Bolje je i da u pocetku malo vise platite ali da zato sav posao od pocetka zavrsite kako treba.