Dodaj firmu

Kako se radi otkup luksuznih i novih automobila?

Kako se radi otkup luksuznih i novih automobila?

Iako je praksa da se uglavnom otkupljuju polovna i havarisana vozila, mnogi ne znaju da se u velikom broju agencija radi i otkup luksuznih i novih automobila.

Ko radi otkup luksuznih automobila?

Otkup luksuznih automobila rade specijalizovane agencije za okup automobila.

Luksuzna vozila ne moraju biti potpuno nova, već mogu biti i oštećena i havarisana i kao takva mogu se prodati po dobroj ceni.  Osim samog stanja vozila, potrebno je da vi kao prodavac budete vlasnik vozila. Dobra vest je da za luksuzne automobile možete dobiti mnogo više novca nego za polovna, klasična vozila. Luksuzne automobile često prodaju ljubitelji automobila, koji vole da svake godine ili na svakih par meseci menjaju luksuzna vozila. Takva luksuzna vozila su najčeće u jako dobrom stanju i to je prednost kako za budućeg kupca, prodavca ali i agenciju koja otkupljuje automobile.

Zašto bi trebali da prodate luksuzno vozilo agenciji za otkup vozila?

Luksuzna vozila nisu samo prevozno sredstvo, ona su često simbol statusa i moći i kao takva mnogo se češće prodaju, jer uvek ima novijih i boljih na tržištu. Ljudima kojima novac nije problem, žele da budu u toku sa trendovima, često menjaju automobile, što je na tržištu stvorilo potražnju za ovakvim vozilima. Nekoliko je razloga za prodaju luksuznih i novih vozila.

Mnogi kupci su uvek u potražnji za novim modelima, tako da im je menjanje automobila kao hobi. Sa druge strane to je odlian izvor zarade u momentima kada vam je potrebna finansijska fleksibilnost. Ako imate dobro očuvano a luksuzno vozilo lako i brzo ćete ga prodati što je super vest ako vam u nekom trenutku zafali novac, a imate još nekoliko vozila u garaži. Ponekad se životne okolnosti menjaju, pa nam je potreban manji ili veći automobil i ovo je jedna od dobrih prilika da menjamo automobile u skladu sa trenutnim potrebama.

Kako se radi procena vrednosti luksuznih i novih automobila?

Proces automobila se uvek radi na isti način, bez obzira da li se radi otkup starih, havarisanih ili luksuznih vozila. Agencije za otkup polovnih automobila gotovo uvek šalju svoj tim na teren, gde se radi procena vrednosti. Kada prodajete automobil, pored slika i drugih informacija potrebno je uraditi i procenu vrednosti na terenu. Konačna cena zavisi od stanja i godišta samog vozila, od modela, servisiranja i drugih faktora. Svakako možete prihvatiti i odbiti ponuđenu cenu i pokušati da je korigujete u svoju korist. Naravno, postoje i određene stvari koje možete uradti pre nego što se uradi procena i koje mogu uticati na stanje vašeg automobila. Pre same procene detaljno očistite automobil i uradite unutrašnje i spoljašnje pranje. To će ostaviti bolji utisak na agenciju i samog kupca, a vam ide u korist jer možete na taj način izvući bolju cenu. Takođe, najvažnija stvar je da dobro održavate automobil. Prilikom procene se najviše gleda u kakvom je stanju automoil i da li je potrebno raditi dodatni servis i popravke, jer su to sve stavke koje zahtevaju dodatni novac i vreme, pa zbog toga mogu umanjiti ukupnu vrednost vozila.

Kakvo je tržište luksuznih vozila u Srbiji?

Tržište luksuznih vozila se dosta promenilo od Covida-19 i posledice se još osećaju.U Italiji i Francuskoj beleži se pad luksuznih vozila, dok je u Nemačkoj zabeležen rast. Luksuzna vozila se takođe mogu otkupiti i sa lizinga, kod klijenata koji imaju problem u otplati kredita.

Firme za otkup vozila rade i ovaj tip usluge, preuzimaju obaveze plaćanja rata umesto klijenta ali se ukupna cena smanjuje za iznos rata. To znači da možete dobiti manji iznos, ako želite da vozilo prodate na taj način.

Ova opcija vam može skinuti teret sa leđa i uštedeti vreme jer nećete morati da prolazite kroz dodatnu papirologiju.

Zašto je otkup vozila dobra opcija?

Otkup luksuznog automobila može biti profitabilan, ali i zahtevan proces. Ključ uspeha leži u temeljnoj pripremi, pažljivoj proceni vrednosti i pronalaženju pouzdanog kupca. Prateći savete i korake navedene u ovom vodiču, možete osigurati da dobijete najbolju moguću cenu za svoj luksuzni automobil, uz minimalan stres i maksimalnu efikasnost. Bilo da se odlučujete za specijalizovane otkupljivače, aukcije ili privatne kupce, važno je biti informisan i pripremljen kako biste postigli rezultat koji želite. Na Guglu postoji veliki broj agencija koje se bave otkupom, a na vama je da izaberete koja agencija može da vam da najbolju finalnu cenu.

Firme povezane sa tekstom

Otkup automobila 069 333 33 78

Ukoliko želite saradnju sa najprofesionalnijom i najefikasnijom agencijom koja se bavi otkupom automobila, onda se nalazite na pravom mestu. Otkup automobila Beograd 069 333 33 78
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 85
Novi Beograd, Beograd

Otkup automobila Zoran Beograd

Ukoliko posedujete staro, polovno, oštećeno i havarisano vozilo i razmišljate o njegovoj prodaji, naša agencija za otkup automobila je prava adresa za Vas.
Pročitaj više

Ilije Đuričića 60
Čukarica, Beograd

Otkup polovnih automobila 066 929 01 11

Ukoliko posedujete polovan automobil koji želite da prodate brzo i po povoljnoj ceni, bez gubljenja vremena na oglase ili obilazak auto pijaca, Otkup polovnih automobila 066 929 01 11 je pravo mesto za Vas
Pročitaj više

Mirijevski bulevar 68
Palilula, Beograd

Otkup automobila Beograd 064 908 17 11

Vršimo otkup automobila svih marki. Ukoliko je otkup automobila ono što Vam je potrebno, na pravom ste mestu. Otkup automobila sa lizinga je jedna od mnogih vrsta otkupa koje radimo.
Pročitaj više

Klare Cetkin 8
Novi Beograd, Beograd
Idi na vrh strane